duminică, 28 noiembrie 2010

Unde ne petrecem Revelionul

Multi romani aleg sa-si petreaca vacanta de iarna departe de casaPachetele de revelion sunt cele mai solicitateSezonul rece readuce in prim-plan sportul de iarna cel mai indragit: ski-ulIn ultimul an agentiile de turism din Romania, pentru a nu fi puternic afectate de criza financiara, si-au marit numarul de oferte last-minute si au creat cat mai multe concepte tentante pentru turisti.
 
In aceasta perioada, in conditiile in care apetitul romanilor pentru calatorii a fost afectat atat de lipsa de timp liber dar si de bani, "city break"-ul , pare a fi alegerea ideala pentru a petrece o mini vacanta peste hotare mai ales daca este vorba despre intampinarea noului an. Acest fenomen pare sa fi luat amploare iar cei care aleg aceasta varianta sunt in general turisti care nu au timp sa petreaca un sejur sau nu dispun de o suma mare pentru o vacanta , dar nici nu vor sa renunte la ea.


revelionul la Praga, unele dintre cele mai ieftine oferte externe


Capitala Republicii Cehe, Praga si-a dobandit multiple renume, ca "oras al celor o suta de turnuri" sau "oras al celor o suta de poduri", aflandu-se in topul celor mai vizitate capitale europene dupa Londra, Paris, Roma, Madrid si Berlin, asa cum am mentionat si in articolele anterioare.
Dar in perioada vacantei de iarna pachetele care includ aceasta destinatie se bucura de un mare success aflandu-se in topul celor mai ieftine vacante de revelion,astfel 3 zile in capitala ceha petrecute in perioada 30 decembrie - 2 ianuarie poate costa intre 250 si 350 euro de persoana cu cazarea la hotel de 3 stele cu mic dejun inclus.
Pentru cei pasionati de ski ofertele sunt multiple. Anul acesta statiunea St. Anton este promovata pe piata turistica atat pentru cei care doresc sa practice sporturile de iarna cat si pentru cei care vor sa se distreze in barurile austriece.
St Anton se afla la poalele drumului care urca spre trecatoarea Arlberg. Statiunea este un melanj de clasic si modern, cu hoteluri si vile asezate de o parte si de alta a unei vai inguste. Desi in trecut se confrunta cu zgomotul si disconfortul prezentei unei cai ferate in apropiere, odata cu anul 2001 gara a fost mutata, lasand locul unui parc si unui superb patinoar.
Un lucru extrem de interesant este faptul ca St. Anton este cunoscuta ca fiind o Mecca a "lenesilor" ski-ului, adica a celor care cauta cu preponderanta alte tipuri de activitati atunci cand aleg un sejur de acest tip. Statiunea dispune de zeci de baruri si discoteci deschise pana in zori. De aceea nu este o destinatie recomandata celor care cauta partiile linistite.


In Romania cele mai solicitate destinatii sunt Valea Prahovei si Vatra Dornei


In ceea ce priveste destinatiile de iarna din Romania, agentiile de tursim nu promoveaza foarte multe. Pe langa Valea Prahovei, cea mai promovata regiune turistica, Vatra Dornei , si Baile Tusnad sunt cele mai cautate de turisti.
Supranumita si "Perla Bucovinei", statiunea Vatra Dornei este apreciata de turisti in perioada iernii mai mult datorita partiilor de schi.
Partia de schi Dealu Negru are o lungime de 3000 m si beneficiaza de instalatie de transport cu telescaun, si este destinata schiorilor amatori, avand un grad de dificultate mediu. Partia de schi Parc este destinata schirilor incepatori, sau copiilor, fiind dotata cu o instalatie de teleschi, si baby-schi. Agentiile de tursim ofera cazare la pensiuni cu preturi cuprinse intre 75 lei si 90 lei de persoana pe noapte.
Situat in partea sudica a depresiunii Ciucului, orasul Baile Tusnad, inconjurat de muntii Harghita si Bodoc, este renumit ca cea mai mica statiune balneara din tara.
Zona Tusnadului este apreciata pentru izvoarele de apa minerala cu efecte curative.
In apropiere de Baile Tsnad se afla si Lacul Sf. Ana, singurul lac din Europa Centrala, asezat intr-un crater vulcanic care s-a pastrat intact. Este considerat o raritate a naturii, fiind declarat rezervatie naturala.
In baile Tusnad agentiile de tursim ofera pachete in perioada sarbatorilor de iarna cu preturi incepand de la 700 lei, oferta ce include 3 nopti de cazare pensiune completa si masa festiva de revelion si Carnaval.

View the original article here

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu