miercuri, 24 octombrie 2012

Vacanta de ski la Borovets in Bulgaria

vacanta-de-ski-la_borovetsBorovets este cea mai veche statiune montana din Bulgaria. Statiunea a fost intemeiata in secolul19 cand Knyaz Ferdinand a decis sa mearga la vanatoare in aceasta regiune.
Si-a construit o resedinta in zona, dupa care mai multi rezidenti din capitala au inceput sa isi petreaca vacantele in Borovets. Asa au inceput sa apara mai multe sate. Pana in anii 40 ai secolului 20, statiunea se numea Chamkoria.
Reprezentativii elitei isi petreceau iarna si vara aici. In anii 60 si 70 statiunea a crescut din ce in ce mai mult si au aparut multe hoteluri. Datorita facilitatilor sportive de iarna, Borovets a devenit cea mai populara statiune montana din Bulgaria.
Borovets este situat in munti Rila sub varful Mousala, la o altitudine de 1350 m. Statiunea are mai mult de 58 km de partii de ski. Lifturile si infrastructura sunt moderne si au o capacitate relativ mare.O cabina de lift te poate duce pana la varful Yastrebets, urcand vara iti poate oferi o priveliste minunata asupra muntilor Rila.

Vacanta de ski la Borovets in Bulgaria

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu