duminică, 21 noiembrie 2010

Cipru, perla Marii Mediterane

Insula, descrisa elogios inca din Antichitate, reprezinta, in zilele noastre, un important centru turistic pentru toate gusturile. Insula Cipru, locul de nastere al zeitiei iubirii, Afrodita, are in spate un trecut fascinant.
 
Ea a cunoscut numeroase stapaniri si inca face obiectul unor dispute etnice. Fasia de pamant din Mediterana, cu o suprafata de doar 9.200 de kilometrii patrati reprezinta una dintre cele mai populare destinatii de vacanta, atat pentru iubitorii de plaja si soare, cat si pentru cei care sunt interesati de obiective culturale, religioase si istorice. De altfel, insula este considerata unul dintre locurile de pe Pamant cu cele mai multe zile insorite pe an, peste 300. Din 1974, insula este impartita in doua state de facto, Republica Cipru si Republica Turca a Ciprului de Nord.


Capitala, Nicosia, ramane, in continuare, singura capitala divizata din lume. De la plaja la muzeu Clima blanda a insulei si plajele sale curate, impreuna cu apele limpezi din preajma tarmului, padurile de pin, chiparos si cedru, toate formeaza un ambient natural placut pentru fiecare tip de turist, fie ca el isi doreste sa-si petreaca intreaga zi relaxandu-se aproape de mare, fie ca este adeptul drumetiilor si al explorarii. Insa Cipru ii atrage si pe cei care vor sa se distreze non-stop. In statiunile insulei, printre care Kyrenia, Paphos, Famagusta, Limassol si Larnaca, o data cu lasarea serii, cluburile si teresale devin neincapatoare pentru tinerii care iubesc un ritm vibrant al vietii. La mijlocul zilei, atunci cand soarele dogoreste puternic, puteti evada intr-un periplu cultural. Puteti alege sa vizitati Muzeul Bizantin, Muzeul de Arheologie, Muzeu National de Arta Moderna, Muzeu Bijuteriilor, cel al Postei si Timbrelor, Muzeul Istoriei Banilor sunt doar cateva dintre punctele de interese pentru iubitorii de cultura, majoritatea lor gasindu-se in Nicosia, Larnaka si Limassol.


Excursii in timp In Cipru mai puteti opta pentru excursii la bisericile vechi, in satele traditionale, unde va puteti delecta cu bucataria locala, precum si la siturile arheologice, asa cum este ansamblul de morminte regale situat in apropiere de Paphos.



View the original article here

Submit Website To 100 Directories Only $29.00 One-Time Payment. Display Within 24 Hours Guarantee!


Check it out!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu