luni, 6 decembrie 2010

Craciun low cost in orase europene, cu cazare la hostel

O alternativa pentru un Craciun ieftin o reprezinta hotelurile low budget, de cele mai multe ori pline de tineri. Platesti mai putin, stai central, insa imparti camera cu mai multe persoane.
 

Nu dispui de foarte multi bani, insa te tenteaza sa-ti petreci Sarbatorile de Iarna in afara tarii? Hostelurile sunt intotdeauna o varianta buna pentru innoptari de scurta durata. Marile capitale si orase europene ofera un numar mare de astfel de unitati, dedicate in special tinerilor.


Preturi de la 39 de euro la Paris


Parisul este un oras foarte scump. Cafenele sic, hoteluri cochete, magazine mai ceva decat celebrul "paradis al femeilor" lui Zola. Cine nu ar vrea sa-si petreaca Craciunul intr-o astfel de atmosfera? Gama de hosteluri oferite este destul de larga, cu pre turi pentru absolut toate buzunarele.



Situat central, Aloha Hostel ofera cazare cu 43 de euro pe noapte. Inconvenientul este ca vei beneficia de o camera cu sase paturi, care in aceasta perioada are toate sansele sa fie ocupate. Daca se opta pentru acest hostel la inceputul lunii decembrie, tariful era cu 10 euro mai putin. Unul dintre cele mai apreciate hosteluri din Paris, Regent, comparabil cu un hotel de doua stele, costa in perioada Craciunului intre 39 de euro (o camera cu patru paturi) si 63 (camera dubla).


Mai ieftin in Germania


Ceva mai ieftine sunt hostelurile din Koln. Un turist dornic de un Craciun pe malul Rinului va plati la Meininger Cologne City Center intre 20 de euro (pentru o camera cu opt paturi) si 64 de euro (pentru o camera single) pe noapte.


Ziua de 26 decembrie le aduce un discount de 20% la nota finala a cazarii. Tarifele variaza intre 24 si 34 de euro la un alt hostel, Station, cazarea efectuandu-se in camere cu patru-sase paturi.


Trei nopti in Viena la 75 de euro, in Budapesta - 20 de euro/noapte


In capitala Austriei, cu 75 de euro se poate dormi trei nopti la hostelul Wombats City Hostel. Cu o suma putin mai mica, 70 de euro, turistii pot opta pentru Jacks Hostel, care dispune de camere ce pot gazdui pana la 10 paturi.


Cu 69 de euro, pentru trei nopti de cazare, cei care opteaza pentru Praga au la dispozitie hostelul Little Town, situat intr-o cladire istorica a orasului ceh. Tariful este valabil daca esti dispus sa-ti imparti camera cu inca noua persoane.


La Budapesta, se poate dormi mult mai ieftin decat in multe capitale europene. Spre exemplu, o noapte de cazare la hostelul Maverick costa 18 euro, iar camera dispune de cinci paturi.


Daca se opteaza pentru o camera standard dubla pretul urca la 31 de euro. Toate capitalele sau ora sele europene au sau urmeaza sa organizeze piete de Craciun unde puteti gasi cadouri pentru cei dragi.


View the original article here

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu