sâmbătă, 27 noiembrie 2010

Iarna cu tarife mici la zboruri catre Europa

In sezonul rece, operatorii aerieni se intrec in bilete low cost. De la Pisa la Dusseldorf, biletele de avion se vand cu 11 euro pana la 100 de euro. Operatori aerieni low cost se intrec in tarife extrem de accesibile in aceasta iarna.
 
"Indiferent de destinatie, biletele la promotie se vand foarte bine", spune Florentina Ivan, directorul de marketing al companiei Blue Air. "Daca tariful este accesibil, turistul achizitioneaza biletul de avion, chiar daca nu are planuita inca o vacanta in orasul cu pricina", adauga aceasta.


Printre cele mai ieftine zboruri aflate in oferta, acum, se numara cursa Bucuresti - Torino, operata de catre Wizz Air. Promotia anunta tarife incepand de la 50 de lei pe segment, insa in luna decembrie cel mai ieftin bilet de zbor poate fi cumparat cu 320 de lei. Daca zborul este efectuat incepand cu sfarsitul lui ianuarie si in februarie, biletul de avion costa 140 de lei.


Optiuni multiple pentru Italia, Spania si Germania


O alta destinatie din Italia, Pisa, este accesibilla in decembrie de la 100 de euro, insa daca zborul este efectuat in ianuarie biletul de avion dus-intors costa 140 de lei (34,07 euro). Aceeasi destinatie, efectuata insa din Cluj-Napoca, la finalul lunii ianuarie costa 45 de lei (10,95 euro).


Tot catre Pisa, Ryanair are promotii cu opt euro pe segment de zbor. Cursa este Constanta- Pisa, si inca se mai gasesc zboruri mai ieftine de zece euro, insa mai problematice sunt retururile. In decembrie, nu se gasesc la Ryanair bilete sub 100 de euro, insa daca se opteaza pentru plecare la inceputul lunii decembrie cu retur in ianuarie, un pasager poate calatori cu 16 euro pe ruta Constanta-Pisa.


In luna decembrie, un zbor catre Roma costa 29,9 euro, insa returul ajunge si la 199,9 euro la Blue Air. In schimb, daca este efectuat in ianuarie biletul costa 39,9 euro, daca turul este in ianuarie si returul la inceputul lui februarie. Datorita numarului mare de muncitori romani, Peninsula Iberica a incins lupta intre companiile aeriene low cost.


La Easy Jet, cele mai atractive tarife sunt in lunile februarie si martie. Cei care aleg aceasta companie pentru deplasarea la Madrid vor plati aproape 50 de euro pentru un bilet de avion dus-intors din Bucuresti, de altfel si cea mai ieftina optiune pentru capitala Spaniei.


Nici rutele din Germania nu sunt mai prejos. Printre cele mai ieftine oferte se numara Bucuresti- Dortmund, care poate fi achizitionata cu 38,94 de euro in luna ianuarie de la operatorul low cost Wizz Air.


Tot la aproximativ 40 de euro este cursa Bucuresti-Stuttgart, operata de compania Blue Air. La jumatate de pret, romanii pot achizitiona bilete catre Dusseldorf, insa cu plecare de la Cluj-Napoca (zbor efectuat de Wizz Air). Divizia low cost a Lufthansa, Germanwings, desfasoara in aceasta perioada o promotie pentru 19,99 de euro catre orase din Germania. Insa printre cele mai ieftine oferte este Bucuresti-Koln. Un bilet in perioada ianuarie-februarie costa 49,98 euro.


oferte bune si la operatorii de linie


De sarbatori, companiile traditionale introduc promotii pe cele mai cautate rute. "Carpatair are in oferta bilete de 49 de euro pe segment catre toate destinatiile externe operate in Italia, Germania, Grecia, Ucraina si Republica Moldova. Promotia face parte dintr-un program mai amplu de fidelizare a clientilor, care va continua cu noi proiecte si in 2011" declara Paula Ardelean, Vice-Presedinte Marketing & vanzari Carpatair.


Cu oferte tentante vine si Tarom, care a introdus promotia "Duo Concept" pentru zborurile catre Zurich: platesti un bilet, dar calatoresc doua persoane, companionul urmand a achita doar taxele de aeroport.


"Daca tariful e accesibil, turistul cumpara biletul, chiar daca nu planuise inca o vacanta in orasul cu pricina.",
FLORENTINA IVAN, director de marketing Blue Air


DEZAVANTAJ


Taxe suplimentare de aproape inca un bilet


ofertele operatorilor low cost sunt foarte atractive, reprezentand, in multe cazuri, echivalentul unei iesiri in oras.


Insa, la o privire mai atenta, pasagerul va plati alte cateva zeci de euro pentru achitarea cu cardul (circa 5 euro), bagaje (15-20 de euro pe segment de calatorie in cazul in care se anunta prezenta bagajului in momentul rezervarii, respectiv 30 de euro in aeroport), sau chiar check-in (unele companii taxeaza cu 10 euro acest lucru in cazul in care s-a omis efectuarea check-inului on-line).


De asemenea, la bordul aeronavelor pasagerii nu primesc mancare si bautura. In cazul in care se opteaza pentru o bautura si un sandvici se mai scot din buzunar 7-10 euro.



View the original article here

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu