sâmbătă, 4 august 2012

Trusa de vacanta un accesoriu necesar

trusa-de-vacanta
Suntem in plin sezon estival si unii dintre noi inca nu au ajuns pe litoral sa se balaceasca. Va recomandam sa va luati in bagaje cateva lucruri care nu trebuie sa va lipseasca din gentute. Pentru a ne feri de actiunea nociva a razelor soarelui este recomandat sa se foloseasca lotiunea solara daca ne cautam cazare in Vama Veche.
Este de preferat ca aceasta sa aibe un SPF cat mai mare (factorul de protectie solara), cum ar fi SPF 20 pentru protectie medie. Pentru o protectie ridicata este recomandata folosirea lotiunilor care au un factor cat mai ridicat, cum ar fi SPF 50. Acesta este recomandat in special persoanelor cu pielea sensibila, care se inrosesc imediat, care au probleme dermatologice, cat si copiilor.
Acoperirea capul este esentiala, fie ca este vorba despre o palariuta sau o sepcuta. Aceasta nu trebuie sa ne lipseasca din bagaj, alaturi de ochelarii de soare. De preferat este ca ei sa fie cat mai inchisi la culoare,sa ofere protectie UV 400, si, de ce nu, sa fie polarizati. Acestia sunt foarte folositori indeosebi la plaja cand razele soarelui se oglindesc in apa marii, sau in trafic, cand atenueaza sau chiar elimina reflexiile suparatoare. Pentru a testa daca ochelarii au lentile polarizate, se iau 2 perechi de ochelari si se suprapun o lentila peste cealalta, in unghi de 90 de grade. Daca sunt polarizati, nu se va putea vedea prin ei, acestia innegrindu-se complet.

Trusa de vacanta un accesoriu necesar