marți, 23 noiembrie 2010

Tudor Jidav: 'Biletele de avion nu se mai pot ieftini'

Chiar daca profiturile companiilor aeriene si-au reluat cresterea, acestea nu vor mai putea ieftini foarte mult biletele de avion, decat in situatii punctuale, potrivit lui Tudor Jidav, directorul general al Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti.
 
"preturile calatoriilor nu se mai pot reduce semnificativ, decat in cazuri punctuale"ne-a declarat oficialul, dand ca exemplu faptul ca un operator aerian poate percepe tarife speciale pentru 10 locuri dintr-o aeronava de 100 de locuri.

Anul trecut, migratia calatorilor catre zborurile low-cost a diminuat traficul de pasageri de pe aeroportul Henri Coanda si a determinat cresterea spectaculoasa a traficului pe aeroportul Baneasa.


In 2010, circa 5 milioane de pasageri au tranzitat aeroportul Otopeni, in vreme ce traficul de pe aeroportul Baneasa a ajuns la aproximativ doua milioane de pasageri, a mai spus Tudor Jidav.


Fara subventii, fara reduceri


Ttraficul de pasageri de pe cele doua aerogari va spori cu 5% in 2011, potrivit oficialului citat, care a subliniat ca tarifele percepute de Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti operatorilor aerieni nu au cum sa mai scada, in aceste conditii de trafic.


''In conditiile in care va trebui sa platim creditele contractate pentru dezvoltarea actuala si tinand cont ca aeroporturile Henri Coanda si Baneasa nu au beneficiat de subventii de la bugetul de stat, tarifele nu vor scadea decat daca vom avea evolutii spectaculoase'', a declarat Tudor Jidav.


El a precizat ca diferenta dintre tariful perceput de Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti pentru fiecare dintre cele doua aeroporturi, in cazul unui avion Boeing 737 este de circa 600-800 de euro.


View the original article here

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu