marți, 7 decembrie 2010

Copos: În loc să modernizez hotelurile de la munte, ar fi trebuit să pun o panglică pe ele cu “Faceţi autostradă până la Braşov” pe care să vină turiştii

Omul de afaceri George Copos, care detine trei hoteluri în Poiana Brasov, sustine ca nu a câstigat niciun leu din 1996 pâna acum din deshiderea unitatilor de la munte si ca în loc sa investeasca în modernizarea acestor unitati ar fi trebuit sa puna o panglica pe ele cu mesajul "faceti autostrada pâna la munte, vom renova hotelurile când vom avea infrastructura", pentru a stimula turismul din aceasta zona.

"Aproape 80% din clientii hotelurilor vin din Bucuresti, turismul din Poiana Brasov s-ar fi dezvoltat daca am fi avut o infrastructura rutiera .

Autoritatile ar fi trebuit sa investeasca într-o autostrada de la Bucuresti pâna la Brasov", a declarat George Copos, cu ocazia aniversarii a 20 de ani de la înfiintarea primei companii de panificatie si patiserie Ana Co . El spune ca a "riscat" totusi sa investeasca în modernizarea unitatilor de la munte si sa construiasca un centru spa de 10 milioane de euro, pentru ca s-a gândit la cei 200 de angajati pe care îi are în aceste hoteluri. "Rezultatele investitiei se vor vedea peste 50 de ani", a sustinut Copos, adaugând ca pentru centrul spa si modernizarea hotelurilor de la munte a adus arhitecti din Tirol, pe care i-a platit cu 500.000 de euro

George Copos, 57 de ani, controleaza sapte hoteluri (Hilton, Crowne Plaza, din Bucuresti, Europa si Astoria din Eforie Nord, Sportul, Bradul si Poiana din Poiana Brasov), mai multe magazine proprii cu produse de panificatie, o fabrica de motoare (dryere) si alte active, numarul de angajati ajungând la 2.000 persoane.

Afacerile grupului Ana Holding au stagnat în primele zece luni ale anului, la aproape 75 de milioane de euro, potrivit oficialilor grupului.

www.zf.ro

No Tag

View the original article here

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu