vineri, 20 aprilie 2012

Haga - Orasul pacii

MauritshuisHaga este resedinta regala si guvernamentala a Olandei, are o istorie interesanta si o multime de muzee, strazi, zone protejate si obiective de interes national de vizitat. In plus, acest oras cu o populatie de aproape jumatate de milion de locuitori este si o excelenta destinatie pentru shopping.

Numele oficial al orasului Haga este "s-Gravenhage" care inseamna "ocolul contelui". Acesta se refera la inceputurile asezarii, care a fost initial resedinta de vanatoare a contilor olandezi. Haga este sediul guvernului olandez insa nu si capitala Olandei, rol desemnat comunei Amsterdam. In Olanda nu se face distinctie intre oras si  sat, de aceea orasele Olandei sunt azi comune.

In Haga ( in olandeza Den Haag) locuieste familia regala, aici se afla sediul guvernului-camerelor superioare (Eerste Kamer) si inferioare (Tweede Kamer), al parlamentului (Staten-Generaal), al curtii de Justitie(Hoge Raad der Nederlanden), Consiliul de Stat (Raad van State) si a multor ambasade, cu alte cuvinte Haga este centrul administrativ si politic al tarii. 

Haga - Orasul pacii

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu