sâmbătă, 20 noiembrie 2010

Istanbul: minivacanta de la 27 de euro pe zi

Fiind aproape de Romania, vechiul Bizant atrage mii de turisti romani anual. Putine orase se pot mandri cu o istorie si o mostenire culturala atat de semnificative, asa cum este cazul orasului de pe Bosfor.
 
Fosta colonie greaca, cunoscuta sub numele de Byzantion, ulterior cucerita de romani, apoi capitala a Imperiului Bizantin - pe cand a purtat numele de Constantinopol - si a Imperiului Otoman, Istanbulul de astazi este principalul centru urban al Turciei moderne si caminul a aproximativ 19 milioane de oameni. Orasul atrage sute de mii de turisti anual si astazi, la fel ca in urma cu secole sau milenii. Iar asezarea sa in punctul de intalnire a doua continente, Europa si Asia, face din el un centru strategic de maxima importanta. Istanbulul are o suprafata de aproape 2.000 de kilometri patrati.


A fost, in ultimii aproape 1.700 de ani, unul dintre principalele centre religioase ale lumii.Aici vizitatorul poate admira, printre altele, basilica Sfanta Sofia, ridicata initial in anul 325 de imparatul bizantin Constantin cel Mare si transformata in moschee in Evul Mediu, apoi Moscheea Albastra, una dintre capodoperele arhitecturii musulmane, Palatul Topkapi, fosta resedinta a sultanilor otomani. La fel, ar fi de vizitat hipodromul construit de romani, coloana zidita a imparatului Constantin al VII-lea Porphirogenetul, obeliscul egiptean, precum si Palatul Dolmabahce.


De asemenea, nu ratati plimbarile pe Bosfor ori prin Marele Bazar sau vizitele la bisericile greco-ortodoxe, deoarece orasul, desi este parte a unei tari preponderent musulmane, continua sa fie centrul spiritual al crestinatatii rasaritene, la fel cum era inca din secolul al IV-lea.Nu uitati sa negociati preturile, mai ales in bazar, la magazinele de bijuterii si de haine. Inarmati-va cu rabdare, deoarece negustoriiturci sunt recunoscuti pentru insistentele lor. In acest oras, a fi roman reprezinta un avantaj din acest punct de vedere, deoarece, pentru turistii din occident, preturile de pornire ale marfurilor sunt semnificativ mai mari.Alternative diverse de calatoriePuteti opta pentru a va petrece un "city break" (minivacanta urbana) sau revelionul la Istanbul, deoarece ofertele abunda in aceasta perioada. Spre exemplu, turistii care isi asigura singuri transportul pot alege oferta celor de la Europa Travel.


 Ei vor plati pentru cazare cu mic dejun un pret care porneste de la 27 de euro pe zi. Exista numeroase oferte si pentru revelion, cum ar fi cea a agentiei Christian Tour, care ofera un pachet incluzand patru nopti de cazare cu mic dejun la un hotel de trei stele, transport cu autocarul si ghid insotitor la un pret de 185 de euro de persoana. pretul nu include costul cinei festive de revelion, in valoare de 95 de euro, sau alte tarife aferente unor excursii optionale. Daca preferati varianta transportului cu avionul, aveti la dispozitie pachete precum cel promovat de Boutique Travel, agentie care va ofera un city break de trei zile in acest oras, cu cazare intr-un hotel de patru stele situat in centrul orasului, transport cu avionul si mic dejun, la un pret de 235 de euro. Folositi lire turcesti!Desi majoritatea comerciantilor accepta si euro sau dolari, este indicat sa achitati cumparaturile in moneda locala, respectiv lira turceasca. Evitati astfel sa fiti pacaliti la cursul de schimb. taguri vacanta istambul preturi sfanta sofia vechime



View the original article here


Local Niche Secrets Reveals A New Way To Make A Lot Of Money From Niche Marketing With Almost No Competition! Just Release In CB - Get Paid With 3 Income Streams. Register For Affiliate Promo Tools Now at www.LocalNicheSecrets.com/affiliate.html


Check it out!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu