marți, 16 noiembrie 2010

Turismul mondial a depasit criza

Turismul mondial a continuat redresarea in primele opt luni ale anului, cu o crestere a numarului de turisti de 7%, si a revenit chiar la nivelurile record dinainte de criza, a anuntat Organizatia Mondiala a Turismului (OMT).
 
In total, OMT a numarat 642 milioane de turisti la nivel international, in perioada ianuarie-august 2010, cu 7% mai mult decat in aceeasi perioada a lui 2009, si cu un milion de turisti mai mult decat in 2008, care a fost un an al recordurilor in turism.

"Lunile iulie si august () arata clar noi recorduri, cu 112 si respectiv 108 milioane de turisti la nivel international", ceea ce inseamna cu 8 milioane mai multi turisti decat recordul stabilit in 2008, a precizat OMT intr-un comunicat, potrivit Agerpres.


Cre?tere in Orientul Mijlociu ?i Asia

Cresterea a fost datorata pietelor emergente, mai ales in zona Orientului Mijlociu (+16%) si Asia Pacific (+14%). Regiunea Americilor si cea a Africii sunt in crestere cu 8, respectiv 9 procente, in vreme ce Europa este ceva mai in urma (+3%).


Turismul mondial a inregistrat in 2009 unul din anii cei mai dificili, pe fondul crizei, cu o scadere a numarului de turisti de 4,2% si a veniturilor de 5,7%.


In aceste conditii, daca tendinta actuala se confirma, numarul turistilor va inregistra o crestere de 5-6% per ansamblul lui 2010, depasind estimarea anterioara de 3-4.


Scadere in Romania


Pe de alta parte, turismul romanesc a continuat sa scada, potrivit datelor Institutului Na?ional de Statistica.


Astfel, in primele noua luni ale acestui an, atat sosirile, cat si innoptarile in structurile de primire turistica cu functiuni de cazare au inregistrat scaderi cu 2,4% si, respectiv, cu 9,4 %, fata de acelasi interval din 2009, potrivit datelor publicate de Institutul National de Statistica (INS).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu