joi, 18 noiembrie 2010

Schi până în luna mai, în Poiana Braşov

Autoritatile locale au un proiect grandios pentru îmbunatatirea domeniului schiabil în zona. Pârtiile vor fi mai mari cu 60%, iar în vârful Postavarul va fi amenajat un lac arificial, care va asigura zapada pâna în luna mai.


Sezonul de schi în va tine pâna în mai, datorita celor 46 de tunuri alimentate de noul lac de acumulare si a celor 236 de lanci care vor aseza un strat gros de zapada pe 60 de hectare de teren.


Lacul va avea 15.000 de metri patrati de luciu de apa si va fi construit pe platoul Ruia, la o treime de Vârful Postavarul.


Stratul de zapada artificiala va fi de 30 de centimetri grosime. „Pârtiile se vor largi. Vom avea zone în care acestea vor ajunge si la 50 de metri latime. În total vom avea 13 kilometri de pârtii reabilitate si sase kilomterii de pârtii extinse", a spus Sorin Toarcea, purtatorul de cuvânt al Primariei.


Parteneri austrieci


Lucrarile de amenajare a domeniului schiabil din Poiana Brasov au început în urma cu trei saptamâni si vor fi gata la finele anului 2012.


Vom avea doua noi instalatii pe cablu, una de patru locuri, la Ruia si una de sase locuri, pe pârtia Lupului. Schiorii profesionisti vor putea coborâ de pe o pârtie pe alta. Încercam sa extindem sezonul pâna în luna mai. Vom realiza si alte proiecte, cum ar fi extinderea parcarilor, dar si locuri de agrement pentru cei care vor sa-si petreaca timpul si în alta parte decât la schi", a spus Liliana Horga, director adjunct Directia Tehnica din cadrul Primariei Brasov. Pentru realizarea acestor obiective Primaria Brasov colaboreaza cu proiectanti din Austria.


Infrastructura occidentala


Toate lucrarile vor fi realizate si pentru organizarea Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE). Pe lânga proiectul de îmbunatatire a domeniului schiabil, autoritatile trebuie sa realizeze si un al doilea patinoar, pentru ca, la Brasov, vor avea loc probele de patinaj artistic.


27 de milioane de euro va costa proiectul de reabilitare a domeniului schiabil din Poiana Brasov. Ne dorim foarte mult sa ridicam standardele si sa aducem Poiana la acelasi nivel cu statiunile de schi din Austria sau Elvetia. Vrem sa facem din Poiana Brasov cea mai importanta statiune din tara", a mai spus Sorin Toarcea, purtatorul de cuvânt al Primariei Brasov.


Fote 2013, prilej de promovare


România a fost desemnata, la sfârsitul anului trecut, tara organizatoare a FOTE, competitie care urmeaza sa se desfasoare pe Valea Prahovei si în Brasov în februarie 2013. La festival sunt asteptati, potrivit organizatorilor, 1.500 de sportivi din peste 45 de tari, însotiti de antrenori si tehnicieni, dar si 1.000 de jurnalisti din toata lumea si câteva zeci de mii de turisti.


View the original article here


travel Tips Australia E-Book


Check it out!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu