luni, 29 noiembrie 2010

Pont: paradisuri necunoscute pentru Sarbatorile de Iarna

Patru nopti de cazare in perioada Craciunului, la Padis, in Muntii Apuseni, te costa aproximativ 500 de lei. In acest pret intra micul dejun, cina si masa festiva de Craciun.
 Departe de aglomeratia marilor statiuni, in locuri feerice, in colturi de rai, oaze de liniste. Va propunem cateva locuri turistice mai putin cunoscute. Locuri cu peisaje de vis, salbatice.

Cand te intorci la pensiune din drumetie sau de la partia de schi, ai internet, loc de joaca pentru copii si mancare traditionala, toate conditiile pe care le gasesti in Poiana Brasov sau la Predeal. Putini au auzit, de exemplu, de Padis, din zona Muntilor Apuseni. Aici se afla cel mai grandios fenomen carstic din Romania, cu tuneluri subterane, stanci si privelisti de o frumusete rara.



Valea Lotrului are foarte multe locuri spectaculoase care au pastrat peisajul natural, cascade spectaculoase si pesteri. Un sejur de sarbatori costa de la 250 de lei pana la 900 de lei de persoana. Sunt si cabane care ofera pentru grupuri intreaga capacitate. De exemplu, la Harghita Bai, o cabana de 18 locuri se poate inchiria in totalitate in schimbul a 800 de euro.


BORSA


Borsa e o zona cu pante si diferente de nivel, unde se intalnesc trei formatiuni muntoase, Muntii Tibau, Muntii Maramuresului si Muntii Rodnei. In imediata apropiere se afla Rezervatia naturala Pietrosu Mare, care inca din 1979 este inclusa in reteaua mondiala de rezervatii ale biosferei. De asemenea mai sunt rezervatiile Cornu Nedeii, Salhoi, Pestere si Izvorul Albastru al Izei precum si Piatra Rea.


Borsa are 5 partii de schi: Olimpic (2.980 m), Poiana Stiol (1.600 m), Puzdrele (1.000 m), Poiana Vf. Stiol (790 m) si Bradet (200 m). La o pensiune de trei margarete, preturile unui sejur de trei zile in perioada sarbatorilor de Iarna pornesc de la 220 de lei de persoana. In acest pret este inclusa si o masa traditionala. Majoritatea pensiunilor sunt dotate cu internet, sala de cu masa de biliard sau de ping-pong, gratare sau loc de joaca pentru copii.


CHEILE SOHODOLULUI


Se afla cam la jumatate de ora de Targu-Jiu, se intind pe mai bine de 10 kilometri si sunt asemanatoare unui canion. Printr-o fereastra modelata in stanca, denumita Inelul, se poate vedea cerul. Calcarul cretacic a fost sapat puternic de apa si s-a format o varietate de chei, avene, pesteri si lapiezuri. In Lunca cu Pruni, pe stanca sunt mai multe desene rupestre. Printre cele mai spectaculoase pesteri sunt: Garla Vacii, Patrunsa sau cea cu Lilieci.


Cei care doresc sa ajunga in aceasta zona se pot caza in comuna Runcu, unde exista mai multe pensiuni. Pentru Craciun, un sejur de 3 zile in care sunt incluse cazarea si masa costa in jur de 350 de lei de persoana. In pret este inclusa si o masa festiva.


RÂU DE MORI


Asezarea se afla in depresiunea Hategului, in centrul unei depresiuni pitoresti inconjurate de munti si dealuri. Rau de Mori ofera una dintre cele mai frumoase vederi a Muntilor Retezat. Izvoarele de munte dau nastere unor cascade spectaculoase. Una dintre cele mai deosebite este Rausorului, aflata in amonte de Suseni, satul vecin Rau de Mori.


In Retezat sunt aproximativ 100 de lacuri, majoritatea de origine glaciara. Dintre acestea, cele mai importante sunt Bucura, cel mai intins lac din Carpati, Zanoaga, cel mai adanc lac alpin, sau Galesul, cel mai inalt din Carpati. ofertele pentru un sejur de 4 zile in perioada sarbatorilor de Iarna incep de la 400 de lei de persoana in sistem demipensiune.


DUBOVA


Aer curat, liniste, Dunarea si muntele. Dubova este o localitate din judetul Mehedinti, aflata intre Cazanele Mari si Cazanele Mici, in zona de Defileu al Dunarii. In zona sunt numeroase locuri de cazare care se intrec in oferte pentru Craciun si revelion.


De exemplu, o cabana aflata foarte aproape de malul Dunarii, la poalele muntelui, pe Clisura Dunarii, la intrarea in Cazanele Mari, ofera un pachet in care sunt incluse cazare, micul dejun, pranzul, cina si masa de revelion la 800 de lei de persoana. In sistem demipensiune, pretul scade la 600 de lei. Majoritatea pensiunilor au internet, locuri de joaca pentru copii, iar o parte dintre acestea si pontoane pe Dunare.


HARGHITA BAI


Parte a orasului Miercurea-Ciuc, Harghita Bai este o localitatea cunoscuta in special pentru turismul balneoclimateric. Insa nu pot fi ignorate peisajele montane mirifice cu paduri de brazi. In zona se pot practica sporturi de iarna, iar turistii au la dispozitie sapte partii amenajate, intre 200 si 1.000 de metri, cu telescaun si instalatii nocturne. Perioada favorabila schiatului tine patru luni, iar stratul de zapada depaseste 60 de cm.


In timpul anului, cazarile la zecile de pensiuni din zona cu preturi cuprinse intre 60 si 140 lei. Pentru un pachet de Craciun la una dintre pensiunile din Harghita Bai sunt preturi incepand cu 300 de lei. Insa sunt si cabane care ofera pentru grupuri intreaga capacitate, aproximativ 18 locuri, in schimbul a 800 de euro. Majoritatea locurilor de cazare au internet, telefon, TV si asigura instructori de schi sau plimbari cu sania.


VALEA LOTRULUI


E o zona exclusiv montana, cu multe zone spectaculoase in care peisajul natural s-a pastrat. Exista mai multe arii protejate cu peisaje foarte frumoase precum Padurea Latorita cu arbori seculari, Caldarea Galcescu, Padurea Calinesti, din zona Brezoi, sau zona de tufarisuri subalpine. Printre cele mai impresionante cascade sunt Moara Dracilor (in aval de Lacul Galcescu), Moara Dracilor (Latorita de Sus) sau Apa Spanzurata (pe raul Latorita).


De asemenea, in aceasta zona sunt si foarte multe lacuri glaciare si de acumulare. Pentru sarbatori, pretul unui sejur incepe de la 250 de lei de persoana, dar exista o varietate de oferte. De exemplu, 5 zile, in care sunt incluse toate mesele, cu mancare traditionala, purcelusi la rotisor si bauturi la discretie costa 890 lei de persoana, iar pentru copii se ofera o reducere de 50%.


PADIS - APUSENI


Patru nopti de cazare in perioada Craciunului la Padis, in Muntii Apuseni, costa aproximativ 500 de lei. In acest pret intra micul dejun si cina, masa de Craciun, inclusiv bautura. Se fac plimbari cu sania si foc de tabara. In zona e cel mai grandios fenomen carstic din Romania: un imens portal in stanca, trei doline, tuneluri subterane, cascade, stanci, grohotis si privelisti de o frumusete rara. Tot aici sunt numeroase izbucuri, ponoare, sorburi, lacuri presarate printre numeroasele poieni.


Ghetarul Focul Viu este al treilea ca marime din Romania si este recomandat sa fie vizitat la amiaza, atunci cand razele soarelui care intra in pestera lumineaza stalagmitele si au un efect spectaculos. La fel de impresionante sunt Cheile Galbene, Somesul Cald, Valea Bulbuci sau Valea Boca, cu izbuc, cascade si canioane.



View the original article here

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu