vineri, 19 noiembrie 2010

Romania estimeaza cu 10% mai multi turisti britanici in 2011

Romania estimeaza o crestere de 10% a numarului de turisti britanici, pentru anul viitor, dupa prezentarea brandului tarii noastre la Londra, potrivit lui Sorin Munteanu, consilierul ministrului Turismului, Elena Udrea, si seful delegatiei Ministerului Turismului la targul de profil de la Londra.
 
"Estimam ca dupa lansarea brandului la Londra si intensificarea promovarii pe aceasta piata, numarul britanicilor va creste cu aproximativ 10% in fiecare din urmatorii trei ani", a spus, pentru Mediafax, Sorin Munteanu.Acesta a adaugat ca, pentru acest an, numarul vizitatorilor din Marea Britanie va ramane constant, la aproximativ 120.000 de persoane, adica tot atat cati au ajuns in Romania anul trecut. Totodata, statisticile arata ca sumele cheltuite de cei 120.000 de vizitatori britanici depasesc 80 de milioane de lire sterline.
Dupa lansarea brandului turistic la Shanghai, in luna august, si prezentarea acestuia pe piata britanica la inceputul lunii noiembrie, noua identitate vizuala a turismului romanesc a fost facuta cunoscuta si pietei britanice ieri, in prima zi a targului World Travel Market.
Targul de turism de la Londra, care se desfasoara in perioada 8-11 noiembrie, este cea mai mare manifestare de profil, care se adreseaza exclusiv specialistilor si reuneste peste 5.000 de expozanti din 186 de tari.
Investitii de sute de milioane in promovare
"In perioada 2011-2013, investitiile in promovarea turismului romanesc pe piata britanica vor fi de ordinul milioanelor de euro. In fiecare an se va investi mai mult de un milion de euro", a afirmat Munteanu.
Prin comparatie, in ultimii cinci ani, investitiile in promovare pe piata din Marea Britanie nu au depasit 50.000 de euro in fiecare an. Dupa prezentarea de la Londra, brandul turistic al Romaniei va fi promovat si la Viena, Paris, Moscova si Munchen, pana la sfarsitul acestui an.


View the original article here


travel Tips Australia E-Book


Check it out!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu