marți, 16 noiembrie 2010

Unde poti calatori in decembrie

In aceasta perioada fiecare om isi face planuri de vacanta pentru perioada sarbatorilor, asadar unii prefera sa plece in vacanta la rude, in timp ce altii doresc sa plece in alte tari.
 
Poate ca v-ati plictisit sa tot auziti de ofertele traditionale de sarbatori asa ca am cautat cateva destinatii de vacanta mai speciale si lonelyplanet.com ne-a inspirat cu cateva tari precum Argentina, Austria, Thailanda si India.


Patagonia, poarta catre Antarctica si Polul Sud


Patagonia este o regiune din America de Sud pe teritoriul statelor Chile si Argentina ce include Muntii Anzi la vest si sud precum si o zona de podis si campie la est.
Desi este mai cunoscuta ca punct de plecare pentru calatoriile in Antarctica, Patagonia este ea insasi o destinatie unica in lume. Patagonia este mai mult decat un loc de vacanta. Este un tarm magic, aflat la capatul lumii, in care natura parca ar vrea sa dovedeasca de ce este capabila. In Patagonia s-au strans la un loc intinderi uriase cu stepe si campii, munti vesnic inzapeziti, plaje, lacuri, ghetari, mamifere marine si pasari.
Aflata in partea cea mai sudica a continentului american, Patagonia este poarta catre Antarctica si Polul Sud si include cel mai sudic oras al lumii, Ushuaia.
Patagonia nu este o tara, asa cum s-ar putea crede, ci o regiune vag delimitata, care se intinde pe teritoriul a doua state, Argentina si Chile. Partea argentiniana este mai sofisticata, mai cosmopolita, cu mancare, cazare si servicii mai bune, in timp ce partea chiliana este mai degraba saracacioasa, cu servicii de proasta calitate, dar mai salbatica si mai "autentica". Totusi, ambele parti ale Patagoniei merita vazute. Ambele ascund surprize ale naturii, dar si mici cabane de munte izolate in peisaje cu adevarat idilice, ce nu pot fi atinse decat dupa o calatorie cu hidroavionul. Lasand la o parte diferentele dintre cele doua tari, Patagonia ofera doua taramuri diferite: in vest sunt Anzii Cordilieri, vesnic albi, un adevarat rai al schiorilor, iar in est sunt platourile joase, linistite, acoperite de stepa, care duc pana la Oceanul Atlantic. Cei 2.700 kilometri de litoral sunt alcatuiti din coaste abrupte, fiorduri si plaje largi, cu nisip inchis la culoare, sanctuar al mamiferelor marine. Leii de mare si pinguinii isi gasesc adapostul in rezervatiile de pe plaje, in timp ce balenele inoata in larg, spre deliciul turistilor.
Temperaturile nu sunt asa de joase pe cat s-ar crede. Temperatura medie anuala este de 11 grade Celsius, cu extremele medii de minus 1 grad, iarna, si 25 de grade, vara. Evident, exista variatii mari intre zonele muntoase si cele de campie, iar in unele perioade vantul poate ajunge si la 100 km/h.


Cele mai bune partii europene le gasesti in Salzburg


Aici este locul cel mai bun din Europa unde poti schia. Partiile din Salzburg sunt cele mai bune pentru iubitorii de schi, iar atmosfera de sarbatori de aici este incantatoate. Pe langa cele mai bune partii de schi in Salzburg gasesti multa istorie. Acest oras este unul dintre cele mai mari centre culturale europene. Isi uimeste vizitatorii la tot pasul: alei pitoresti ce impanzesc centrul vechi, biserici, renumita cetate, peisajul inconjurator sunt doar o parte din bogatiile turistice si culturale ale orasului. Salzburg este un oras al muzicii (orasul natal al lui Mozart), al festivalurilor, dar si al cladirilor construite in stil baroc, italian si nu in ultimul rand un centru cultural si educational.


Thailanda, o destinatie exotica


O vizita in sezonul uscat in Thailanda va asigura cea mai buna perioada in care plajele sunt cele mai bune.
Thailanda a devenit una dintre cele mai exotice destinatii de vacanta oferind vizitatorilor o mare diversitate a peisajelor si a activitatilor. De aceea agentiile de turism au in ofertele lor vacante de revelion in Tara Surasului in care veti combina sejurul in Phuket cu vizita orasului Bangkok, denumit "Venetia Orientului".
Plaja, sporturi acvatice, insula de corali, baruri, masaj thailandez, magazine si bazaruri - toate se gasesc in Phuket. Pentru cateva zile veti putea sa va relaxati pe plaja sau langa piscina hotelului sau veti putea opta pentru diverse activitati si excursii in insulele din zona.
Dupa petrecerea revelionului si a primelor zile ale anului 2011 in Phuket, excursia continua cu vizitarea orasului Bangkok, capitala Regatului si unul dintre cele mai exotice orase din lume, un paradis al cumparaturilor si totodata orasul superbelor temple budiste. Intr-una din zile puteti experimenta ceva unic: vizitarea celei mai mari piete plutitoare din jurul Bangkok-ului. Aici veti putea sa va targuiti pentru toate produsele printre care puteti gasi: fructe, suveniruri, mobilier exotic, flori, tesaturi si articole de artizanat. In ultimele zile ale excursiei puteti combina vizitele culturale la templele budiste din Bangkok sau de la vechea capitala Ayutthaya cu distractia din cartierul Pat Pong si cu cumparaturile in numeroasele centre comerciale din Bangkok.


Kerala - India, locul plin de cultura


Kerala este un stat din estul Indiei si reprezinta o destinatie buna daca sunteti in cautare de istorie, cultura si traditie. Se pare ca Kerala s-a autointitulat sau mai bine zis, si-a acordat singura statutul de "Taram al lui insusi Dumnezeu". "Juriul" inca delibereaza in legatura cu asta si, in timp ce despre zona rurala din imprejurimi pot spune ca e foarte frumoasa si cu orasele mult mai curate decat in restul Indiei. Oamenii de aici se ridica, fara indoiala, la nivelul reputatiei lor de a fi cei mai ospitalieri din intreaga tara si, mai mult decat atat, in decursul ultimelor secole ei au fost responsabili pentru multe din neobisnuitele fatete ale culturii Keralan-ice.
Ernakulam si Kochi sunt formate dintr-un arhipeleag de insule. Ernakulam face parte din zona continentala. De asemenea, contine partea industriala si comerciala a orasului si toate statiile principale de autobuze si trenuri care intra sau ies din oras.
Kochi, pe de alta parte, e o insula in care influentele portugheze, olandeze si engleze suferite de-a lungul timpului se fac simtite si in prezent.
Un drum cu feribotul de numai 15 minute te poate duce din Ernakulam in Kochi si daca te vei indrepta spre vest din zona docurilor, vei ajunge destul de repede in zona numita Fort Cochin. Cateva din zidurile de aparare si tunurile trecutului au ramas in picioare pana in zilele noastre. Tot in zona asta, vei putea gasi si plase uriase de pescuit, care sunt ridicate din cand in cand si trase la mal de grupuri dubioase de barbati, care castiga probabil mult mai bine din furtul aparatelor foto de la turistii aerieni decat din afacerea cu peste. Deci mare grija la pacaleli in cazul in care vreti neaparat sa faceti fotografii!
Pe aceasta insula se afla si un numar mare de lacasuri de cult, printre cele mai renumite numarandu-se Biserica St. Frances unde s-au adapostit ramasitele lui Vasco da Gama pana cand portughezii le-au obtinut inapoi in 1538. Si Santa Cruz Basilica este foarte impresionanta!
Spre sud vei descoperi vechiul cartier evreiesc sau Jew Town, cum este numit in Kochi. Inca mai exista o sinagoga aici si multe amprente ale traiului evreilor.
Zona asta e intesata si de magazine de mobila, care vand atat mobila produsa in India, cat si sculpturi interesante la numai un sfert din pretul cu care le-ai putea achizitiona in Europa.
Cercetand mai atent, vei ajunge la concluzia ca Kerala musteste de cultura si arta. Aceasta parte deosebita a Indiei este casa a ceea ce se cheama Katharali, o forma indiana de dans expresiv care este bazat pe povestile hinduse.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu