miercuri, 24 noiembrie 2010

Orasele cu cele mai frumoase piete de Craciun

Koln, Viena, Bruges, Strasbourg si Praga sunt printre cele mai frumoase orase ale lumii. Potrivit celor de la Lonely Planet, aceste orase au cele mai bune piete de Craciun.

Autoritatile locale se intrec pe sine in fiecare an si decoreaza aceste orase cu mii de beculete, brazi impodobiti sau ingeri din sticla. Decorul medieval, dat de vechile cetati in jurul carora s-au ridicat metropolele moderne, este completat anual de elemente alese cu grija, pentru a nu contrasta. Astfel, pe strazile iluminate feeric poti intalni de la jucarii din lemn la patinoare.

Comerciantii din aceste orase sunt vizitati an de an de mii de clienti veniti din intreaga lume, dornici sa plece acasa cu daruri potrivite pentru cei dragi. De aceea, Koln, Viena, Bruges, Strasbourg si Praga au fost desemnate ca avand cele mai bune piete de Craciun din intreaga lume de cei de la Lonely Planet.


Germanii sunt renumiti pentru pietele lor de Craciun. In Piata Medievala de Craciun din Koln turistii pot gasi produse de artizanat si pot asculta concerte.


Piata este deschisa intre 22 noiembrie si 23 decembrie.


Viena abunda de piete de Craciun, cele mai multe fiind inaugurate la jumatatea lunii noiembrie.


Inscris pe lista patrimoniului UNESCO, Bruges ofera vizitatorilor ocazia de a se infrupta din delicioasele sortimente de ciocolata belgiana si de a cumpara obiecte deosebite din ceramica. Piata de Craciun se deschide in fiecare an de pe 26 noiembrie, pana pe 2 ianuarie.


Traditionala piata de Craciun din Strasbourg a debutat in 1570, fiind cea mai veche din franta, si poate fi vizitata de pe 27 noiembrie pana pe 31 decembrie.


Tot de pe 27 noiembrie poate fi vizitata si piata de Craciun din Praga. ''Spectacolul'' tine pana pe 2 ianuarie.


View the original article here

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu