miercuri, 17 noiembrie 2010

Turism extrem pe varfurile lumii

Nu trebuie sa fii alpinist experimentat pentru a urca pe Kilimanjaro sau Aconcagua. Ai nevoie doar de bani. Romanii care s-au plictisit de vacantele clasice in statiuni turistice si hoteluri sau cei care doresc sa traiasca experiente active inedite pot alege excursii pe varfurile celor mai cunoscuti munti ai lumii.
 
Contrar aparentelor, pentru a merge intr-o asemenea expeditie turistica nu trebuie sa aveti in spate ani intregi de alpinism. O experienta minima de munte este totusi necesara, avertizeaza reprezentantii Extreme Travel, o agentie care organizeaza excursii pe varfuri precum Aconcagua, Kilimanjaro, Elbrus, Mont Blanc sau Olimp.

De exemplu, o excursie de 11 zile care culmineaza cu escaladarea varfului Kilimanjaro (5.895 m) costa 2.900 de euro si include transportul cu avionul, taxele de viza, cele de intrare in rezervatii, cazarea, ghidul si masa in regim de demipensiune.


O excursie de opt zile cu ascensiune pe Mont Blanc (4.810 m) costa 990 de euro la Extreme Travel, o agentie care s-a infiintat in luna martie si care promoveaza destinatiile cu adrenalina atat din tara, cat si din strainatate.


22 de zile in Argentina cu urcare pe varful Aconcagua (6.962 m) costa 3.500 de euro, iar o expeditie de 11 zile in Caucaz, pentru a urca pe Elbrus (5.642 m) ajunge la 990 de euro, taxe incluse, de persoana.


Aceste preturi sunt valabile pentru excursiile restranse. Daca adunati un grup de cel putin patru persoane, se fac reduceri de 10%, ne-a declarat Radu Vatcu, unul dintre asociatii firmei si, totodata, unul dintre organizatorii de excursii.


Africa, la promotie


Persoanele care isi doresc o vacanta exotica se pot relaxa 11 zile cu Safari in Kenya, cu 1.990 de euro, taxe incluse/persoana. Cine vrea mai mult, adica o calatorie de 16 zile in Kenya si Tanzania, trebuie sa plateasca mai mult: 3.500 de euro, taxe incluse.


Acelasi pret il are si o vacanta de 24 de zile in Argentina si Chile, unde turistii viziteaza parcuri nationale si vad pinguini.


In tara, Extreme Travel organizeaza excursii pentru turisti si team-buildinguri. Zonele mai "salbatice" unde puteti merge sunt Retezatul, in Muntii Apuseni (7 zile, 1.000 de lei), pe Creasta Fagarasilor (500 de lei pe 3 zile) sau Piatra Craiului (450 de lei pe 3 zile).


Agentia organizeaza si trasee pentru turistii pe motociclete, in judetul Brasov. Iar din primavara, cand zapada va fi tasata, va puteti aventura si in escapade pentru schi extrem, spune Radu Vatcu.


Link building explained A-z! This is literally the "Ultimate" link building guide on the market! By Josh Spaulding


Check it out!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu