miercuri, 31 octombrie 2012

Houseboat Lodging in Amsterdam

Houseboat-Lodging-in-AmsterdamMany people in Amsterdam have looked and are still looking for that perfect place to set down roots, temporarily or lifelong. It could be a home they own or rent, an apartment that they rent, or a trailer but one option that many people may not think about for great lodging is a houseboat.
Having a houseboat in Amsterdam is one of the best choices one can ever make. Instead of living in a cramped apartment having to put up with noises from other tenets and paying out money to someone else to have a place to live, buy or rent yourself a houseboat.
A houseboat is roomy, it is safe, there is a pleasant view from every direction, and it is close to the sites of the city or country. In having a houseboat one can set out on an adventure to see all kinds of sites on the water.
One can enjoy fishing, swimming, or just relaxing out on the deck of your houseboat. A houseboat will give you the privacy that you and your family desire. Some people might wonder if it is better to rent or to own a houseboat in Amsterdam. Each family or individual person must look at their own situation and decide what is best for them.

Houseboat Lodging in Amsterdam

miercuri, 24 octombrie 2012

Places for rent in Barcelona

places-for-rent-in-barcelonaThe beautiful city of Barcelona is an inspiration to all who are looking for a great myriad of scenarios as are Las Ramblas and the marvelous Gaudi's Cathedral La Sagrada Familia.
Who has not dreamed of visiting Barcelona? Never too late to make that dream a reality, with a lot of vacation apartments right in the center of the city and its environs, now you have the opportunity to get to know so spectacular place without skimping on the amenities and facilities that these apartments provide.
Barcelona has amazing deals on affitti vacanze Barcellona fully furnished for vacationing from the most modest to luxurious, but all have exactly what you need for a spectacular vacation. History, fine dining, art museums and nightlife will surround your glorious vacation days in this magical city.

Places for rent in Barcelona

Vacanta de ski la Borovets in Bulgaria

vacanta-de-ski-la_borovetsBorovets este cea mai veche statiune montana din Bulgaria. Statiunea a fost intemeiata in secolul19 cand Knyaz Ferdinand a decis sa mearga la vanatoare in aceasta regiune.
Si-a construit o resedinta in zona, dupa care mai multi rezidenti din capitala au inceput sa isi petreaca vacantele in Borovets. Asa au inceput sa apara mai multe sate. Pana in anii 40 ai secolului 20, statiunea se numea Chamkoria.
Reprezentativii elitei isi petreceau iarna si vara aici. In anii 60 si 70 statiunea a crescut din ce in ce mai mult si au aparut multe hoteluri. Datorita facilitatilor sportive de iarna, Borovets a devenit cea mai populara statiune montana din Bulgaria.
Borovets este situat in munti Rila sub varful Mousala, la o altitudine de 1350 m. Statiunea are mai mult de 58 km de partii de ski. Lifturile si infrastructura sunt moderne si au o capacitate relativ mare.O cabina de lift te poate duce pana la varful Yastrebets, urcand vara iti poate oferi o priveliste minunata asupra muntilor Rila.

Vacanta de ski la Borovets in Bulgaria

miercuri, 17 octombrie 2012

Ski la Pamporovo in Bulgaria

ski-la-pamporovoPamporovo este cea mai mare statiune montana din muntii Rhodope. De asemenea este una dincele mai mari statiuni din Bulgaria.
Schi Pamporovo este localizat la 260 km distanta de Sofia, 8km distanta de orasul Plovdiv si 15 km distanta de oraselul Smolyan. Marea Mediterana aduce o influenta considerabila asupra climatului.Climatul frumos al zonei face ca Pamporovo sa fie placut si pe timpul veri si pe timpul iernii.
Statiunea are aproape 20 hoteluri.Statiunea are o varietate de partii de ski cu dificultati diferite, intinse pe o distanta de 25 km.Statiunea cuprinde cateva lifturi si o masina de zapada artificiala. Pamporovo este cea mai insorita statiune din Bulgaria, insa cu toate acestea zapada ramane buna pentru a practica ski pentru o perioada lunga de timp.Pamporovo este situata sub varful Snezhanka.
Varful are un turn de televiziune de 156 m inaltime si ofera o incredibila priveliste asupra muntilor Rhodope. Oamenii spun ca in timpul vremii frumoase poti vedea marea Egee de pe varf. Multe din partiile de ski incep din Snezhanka si o iau spre jos.In timpul verii Pamporovo ofera racoare si liniste. Numarul turistilor este mai mic decat cel din timpul ierni, in felul acesta te poti bucura de o liniste adevarata.

Ski la Pamporovo in Bulgaria

joi, 11 octombrie 2012

Statiunea Nisipurile de Aur va asteapta si in 2013

nisipurile-de-aur-2013
Dealurile verzi ce duc spre o plaja insorita gazduiesc statiunea Nisipurile de Aur. Statiunea este localizata la 17 km spre nord de orasul Varna.
Mai multe despre cazare pe litoralul Bulgariei gasitipe siteulwww.cazarepelitoral.ro. Conform legendei, piratii isi ascundeau aurul in nisipul plajei unde este situata statiunea in zilele noastre. Marea a decis sa aduca justitie pentru faradelegile piratilor si au transformat comorile in nisip.
Tarmul este acoperit de cel mai fin si moale nisip, a carei latime atinge pana la 100 m. Initial s-a planuit ca Nisipurile de Aur sa fie o statiune de turism de elita, oferind calm si recreere visitatorilor instariti. In ziua de azi, ideea a fost foarte mult modificata.
Hoteluri luxoase au fost construite pe pante. Cluburile zgomotoase si barurile de pe plaja atrag multi turisti tineri.Cateva optiuni de distractie face ca turistii sa aleagavacante Nisipurile de Aur ca loc sa isi petreaca vacanta.


Statiunea Nisipurile de Aur va asteapta si in 2013

Decizia patronatelor pentru a atrage turistii la mare in 2013

cazare-la-mare-2013Pentru a atrage un numar mai mare de turisti Federatia Patronatelor din Turism si Servicii (FPTS) cu Asociatia Investitorilor in Statiunea Turistica Venus au anuntat ca in sezonul viitor turistii sa beneficieze de preturi mai mici in sudul litoralului, in special in apartamente regim hotelier Mamaia.
S-a facut urmatoarea calculatie: inceputul si finalul de sezon pretul platit de turisti pe 6 nopti sa ajunga in jur de 47 de euro, iar pentru full sezon sa ajunga la 81 de euro pentru 6 nopti. Tot odata turisti sa aibe si optiunea de a lua cele trei mese la pretul de 54 de euro pentru 6 zile. Intr-un comunicat de presa semnat de Dan Matei Agathon, preşedintele Federaţiei Patronatelor din Turism şi Servicii (FPTS) şi de secretarul general al federaţiei, Clement Sava s-au spus urmatoraele: ,,Este important ca preţurile pe litoral să fie atractive şi competitive cu ofertele din străinătate, dacă dorim să menţinem litoralul ocupat sută la sută, ca şi în acest an. Orice anunţ despre creşteri de preţuri şi orice intenţie de a specula şi de a profita nejustificat de interesul regăsit al turiştilor români pentru litoralul autohton va avea ca efect dezamăgirea românilor şi părăsirea litoralului românesc. Dimpotrivă, turiştii români trebuie răsplătiţi de hotelieri pentru faptul că au ales litoralul autohton, iar această răsplată şi încurajare a lor de a reveni se operează prin preţuri scăzute şi condiţii mai bune. FPTS şi Asociaţia Investitorilor în Staţiunea Turistică Venus îi invită aşadar pe turişti să descopere Marea Neagră în România şi în 2013, oferind cele mai bune preţuri şi condiţii. Staţiunea Venus oferă în acest sens jumătate din locurile de cazare de pe litoralul românesc şi 25 la sută din locurile de cazare din România".

Decizia patronatelor pentru a atrage turistii la mare in 2013

marți, 9 octombrie 2012

Ofertele cazare pe litoral 2013 sunt gata


cazare-litoral-2013Vara 2012 a fost un an foarte bun pentru litoralul romanesc. Numarul turistilor a crescut cu 15% fata de anul precedent ajungand la peste 1,5 milioane de turisti, fara sa socotim turistii veniti la negru.
Multi turisti au preferat anul acesta sa se cazeze in vile/pensiuni nu numai datorita tarifului mai redus fata de hotel, ci si pentru linistea ce o ofera si trebuie sa recunoastem ca multe vile arata mult mai bine decat vechile hoteluri de pe litoral din oferte cazare Eforie Nord.
Familiile sunt principalii clienti ai vilelor/pensiunilor, aici putand gasi o curte cu gradina pentru copii si uneori loc de joaca. Sa nu uitam ca majoritatea vilelor au bucatarie utilata pentru turisti ceea ce le permite mamicilor sa gateasca pentru puiutii lor, plus ajuta turistii sa nu mai cheltuie asa mult in restaurante.
Multi propietari sunt destul de primitori si cumsecade facand pe turisti sa revina si la anul.Si pentru tineri vilele sunt o atractie, mai bine zis vilele la cheie, impartind pretul vilei la numarul de persoane reiese un tarif destul de convenabil plus avand toata vila la dispozitie cu toate facilitatile acesteia poti avea parte de o vacanta pe cinste plina de distractie.
Cele mai cautate vile sau pensiuni au fost in general cele mai apropiate de plaja sau fix pe plaja,chiar daca tariful a fost putin mai ridicat de cele mai putin apropiate.Una din cele mai cautate vile este Vila Adriano din statiunea Eforie Nord situata chiar pe plaja Belona.

Ofertele cazare pe litoral 2013 sunt gata

luni, 8 octombrie 2012

Vacanta la ski in Muntii Rhodope Bulgaria

muntii-rhodopeCu siguranta regiunea muntilor Rhodope sunt un loc magic. Muntii Rhodope are propria istorie si misticism, aceasta zona stancoasa din sejur Bulgaria este fiind distincta.
Natura si-a dezlantuit puterea sa creativa asupra acestei zone. Oameni ce locuiesc in aceasta zona sunt bine primitori si buni, nealterati si neafectati de viata de oras. Totul este natural si real in aceasta zona: mancarea, natura, altitudinea.
Vizitatori pot practica cateva tipuri de turism in aceasta zona unde se pot gasi un mediu rural placut, pesteri de explorat si ecoturism. O mare parte din experienta globala este conectata de mancarurile traditionale locale care nu se mai gasesc in alta zona din Bulgaria.
Daca doriti sa vizitati munti Rhodope aruncati o privire pe site-urile care ofera cazare in satele, oraselele din zona. Daca doriti sa aveti parte de o experienta completa alegeti sa va cazati intr-o casa privata.
Dimineata veti auzi sunetul pasarilor, puteti gusta la mic dejun produse proaspete de casa cum ar fi iaurt, lapte, branza. Puteti gasi in regiune satele Arda, Gorna Arda, Trigrad si Yagodina, aici puteti face plimbari si drumetii.

Vacanta la ski in Muntii Rhodope Bulgaria

joi, 4 octombrie 2012

Bagajul meu de vacanta


bagajul-meu-de-vacanta
Știm cu toții ce haos se creează în momentul în care începem să împachetăm pentru a pleca în concediu.
 Tot timpul uităm ceva, sau punem prea multe haine groase când avem parte doar de 38 de grade sau prea multe lucruri care nu ne sunt necesare, doar pentru că ne ghidăm după: “Nu se știe niciodată. Poate ne trebuie!”
Atunci când plecați și cu bebe în vacanță trebuie să fiți mai calculați ca de obicei și să faceți o listă măcar cu o săptămână înainte de plecare, pe care să treceți tot ce credeți că e necesar. Și nu uitați:mai bine tăiați de pe listă decât să uitați să scrieți ceva.Vom încerca să vă spunem ce nu trebuie să vă lipsească din bagajul micuțului atunci când mergeți la piscină, la mare, sau lângă o apă.
Aceste sfaturi vă pot fi un punct de reper atunci când începeți să-i împachetați lucrușoarele.În primul rând aveți nevoie de o geantă care să fie doar a lui. Astfel îi veți dezvolta simțul proprietății și-l veți învăța de mic să aibă grijă de lucrurile personale. Îi puteți achiziționa un troler deoarece este ușor de manevrat și transportat apoi micuțul are nevoie apoi de un prosop/halat de baie care îl vă ajuta să se usuce și îi va proteja și capul.

Bagajul meu de vacanta