marți, 23 noiembrie 2010

Rusii, invitati sa exploreze "gradina carpatina"

Romania le-a lansat rusilor invitatia de a explora "gradina carpatina", cu prilejul lansarii brandului turistic de tara la Moscova. Turoperatorii din Rusia insa au subliniat necesitatea de a imbunatati imaginea Romaniei.
 
"Ne-am propus sa fim mai atenti cu aceasta piata, sa venim mai des in tara dumneavostra si sa creem oportunitati, pentru ca si dumneavostra sa veniti si sa cunoasteti Romania, la noi acasa", a afirmat ieri presedintele Organizatiei Patronale a Turismului Balnear Roman, Nicu Radulescu, citat de Agerpres.

El a punctat progresele inregistrate pentru atragerea turistilor rusi, intre care lansarea unor zboruri charter de la Moscova spre Bucuresti, Targu Mures, Constanta, admitand insa ca potentialul de dezvoltare este mult mai mare.


Totodata, Radulescu a subliniat disponibilitatea statiunilor din Romania de a negocia pachete atractive pentru turistii rusi, organizarea unor evenimente speciale, cum ar fi Craciunul, Anul Nou pe stil vechi, dupa cum sunt sarbatorite in Rusia, vacante de 9 mai.

Romania, atractiva pentru statiunile balneare


Medicii si turoperatorii din Rusia prezen?i la eveniment, familiarizati cu oferta turistica a Romaniei, au precizat ca sta?iunea Sovata prezinta interes pentru turisti. Aceasta este cautata cautata pentru tratamentele eficiente de fertilitate, saline, tratamente pentru infrumusetare si intinerire Ana Aslan. Pe de alta parte, ei au subliniat necesitatea de a imbunatati imaginea Romaniei.


"Exista o doza de neincredere din partea turistilor ca vor ajunge in Romania si li se va recomanda un hotel rau. De fapt, in ultimii ani, baza hoteliera din Romania s-a imbunatatit si in fiecare statiune exista hoteluri care pot raspunde cerintelor celor mai pretentiosi turisti. Dar pentru a-i convinge pe oameni, pur si simplu trebuie sa le aratam asta la televizor", a concluzionat reprezentantul unei agentii de turism.


Potrivit reprezentantului Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului la Moscova, in 2009, peste 73.000 de cetateni rusi au vizitat Romania, cu 16,8% mai mult decat in 2008.


Brandul turistic al Romaniei a fost lansat pe 29 iulie la Shanghai (China), la Expo 2010, cu sloganul "Explore the Carpathian garden"("Exploreaza gradina carpatina").


View the original article here

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu