joi, 21 iunie 2012

Desenele uriase din desertul peruvian Nazca


nazca 150x150 Desenele uriase din desertul peruvian NazcaIn anul 1939, in timpul unei misiuni de recunoastere deasupra desertului Nazuca din Peru pilotii au surprins in fotografii figuri geometrice si linii ciudate. Zborul avea drept misiune fotografierea din aer a viitorului traseu al autostrarii panamericane.
Initial aceste linii au fot confundate cu vechi drumuri sau santuri de irigare incase.  Arheologul american Paul Kosak a infirmat aceste teorii iar in 1940 a inceput cercetarea acestor misterioase si enigmatice desene.
“Liniile Nazca” sunt localizate in desertul cu acelasi nume, pe un platou arid ce se intinde pe o distanta de 80 KM, intre orasele Nazaca si Palpa.  Aceste desene sunt in numar foarte mare si de diverse complexitati, de la simple linii, la forme stilizate de pasari, maimute, paianjeni, pesti, rechini, lame si soparle, totul la o scara gigantica . Sunt asa de mari si se intind pe o suprafata imensa incat ar fii ramas nedescoperite daca cercetarea zonei s-ar fii redus la inspectia la sol.

marți, 5 iunie 2012

GERMANIA STABILESTE UN NOU RECORD


panourisolareCampurile vaste cu panouri solare din Germania au produs doar vineri aproximativ 22 de Gigawatti, echivalentul a douazeci de centrale nucleare.   
Germania a doborat vineri un nou record in domeniul obtinerii energiei regenerabile prin folosirea panourilor solare.
Directorul Insttitului de Energie Regenerabila a spus presei ca energia obtinuta prin folosirea acestor panouri fotovoltaice , introduse in reteaua nationala de distributie a curentului electric, a cumulat 50 % din necesarul total al tarii. 
Germania nu a vrut sa investeasca in energia de tip nuclear dupe incidentele petrecute in Ucraina si mai recent in Japonia, dezvoltand astfel proiecte pe energia verde si promitand ca pana in anul 2022 sa ajunga sa genereze cu ajutorul celulelor fotovoltaice suficienta energie astfel incat sa renunte la centralele nucleare.