miercuri, 24 noiembrie 2010

Revelion low cost in fostele cabanele ale lui Ceausescu

De cativa ani, Romsilva a introdus in circuitul turistic mai multe cabane, printre care se numara si favoritele fostului lider Nicolae Ceausescu. Cabana Dealu Negru Lui Nicolae Ceausescu ii placea sa se odihneasca la Dealu Negru dupa partidele de vanatoare de ursi Sursa: Romsilva Cabana Dealu Negru, Bistrita Nasaud Sursa: Romsilva Cabana Hurdugas Sursa: Romsilva Cabana Hurdugas, Harghita Sursa: Romsilva Cabana Valea Iasului, Arges Sursa: Romsilva Cabana Horoabele, Dambovita Sursa: Romsilva Cabana Horoabele, Dambovita Sursa: Romsilva Cabana Gura Barsei, Brasov Sursa: Romsilva La Cabana Dealu Negru, aflata astazi in administrarea Directiei Silvice Bistrita Nasaud, Ceausescu se aduna cu apropiatii pentru a participa la partide de vanatoare. Cum initial acolo nu era decat un punct vanatoresc, el a cerut sa fie construita actuala cabana.


Desi au trecut mai bine de 20 de ani de cand fostul dictator a pus piciorul in cabana, lucrurile aproape ca nu s-au schimbat deloc.



Unitatea are sapte camere cu cate un pat, de cinci camere cu doua paturi si o camera cu trei paturi. Toate spatiile de cazare beneficiaza de bucatarii utilate si locuri pentru servit masa. Intreaga unitate poate fi inchiriata la un tarif de 1.300 lei/noapte.


Numai ca, pe langa tariful de cazare, turistii trebuie sa se gandeasca si la meniu, deoarece in cabanele Romsilva nu se asigura masa. Reprezentantii regiei spun ca turistii pot apela la serviciile altor operatori din zona. De asemenea, exista si posibilitatea de a face drumetii, de a juca tenis sau de a schia, contra cost.

sejur de minimum patru nopti


Cele aproximativ 170 de cabane detinute de Romsilva pot fi inchiriate de sarbatori pe o perioada de minimum patru nopti. Inchirierea se face pe intreaga cabana si nu pe camera, iar plata se va face integral in momentul obtinerii aprobarii de inchiriere.


Spatiile de cazare apartinand Romsilva sunt amplasate in aproape toata tara, pe raza directiilor silvice. Accesul la cele mai multe unitati se face pe drumuri forestiere, astfel ca, daca vreme este nefavorabila, turistii care nu s-au pregatit corespunzator pentru deplasari in conditii de iarna pot intampina probleme.
Cate margarete, atatea preturi


Alaturi de cabana Dealu Negru, pe lista ''obiectivelora"?''Romsilva se mai numara si alte locatii, iar tarifele variaza in functie de amplasare si dotari. De exemplu, tariful pentru inchirierea cabanei Hurdugas, din Harghita, pentru Craciun sau revelion este de 300 de lei/noapte.


Cum unitatea, care beneficiaza de trei camere a cate doua paturi, o sufragerie si o bucatarie complet utilate, trebuie inchiriata cel putin patru nopti, turistii trebuie sa fie pregatiti sa plateasca 1.200 de lei, suma mai mica decat tariful cerut pentru petrecerea unei singure nopti la Dealu Negru. Practic, daca se ocupa toate locurile, fiecare turist va plati 100 de lei pe sejurul de patru nopti.


La Gura Barsei, in Brasov, Romsilva are o cabana cu patru camere a cate doua locuri, cu baie proprie, si doua camere a cate doua locuri cu baie comuna, care poate fi inchiriata la un tarif de 900 lei/noapte/cabana. La un tarif apropiat poate fi inchiriata si cabana Horoabele, din cadrul Dambovita. Aceasta are trei camere a cate doua locuri cu baie proprie si o camera cu un loc si baie proprie, la un tarif de 820 lei/noapte/cabana.


Tarife dupa buzunarul fiecaruia


Turistii pot gasi si cabane cu tarife mai mici. De exemplu, cabana Valea Iasului din Arges are cinci camere cu cate doua paturi, la un tarif de 500 lei/noapte/cabana. Daca se ocupa toate locurile, tariful va fi de 100 lei/persoana/sejur.
Exista si cabane care pot fi inchiriate pe mai putini bani.


Ocolul silvic Tulghes are in administrare o cabana la Lacul Rosu. Aceasta poate fi inchiriata de obicei cu cu circa 50 de lei/persoana. La zile festive, cum sunt si sarbatorile de iarna, tariful creste la 650 de lei/cabana. Accesul la unitatea de cazare se face destul de usor, potrivit reprezentantilor Romsilva. Un alt avantaj este ca aceasta a este amplasata la nici 100 de metri de malul Lacului Rosu si ca in apropiere nu au fost construite alte vile. Astfel, turistii se pot bucura de liniste.


Alte cabane pot fi inchiriate cu sume mult mai mici. De exemplu, cabanele Coceanu si Vadu Oii din Buzau pot fi inchiriate cu 250 lei/noapte si, respectiv, 770 lei/noapte. Insa, rezervarile pentru revelion trebuie facute inca din luna septembrie-octombrie. In prezent, atat tariful pentru Coceanu, care are 3 camere, din care una cu cinci paturi simple si doua camere cu cate doua paturi duble, cat cel si pentru Vadu Oii (7 camere cu pat dublu) au fost deja achitate.


View the original article here

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu