luni, 6 decembrie 2010

Aeroportul de la Ghimbav prinde contur. Se construieşte… gardul

Consiliul Judetean a decis sa înceapa procedurile de reziliere a contractului cu compania canadiana Intelcan, fiindca aceasta nu a reusit sa obtina, pâna în data de 20 noiembrie, finantarea necesara pentru realizarea aeroportului.

Chiar daca lucrurile par sumbre, presedintele CJ Aristotel Cancescu spune ca aeroportul se va reliza si: „la anul, pe vremea aceasta, pista va fi finalizata".

În sedinta de plen de astazi, au fost aprobate sumele necesare realizarii împrejmuirii aeroportului si nivelarii terenului din zona vechii balastiere. Pentru aceste lucrari CJ a alocat 4,8 milioane de euro. Mai mult, Aristotel Cancescu sustine ca bancile sunt interesate sa finanteze direct Consiliul Judetean în vederea realizarii investitiei, iar în caz contrar  Cancescu spune ca este dispus ca întreaga investitie sa fie realizata cu forte proprii de catre autoritatile judetene. „Nicaieri în lumea un aeroport nu s-a facut mai repede de cinci, sase ani. Si pentru acest proiect cu Intelcanul s-a muncit destul si s-au facut zeci de deplasari în strainatate pentru a obtine finantarea, dar ea nu s-a putut concretiza tocmai, din cauza crizei financiare din România. Nu pot sa le reprosez canadienilro decât ca nu au putut obtine finantarea", a explicat Cancescu.

www.adevarul.ro

No Tag

View the original article here

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu