duminică, 28 noiembrie 2010

Bulgaria introduce TVA-ul de 9% pe turism din aprilie

Incepand de 1 aprilie 2011, serviciile turistice vor fi impozitate in Bulgaria cu o cota a taxei pe valoare adaugata de 9%. Decizia a fost luata astazi de Parlamentul de la Sofia.
 
Aceasta cota va inlocui actualele cote de 7% pentru turismul organizat si de 20% pentru cel individual, relateaza Agepres.

Modificarea a fost facuta la solicitarea Comisiei Europene - care considera discriminatorie existenta unor cote diferite - si se va aplica din luna aprilie, pentru a nu perturba sezonul turistic de iarna.


Patronatele din turism sunt nemultumite, deoarece au incheiat deja contractele cu partenerii lor din strainatate pentru intregul an 2011 si sustin ca vor inregistra pierderi din cauza majorarii TVA de la 7 la 9 la suta.


Turismul aduce 10% din PIB


In Bulgaria. veniturile din turism se cifreaza la aproximativ 10% din produsul intern brut (PIB) al ?arii, acest domeniu fiind o sursa importanta de valuta ?i un furnizor de locuri de munca. Turismul, alaturi de construc?ii ?i imobiliare, a adus o contribu?ie puternica la cre?terea economica a Bulgariei din ultimii ani.



In Romania, chiar daca TVA este de 24%, serviciilor de masa ?i cazare li se aplica o taxa mai mica de 9%.


View the original article here

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu