luni, 22 noiembrie 2010

Ce poti vedea in doua zile in Londra?

Multi oameni isi doresc sa ajunga cel putin o data in viata in Londra si chiar merita sa faci o vizita in acest oras. De ce merita sa vezi acest loc? Pentru ca respira istorie prin toti porii.
 
Numeroasele poduri londoneze care traverseaza Tamisa au propriile lor povesti care marcheaza o perioada importanta a acestui oras. Acest loc are o istorie impresionanta in spate si a reusit sa se adapteze din mers noilor cerinte impuse de timpurile moderne. Modul in care s-a adaptat Londra noilor vremuri se vede pe strada prin multitudinea de nationalitati pe care le poti regasi in aceasta capitala. Asadar, Londra este un oras cosmopolit care merita atentia oricarui turist. Pentru a vizita acest oras si a te bucura de obiective turistice in plimbari destul de linistite iti trebuie cel putin o saptamana, dar Curierul National va propune sa cunoasteti Londra in doua zile. Acest lucru inseamna o vizita mai pe fuga, dar merita, mai ales daca nu aveti prea mult timp la dispozitie.


Prima zi: croaziera pe Tamisa si privelisti uimitoare din London Eye


In momentul in care va pregatiti bagajul pentru Londra, trebuie sa luati in calcul ca in orice perioada a anului temperaturile sunt mult mai scazute decat la noi si ploua foarte des. Dupa o calatorie cu avionul de 3 ore veti ateriza pe un aeroport londonez. Daca aterizati pe Heathrow, trebuie sa stiti ca ati ajuns pe cel mai mare aeroport din Europa, asa ca aveti grija sa nu va pierdeti. Transferul de la aeroport in centrul orasului va dura ceva timp , in jur de 1 ora si jumatate, chiar mai mult daca este trafic si sunteti in timpul saptamanii. Londra este un oras cu cladiri frumoase, ingrijite si care se imbina perfect unele cu celelalte. Aici vin foarte multi turisti mereu. Asa ca daca ajungeti pe Oxford Street, Piccadilly sau alte strazi din centru, sa nu va speriati, pentru ca este foarte aglomerat.
Seara este cel mai frumos sa admirati peisajele dintr-o croaziera pe Tamisa. Aici veti avea parte si de un ghid, care de cele mai multe ori are umor si in prezentarea sa nu omite sa taxeze greselile facute de arhitecti in podurile ridicate de-a lungul timpului. Turul dureaza cam 40 de minute, dar veti putea vedea in acest timp Big Ben-ul, Parlamentul, Tower Bridge, dar si alte cladiri aflate de-o parte si de alta a Tamisei. Biletul porneste de la 6 lire, dar daca rezervati online bilete aveti parte de anumite reduceri. Odata ce ati vazut Londra de pe Tamisa, trebuie sa vedeti cum arata acest oras si de sus. Pentru a vedea Londra de la inaltime trebuie sa va urcati in London Eye, este o roata ce are numeroase capsule, iar intr-o capsula pot intra chiar si 20 de oameni. Biletul pentru o astfel de calatorie porneste de la 12 lire.
Daca doriti sa luati masa in oras si doriti sa cautati un restaurant mai luxos, unul dintre ele este Oxo, dar ganditi-va ca trebuie sa alocati un buget generos pentru o masa aici. Iar astfel va puteti incheia ziua intr-un mod placut.


A doua zi: turul orasului cu faimosul autobuz dublu


Un mod de a trece pe la cele mai importante obiective turistice este un tur cu autobuzele speciale pentru turisti.
Un tur dureaza intre doua si trei ore. Un bilet costa 10 lire pentru copii, 26 de lire pentru adulti si 62 de lire pentru familie. Dar in cadrul turului veti avea parte si de un ghid care va va povesti despre toate obiectivele turistice pe langa care veti trece.
Cele mai importante obiective turistice sunt Big Ben, casa Parlamentului, Catedrala Sf. Paul, The London Eye, Buckingham Palace, Tower Bridge, Trafalgar Square, Piccadilly Circus, Westminster Abbey, Downing Street.
Autobuzul care va va plimba va face anumite opriri unde puteti cobori, pentru ca biletul pe care il aveti este valabil pentru toata ziua, asa ca puteti merge cu mai multe autobuze intr-o zi cu acelasi bilet. Asadar, puteti sa va dati jos la Buckingham Palace si sa vedeti cum se schimba garda.
La Palatul Buckingham in fiecare zi in care vremea este frumoasa are loc ceremonia de schimbare a garzii. Daca ploua, schimbarea garzii nu are loc.
Schimbarea garzii se efectueaza la ora 11.30 si consta in inlocuirea vechii garzi (care este imbracata in albastru) cu noua garda (care este imbracata in alb).
In timpul schimbarii, trupele reginei, care au o imbracaminte specifica (cu caciula inalta din blana de urs), insotesc ceremonia.


View the original article here

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu