luni, 24 ianuarie 2011

Economia României, mai libera decât cea a Frantei

analiza-economica

Economia României este libera în proportie de 64,7, ceea ce o plaseaza pe locul 63 din 183 de state în clasamentul celor mai libere economii din lume, potrivit concluziilor unui raport dat publicitatii miercuri de Heritage Foundation, o reputata organizatie de analiza economica din Washington, citata de Agerpres.

Potrivit Index of Economic Freedom pe 2011, scorul României s-a îmbunatatit cu 0,5 comparativ cu editia precedenta. Desi este depasita de tari precum Bulgaria, locul 60, Ungaria, locul 51, Slovacia, locul 37, si Cehia, locul 28, România se situeaza totusi în fata Frantei, locul 64, Slovenia, locul 66, Turcia, locul 67, Polonia, locul 68, si Portugalia, locul 69. Astfel, România se claseaza pe locul 27 din cele 43 de state din regiunea Europei, iar scorul sau total este mai mare decât media globala.

Si în acest an Hong Kong se situeaza pe prima pozitie, pentru al 17-lea an consecutiv, cu un scor de 89,7, mult peste media globala de 59,7. Urmeaza în ordine, Singapore, Australia, Noua Zeelanda, Elvetia, Canada, Irlanda, Danemarca, SUA si Bahrein. Pe ultimele locuri ale clasamentului se situeaza Coreea de Nord, locul 179, cu un scor de 1,0, în timp ce Afganistanul, Irakul, Liechtenstein si Sudanul nu au primit un calificativ.

La elaborarea acestui clasament, Heritage Foundation a luat în calcul o lista de 10 criterii precum interventia statului în economie, dreptul de proprietate, politica fiscala, gradul de coruptie, libertatea muncii.

joi, 20 ianuarie 2011

Oboseala cronica acuta


Sindromul de oboseala cronica are cauze diverse si este diagnosticat in functie de cel putin 4 simptome dintre cele catalogate de medici (oboseala extrema, dificultati de concentrare, pierderi de memorie, dureri musculare, articulare si cefalee, ganglioni usor mariti, somn neodihnitor). Oboseala cronica poate fi stabilita doar de medic, dupa un control amanuntit, mai ales ca boala are manifestari specifice de la un pacient la altul. Dupa un tratament personalizat, stabilit de medicul curant, este important ca sa se aplice ulterior un tratament de intretinere, pentru atenuarea efectelor oboselii cronice.

Tonus slab
Un tonus slab (hipotonie) la nivelul musculaturii este o manifestare a diferitelor boli si tulburari ale nervului motor din creier care controleaza forta musculara. Tonusul slab se recunoaste usor inca din copilarie, dar diagnosticarea poate fi adesea dificila. Efectele pe termen lung se concretizeaza in slabiciune musculara. Tratamentul, in cele mai multe dintre cazuri, se face prin terapie fizica sau ocupationala, sub recomandarea medicului. O persoana cu tonus slab are nevoie de supraveghere adecvata si solutii de tratament pe termen lung.

Imbatranirea pielii
Colagenul si elastina sunt cele doua componente importante care se gasesc in structura dermei si care duc la imbatranirea pielii odata cu trecerea anilor. Oxidarea poate provoca pete de imbatranire a pielii. Totodata, razele ultraviolete imbatranesc derma, iar alte cauze pot fi: alimentatie deficitara, deshidratare, factori ereditari, poluarea, umiditatea scazuta, modul in care va ingrijiti pielea zilnic si chiar stresul de zi cu zi. Exista remedii la indemana pentru a reda pielii din elasticitate si pentru a preintampina imbatranirea. Consultarea unui specialist permite gasirea unui tratament personalizat, in functie de tipul de piele.

Miros neplacut
Mirosul neplacut al corpului poate fi o consecinta a igienei deficitarea, dar si a unor boli digestive, afectiuni ale ficatului, diabet sau infectii. Mirosul neplacut se mai poate manifesta din cauza unei intense activitati bacteriale a glandelor sudoripare sau a unui deficit de minerale. Exista persoana care prezinta miros neplacut din cauza unui dezechilibru care afecteaza bacteriile din sistemul digestiv. In functie de cauzele depistate si partile organismului unde apare mirosul, tratamentele pot fi diverse. Consultul la un medic specialist este necesar, mai ales cand mirosul neplacut va afecteaza viata sociala.

Dureri musculare
Durerile musculare sunt frecvente si implica adesea si disconfort la nivelul ligamentelor, al oaselor, tendoanelor sau chiar la nivelul organelor interne. Cauzele unor dureri musculare pot fi diverse, de la suprasolicitare fizica a zonei dureroase pana la boli precum lupus sau fibromialgia (inflamarea muschilor). Durerile musculare pot aparea si ca efect secundar al unor medicamente. In conditiile in care durerile musculare persista, chiar daca s-a evitat efortul, un control medical este necesar. Organismul reactioneaza divers, iar asemenea dureri pot ascunde boli grave.

Balonarea este cauzata de o anumita afectiune sau este o consecinta a unui stil alimentar dezordonat. Daca senzatia de balonare este repetitiva, in ciuda regimului alimentar optim, este important sa va adresezi unui medic specialist pentru a depista daca exista probleme digestive si cum pot fi tratate. Balonarea se manifesta prin gaze in exces in tubul digestiv, in special in stomac si intestine. In cazuri de balonare persistenta, este recomandata o detoxifiere de 2-3 ori pe an, necesitate prezenta in special dupa varsta de 35 de ani, cand problemele digestive devin mai frecvente.

Diminuarea memoriei
Diminuarea memoriei poate fi un efect al diverselor boli cardiovasculare - reducerea aportului de sange la creier, boli degenerative (Parkinson, Alzheimer) sau aspecte emotionale care duc la spasme ale vaselor de sange cerebrale si scaderea irigarii cu sange a creierului. O alta cauza de diminuarea memoriei este deficienta de vitaminele B6 si B1. Mai mult, deficitul de magneziu poate conduce la slabirea memoriei. Medicul va poate prescrie, in acest caz, o cura cu vitamine apartinand grupului B, iar ameliorarile vor fi vizibile. Stresul cauzat de zgomote excesive este un alt element care sta la baza diminuarii memoriei.

Daca intampinati una dintre aceste probleme contactati-ne : www.Puremed.ro

luni, 17 ianuarie 2011

Portretul robot al unui parior de succes

Portretul robot al unui parior de succes la pariuri sportive :
1. Se specializeaza pe un anumit sport sau cel mult 2.
2. Se specializeaza pe un anumit campionat sau cel mult 3 (sau asupra unui numar de echipe pe care le urmareste constant).
3. Are conturi la mai multe agentii si cauta cea mai buna cota pentru ce vrea el sa parieze.
4. Isi propune un obiectiv, un punct terminus dupa care isi retrage o parte din castig, isi propune urmatorul obiectiv s.a.m.d. deoarece stie ca banii care apar in dreapta sus sub username sunt ai lui doar cand ii are in mana.
5. Studiaza meciurile, se informeaza din cat mai multe surse, obligatoriu diferite dar nu se lasa influentat de nimeni.
6. Nu preia biletul zilei facut de altcineva pentru el.
6. Are rabdare sa-i apara ceva in catare chiar daca nu pariaza o perioada lunga de timp.
7. Nu pariaza pe tampenii care nu pot fi prezise nici de cei care participa direct la respectivul eveniment.
8. Intodeauna isi apreciaza sansele inainte si pariaza in consecinta. Stie ca nu exista eveniment 100% sigur.
9. Nu pariaza pe favoriti decat ocazional deoarece stie ca rareori va primi un pret corect. Deci nu include in biletul zilei personal meciuri cu favoriti.
10. Nu pariaza decat pe meciuri cu miza deoarece stie ca meciurile fara miza sunt o loterie.
11. Nu se sperie de cotele mari puse de bookies. Pentru el cotele sunt doar niste coeficienti cu care isi inmulteste miza sa calculeze posibilul castig.
12. Pariaza dupa ca are la indemana si informatii de ultima ora si pariaza numai dupa ce este convins ca nici una din datele problemei nu se poate schimba.
13. In nici un caz nu neglijeaza feeling-ul.Nu pariaza daca simte cea mai mica indoiala deoarece experienta acumulata ii permite ‘sa simta’ pericolul, dar nici nu pariaza numai ‘cu sufletul’ mai ales cand sunt implicate echipele preferate.
14. Are puterea sa nu se arunce in prapastie o data cu ‘turma’ si se mai gandeste odata inainte de a paria.
15. Nu pariaza castigul proaspat obtinut gandindu-se ca oricum nu sunt banii lui.
16. Nu pariaza mai mult imediat dupa un mare esec deoarece stie ca poate intra intr-o spirala spre dezastru. Este de principiul ?supravietuieste astazi ca sa poti lupta maine?
17. Inainte de a paria se gandeste cum se va simti fara miza pe care are de gand s-o parieze si daca se va simti bine pariaza daca ii vine cu lesin scade miza.
18. Foloseste un sistem de moneymanagement potrivit buzunarului lui.
19. Se hotaraste care sunt cotele “corecte” pentru acel meci si apoi alege cota care ofera valoare, sau, daca nu o gaseste, spune “pas”.
20. Nu pariaza niciodata presat de timp, aloca timp suficient studiului si pariurilor deoarece poate considera pariul un al doilea job, pe care il face din placere.
21. Biletul zilei este pregatit cu cel putin 2-3 zile inainte pentru a-si asigura timp de documentare si a-si maximiza sansele de castig combinat.

miercuri, 12 ianuarie 2011

Pensiunea Arena ****- Cazare cluj

Pensiunea Arena este situata în Cluj-Napoca, într-o zona centrala, dar, în acelasi timp, ferita de traficul intens al orasului, si în proximitatea Parcului Central. Aceste lucruri o fac locul ideal atât pentru servicii de cazare cluj cât si pentru cele de restaurant.

Fara a avea pretentia de produs exclusivist, pensiunea Arena ofera un lux accesibil, un mediu functional într-un decor impecabil, clasic si modern totodata. Un lux înteles în alt fel decât pâna acum, mai accesibil, mai firesc. Clientul nostru nu plateste în plus pentru conditiile impecabile, deoarece acestea reprezinta un cadru de la sine înteles.

Arena reprezinta o reinterpretare moderna a clasicului si a elementelor antice grecesti, care îsi regasesc expresivitatea într-o forma adesea futurista. Totusi, efectul nu este deloc cel de muzeu, ci, mai degraba, de spatiu ultramodern, în care un ochi atent identifica urme ale trecutului, acest edificiu fiind atestat in anul 1900 si renovat în 2010.

Un spatiu creat cu inteligenta, prin valorificarea oricarui element de decor. Pe scurt, un refugiu, un loc intim în care clientul poate evada, paradoxal, chiar în mijlocul orasului, un loc care se poate reinterpreta în functie de nevoie: relaxare sau, din contra, atmosfera de office.

luni, 10 ianuarie 2011

Bocconcini de iepure-mancare specific italiana

bocconcini_cu_iepure

Timp de preparare: 30 min.

Durata prepararii: 30 min Marinare : 24 h Portii: 4-6 persoane

Ingrediente: un iepure de casade 1,5 kg dezosat, o portocala, 10 frunze salvie, 3 linguride ulei de masline, sare si piper.

Ingrediente pentru sos: 6 hasme, 3 linguri de ulei de masline, 30 g unt, o lingura de capere in otet, 2 linguri de masline, o lingura de concentrat de vitel, 100 ml de vin alb, otet de Xerex.

Ingrediente mamaliga: 250 g malai, 3 tablete supa de pasare, 100 ml ulei de masline, 50 g unt si 2 lingurite de sare fina.

Mod de preparare: In ajun , taiati carnea de iepure in bucatele mici. Puneti-le intr-un castron cu salvia, uleiul, coaja si zeama de portocala. Sarati, piparati, acoperiti cu hartie si lasati sa se macereze 24 ore, la rece.

A doua zi, curatati si taiati fin hasmele, apoi rumeniti-le in uleiul cu unt. Adaugati caperele, maslinele, concentratul de vitel, vinul, putin otet de Xerex si 100 ml de apa.

Pregatiti mamaliga: puneti 1 l de apa la fiert si, cand da in clocot, adaugati tabletele, uleiul, untul si sarea, turnati malaiul in ploaie, lasati sa fiarba 10 minute, amestecand continuu.

Scurgeti bucatelele de iepure si perpeliti-le la foc iute 5-10 minute; in interior, carnea trebuie sa ramana usor rozalie. Serviti mamaliga cu carnea de iepure, acoperite cu sosul de capere.

La final puteti bate 100 ml de smantana lichida cu putina nucsoara, punand apoi o lingura pe carnea de iepure.

Aceasta reteta este specifica Italiei si este destul de rara. Sper sa va faca placere sa o gatiti si serviti si sa ne spuneti si noua cum a fost!
Promitem sa mai aducem specialitati din mancarurile italiene.

sâmbătă, 8 ianuarie 2011

Online Branding Monitor

Venim in intampinarea dumneavoastra cu un serviciu UNIC in Romania!

Cu totii suntem constienti de ceea ce inseamna Google, in desfasurarea afacerilor noastre. Cu totii ne dorim ca motorul de cautare Google, sa ne placa si sa ne plaseze pe primele pozitii de cautare organica pe cuvintele alese de noi. Aceasta situatie poate duce la dublarea, triplarea sau chiar insutirea cifrei de afaceri. Pentru aceasta avem serviciul de pozitionare in Google.

Ceea ce inseamna Online Branding Monitor este intr-adevar ceva unic. O sa incerc sa va explic ideea si sper sa reusesc sa ma fac bine inteles. Intr-un alt articol vom prezenta ‘le piece de resistance’ numit Online Branding Self Control. Nu cred ca nu v-ati pus niciodata problema ce ar fi daca cineva ar posta pe internet absolut orice despre firma dumneavoastra sau despre dumneavoastra personal.: ca va plac jocurile de noroc, ca aveti amanta, ca furati bani, sau cate si mai cate.

Va fi foarte greu sa opriti sau stopati aceste lucruri , adevarate sau nu . Dar totusi cum ar fi daca pe prima pagina a cautarilor organice de la Google pe numele dumneavoastra sau al brandului dumneavoastra ar aparea numai ce doriti dumneavoastra , adica exact acele informatii pe care le doriti dumneavoastra si pe care le puteti modifica dupa bunul plac?

Pana acum era doar un vis, dar acum exista ONLINE BRANDING SELF CONTROL( il vom detalia intr-un articol separat), unicul serviciu de acest gen din Romania.

Dar acum sa revenim la Online Branding Monitor.

Cred ca in acesta nebunie informationala care este internetul ar fi placut sa stii in fiecare moment ce si unde se scrie despre brandul tau, numele tau si domeniul tau de activitate. Sa afli tot ce se intampla pe net despre ele. E important sa stii in timp real pentru a putea lua pozitie sau a contracara lucrurile neplacute, precum si a profita de lucrurile bune care se scriu la momentul oportun.

Pe scurt, acest serviciu va propune o monitorizare in timp real a tot ceea ce se scrie pe internet despre numele, brandul sau firma dumneavoastra, precum si domeniul de activitate vizat.

Aceasta monitorizare se face in timp real, odata cu indexarea paginii respective de catre motorul de cautare Google, fara de care acest serviciu ar fi imposibil.

Se va genera un email cu linkul siteului respectiv unde apare nominalizarea brandului sau numelui dumneavoastra, pentru a putea citi continutul in timp real.

Noi am gandit acest serviciu sub forma de abonament lunar in functie de mai multi indicatori:

Tipuri de abonament:

1. Instant: Semnalare imediata aparitie 24/24 ore, 7/7 zile : 20 euro + tva/luna

2. Weekly: Semnalare saptamanala aparitie nume/brand : 15 euro + TVA/luna

3.Monthly: Semnalare lunara aparitii nume/brand : 10 euro + TVA/luna

Se poate opta si pentru serviciu Alerta SMS instant care are doua variante si completeaza toate abonamentele de baza descrise mai sus sau poate functiona separat:

1.Instant SMS Crisis: se vor trimite sms la un numar de mobil furnizat de dumneavoastra., doar in situatiile critice , atunci cand postarea respectiva lezeaza imaginea dumneavoastra sau a brandului dumneavoastra : 25 euro + TVA/luna ., pentru abonamet de sine statator sau 10 euro + TVA/luna pentru completarea serviciilor de mai sus.

2. Instant SMS All: se vor trimite sms-uri cu toate aparitiile legate de brandul dumneavoastra : 40 euro + TVA/luna , de sine statator sau 20 euro + TVA/luna ca si completare la un abonament standard.

miercuri, 5 ianuarie 2011

Top 3 Destinatii de Revelion – alese de romani

Locul 3 – Bulgaria

Printre atuurile vecinilor nostri bulgari care au determinat pe romani sa aleaga Bulgaria ca loc de petrecere al Revelionului au fost in primul rand… preturile, apoi serviciile, care de cele mai multe ori au fost net superioare fata de cele din tara noastra. De pilda, pentru 4 nopti, la hotel de 5 stele, in statiunea Nisipurile de Aur, regim all-inclusive + cina festiva desigur, a costat 271 euro/persoana. Au fost si oferte ce costau 215 euro/persoana la hotel de 4 stele.

Locul 2 – Egipt

O destinatie de vacanta si nu una de ski, de aceasta data… unde pentru circa 710 euro turistii au putut beneficia de un sejur cu cazare la hotel de 4 stele, cu zbor inclus.

Locul 1- Austria

Da, vacanta petrecuta la ski a ramas si de aceasta data printre preferintele favorite ale romanilor… de pilda, un sejur de 4 nopti, cu cazare la un hotel de 3 stele, avea preturile cuprinse intre 520 si 700 de euro, bineinteles ca valoarea preturilor a fost influentata de mai multe criterii, dintre care amintim statiunea aleasa, serviciile suplimentare si distanta dintre hotel si partie.

Romanii au mai ales in acest an cluburile, ca loc de distractie, unde au fost oferte variate, cu petreceri deosebite. Petrecaretilor le-au fost puse la dispozitie bauturi de la barul deschis, diferite meniuri si muzica interpretata live (in unele locuri) toate la preturi pe masura ofertelor.

Topul oraselor in functie de preturi!

Europa ar putea fi impartita in destinatii turistice mai scumpe si in destinatii mai putin costisitoare. In timp ce primele suplinesc preturile mari prin atractivitatea oraselor si prin bogatia de obiective turistice, celelalte ofera cel putin la fel de multe puncte de interes, la costuri mult mai mici. Opentravel.com a selectat cinci orase ideale pentru un buget redus, alegandu-le pe acelea care imbina cu succes tarifele mici cu serviciile de calitate.

Praga, mult mai ieftina decat Viena


In ciuda faptului ca Praga se bucura de popularitate printre turisti, capitala Cehiei ramane in continuare accesibila.

In termeni care descriu atractivitatea metropolei, Praga se afla in aceeasi categorie cu municipii iubite de turisti si agresiv promovate de agentiile de turism, precum Paris sau Viena, dar preturile sunt semnificativ mai mici in orasul ceh decat in celelalte doua.

In extrasezon acestea sunt si mai scazute, iar daca va feriti de zonele in care localnicii speculeaza interesul turistic si majoreaza in mod intentionat costul la toate produsele si serviciile veti economisi si mai mult.

Opentravel.com va sfatuieste sa nu cumparati suveniruri sau cadouri din magazinele aflate in centrul Pragai si sa evitati sa luati masa la restaurantele sau terasele din acest perimetru.

Cel mai bine va orientati catre localurile si buticurile frecventate de localnici amplasate la o distanta considerabila de centrul orasului.

Cu exceptia puburilor irlandeze, o halba de bere costa in medie 1,5 euro, o noapte la un hostel este taxata cu cel putin 10 euro si maxim 15 euro, iar o masa decenta, cu doua feluri de mancare si bauturi, pentru o persoana, va costa aproximativ 15 euro, conform datelor publicate de portalul turistic amintit.

Budapesta, surprinzator de accesibila

Un alt oras surprinzator de accesibil este Budapesta. Ce-i drept, preturile s-au majorat de acum trei ani, dar conform calculelor opentravel.com un turist nu ar trebuie sa plateasca mai mult de 30-40 euro/zi.

Costul este foarte mic, avand in vedere oportunitatile turistice pe care le ofera capitala Ungariei, de la arhitectura in stil baroc admirabil pastrata, la muzeele excellent structurate si cu o gama larga de colectii impresionante.

In plus, turistii se pot rasfata cu cele mai bune preparate traditionale, servindu-le desigur cu o selectie de vinuri calitative.

Daca adaugati si privelistile incantatoare precum si centrele unde se pot face bai termale, veti avea o imagine completa a tuturor avantajelor ce fac din Budapesta o destinatie ravnita pentru concediu.

Wroclaw, alternativa mai putin costisitoare a Varsoviei

Doar la cateva ore distanta de condus cu masina de Berlin se afla Wroclaw, un alt oras european potrivit pentru turistii cu un buget redus.

Tarifele mici nu inseamna insa si servicii sau produse proaste, ci dimpotriva.

Polonezii fac tot posibilul pentru a-si dovedi ospitalitatea si pentru a-i convinge pe turisti sa revina in tara.

In timp ce in capitala Varsovia preturile alunga turistii iar Cracovia tinde sa se transforme intr-o destinatie mult prea aglomerata, Wroclaw compenseaza din plin la ambele capitole.

Tarifele sunt mici iar orasul are suficiente obiective turistice pentru a se putea lauda cu numarul de vizitatori.

O halba de bere costa in jur de 2 euro, o noapte la un hostel nu depaseste 12-13 euro, iar o masa intr-unul din localurile frecventate de localnici costa in medie 10 euro.

Arhitectura din centrul Vilniusului, recunoscuta de UNESCO

Capitala Lituaniei, Vilnius, este considerata de opentravel.com versiunea mult mai ieftina a Rigai.

In plus, Vilnius are cel putin la fel de mult farmec iar atmosfera prezenta in oras este cu adevarat deosebita.

La realizarea unei ambiante speciale contribuie foarte mult si centrul vechi, inclus in Patrimoniul UNESCO si declarat cel mai mare perimetru cu arhitectura barocade pe continentul european.

In plus, autoritatile au reamenajat si modernizat o multitudine de cladiri si monumente pentru a atrage si mai multi turisti in 2009, anul in care Vilnius a primit statutul de capitala culturala europeana.

In ceea ce priveste preturile, acestea sunt similare cu cele practicate in orasul polonez Wroclaw, o bere costand cel mult 3 euro, iar pentru o masa la restaurant turistii fiind obligati sa plateasca in medie 15 euro.

Lviv, secretul Europei

Pe prima pozitie in topul oraselor ideale pentru turistii cu un buget redus se afla Lviv, un oras amplasat in vestul Ucrainei.

In Lviv se gasesc cele mai mici preturi comparativ cu toate municipiile prezentate mai sus.

Tarifele sunt scazute in principal datorita faptului ca Ucraina nu a fost inclusa inca in zona euro.

Spre exemplu, o bere costa mai putin decat echivalentul unui euro, iar o noapte de cazare, la hostelurile din oras nu depaseste 10 euro.

Costurile mici nu reprezinta singura atractie turistica a orasului ucrainean, acesta putandu-se lauda ca uimitoarele sale exemple arhitecturale, cu oferta variata ce poate fi studiata in pietele locale si de asemenea cu delicioase feluri de mancare.

Bulgaria, in TOP 9 destinatii turistice in 2011

Bulgaria a fost inclusa de CNN intr-un top al principalelor noua destinatii turistice in 2011, alaturi de New York City, Barcelona sau Guatemala, scrie Mediafax.

Pe lista se mai afla Noua Zealanda, Amazonul peruvian, Norvegia, Albania si Japonia.

Topul, in care Bulgaria ocupa ultima pozitie, a fost realizat pe baza recomandarilor a trei experti in calatorii, Robert Reid, editor la Lonely Planet, Pauline Frommer, creatoarea ghidurilor cu acelasi nume, si Martin Rapp, vicepresedinte la Altour.

Bulgaria a fost recomandata de Robert Reid, pentru faptul ca detine cel mai atractiv litoral de la Marea Neagra si ofera conditii foarte bune de schi, in timpul iernii.

Reid a recomandat totodata vizitarea Veliko Tarnovo, resedinta istorica de regiune, si a orasului Plovdiv, unde se afla vestigii romane.

Litoral romanesc: Statiunea 2 Mai!

Localitatea 2 Mai, acum cativa ani doar o simpla comuna, a devenit in ultimul timp un loc foarte cautat de turisti in ciuda conditiilor modeste din zona.

Cazarea se face in mare parte in casele satenilor, dar exista si un camping bine utilat pe plaja.

In ultima vreme au aparut si vile specializate in turism in care gradul de comfort este mai ridicat. Statiunea se gaseste la doar 5 km de Mangalia.

Plaja de la 2 Mai nu este amenajata in mod special si nici foarte lata insa foarte placuta. Intrarea in mare este lina, iar fundul nisipos pe toata lungimea plajei.

2 Mai se caracterizeaza printr-un climat temperat continental, cu o nuanta maritima, cu veri calduroase (media termica a lunii iulie 22,4 C) si ierni blinde (in ianuarie temperatura medie 0 - 1 C).

Pentru a ajunge in statiune, sunt mai multe variante:
Pe sosea: Pe DN 39 (E 87), de la Mangalia se continua drumul spre Bulgaria. Satul transformat acum si in statiune se gaseste in lungul drumului.
Pe calea ferata: Gara Mangalia, pe linia ferata Bucuresti-Constanta-Mangalia, dupa care se continua pe sosea cu microbuze care circula pe directia 2 Mai - Vama Veche.

Casa Poporului - reper european!

Clădirea Palatului Parlamentului se află situată în partea centrală a Bucureştiului (în sectorul 5), pe locul care astăzi se cheamă Dealul Arsenalului, încadrat de strada Izvor la vest şi nord-vest, Bulevardul Naţiunile Unite spre nord, Bulevardul Libertăţii la est şi Calea 13 Septembrie la sud.

Clădirea, cu o suprafaţă desfăşurată de 330.000 m², se inscrie in "Cartea Recordurilor" la capitolul "Clădiri Administrative", pe locul 2 în lume după clădirea Pentagonului, iar din punct de vedere al volumului, cu cei 2.550.000 m³ ai săi, pe locul 3 în lume, după clădirea de asamblare a rachetelor spaţiale de la Cape Canaveral din Florida şi după piramida lui Quetzalcoatl din Mexic.

Constructia depăşeşte cu 2% volumul piramidei lui Keops din Egipt.
"Proiectul Bucureşti".

Casa Poporului a fost construita in cadrul proiectului Bucuresti, inceput în anul 1978, ca o replică a oraşului stat Phenian din Coreea de Nord. După cutremurul din 1977, Nicolae Ceauşescu a ordonat "reconstruirea" Bucureştiului cu un nou oraş, un stat in stat, aşa că, începând cu anii 1978-79, a avut loc concursul la nivel Naţional pentru reconstruirea Bucureştiului. După un concurs ce a durat aproape 4 ani, arhitecta Anca Petrescu a câştigat postul de arhitect şef al celui mai controversat Proiect construit până acum în România.

Şantierul propriu zis a început în anii 1980 cu demolarea a peste 7 km² din vechiul centru al capitalei şi relocarea a peste 40.000 de oameni din această zonă. Printre clădirile dispărute se număra Mănăstirea Văcăreşti, Spitalul Brâncovenesc, Arhivele Naţionale si Stadionul Republica.

In 1989 costurile clädirii erau estimate la 1.75 miliarde dolari SUA, iar în 2006 la 3 miliarde Euro. Constructia are o lungime de 270 metri, lăţime de 245 metri, înălţime de 86 metri (peste cota 0), adâncime de 92 metri (sub nivelul solului) si o suprafata construita la sol de 66.000 metri patrati.

Resurse folosite
Pentru realizarea acestei impunătoare clădiri s-au folosit:

1.000.000 m³ de marmură , 5.500 de tone de ciment , 7.000 de tone de oţel , 20.000 de tone de nisip , 1.000 de tone de bazalt , 900.000 m³ de esenţe de lemn , 3.500 de tone de cristal , 200.000 m³ de sticlă , 2.800 de candelabre , 220.000 m² de covoare , 3.500 m² de piele.

La construcţie au participat 200 arhitecţi şi aproximativ 20.000 muncitori care au lucrat în trei ture, 24 ore pe zi.


Statiunea Busteni - prezentare

Statiunea Busteni, una dintre cele mai renumite zone montane din Romania, se afla pe Valea Prahovei, dispune de numeroase obiective turistice, aer curat si o proveliste ce iti taie rasuflarea, iesind imediat in evidenta crucea de pe varful Caraiman si crestele inalte ale Jepilor Mici si Jepii Mari.

Puteti vizita in Busteni: manastirea Caraiman, la doar 15 minute de telecabina, cascada Urlatoarea la care se ajunde pe o carare de munte in aproximativ 40 minute, telecabina care va poate duce in doar 13 minute la cota 2200m unde se pot vedea renumite monumente naturale: Babele, Sfinxul, Grupul Batranilor.

Daca doriti sa beti un ceai fierbinte, numai bine de vizitat cabana Babele situata la o altitudine de 2206 m, are inclus un restaurant si camere de inchriat pentru turistii care vor sa innopteze aici.

Deasemenea in statiunea Busteni exista o pestera cu lungimea traseului de 2.611 m, teleski, partia Kalinderu, Castelul Cantacuzino, Parcul National Bucegi si nu in ultimul rand traseele montane catre Jepii Mici si Jepii Mari.

Descopera acum mai multe despre Romania turistica, Destinatii Turistice Romania si principalele atractii turistice.

Cazare Londra: Ambassadors Hotel 3*, Londra

1. Amplasare

Hotelul Ambassadors este situat in apropierea centrelor expozitionale Earl's Court si Olympia, la mica distanta de renumitul magazin Harrods si strazile Oxford si Regents. Statiile de metrou Gloucester Road si Earl's Court sunt la cateva minute de mers pe jos.

2. Descriere

Ca urmare a unei ample renovari, hotelul ofera oaspetilor sai 140 de camere cu toate dotarile necesare.

3. Servicii si informatii generale

Accepta plata cu cardul: American Express, Visa, Euro/Mastercard, Diners Club, Maestro, Switch
Camere pt nefumatori

4. Facilitati camere

Internet
Grup sanitar propriu
Seif
TV
Telefon
Uscator de par

5. Restaurant, bar

Café-bar si sala de mese pentru micul dejun

6. Contact

Adresa: Ambassadors Hotel, 16 Collingham Road, London Kensington, SW5 OLX, UK

Tel: +44 (0) 1480 212898

Fax : +44 (0) 1480 353145

Email : reservations@ambassadors-hotel.co.uk

Web: http://www.ambassadors-hotel.co.uk/

Castelul Peles - o capodopera marca Carol I

Lucrarile pentru edificarea resedintei de vara a principelui Carol I al României au început înca din anul 1873, pe un teren aflat în proprietatea privata a suveranului, denumit initial domeniul regal de la Sinaia.

Santierul de pe Valea Pelesului a reunit, la un moment dat, aproape 300 de lucratori si poate fi considerat cel mai important de pe cuprinsul Vechiului Regat în veacul trecut.

Constructia a fost finantata din caseta particulara a lui Carol I, dar si din lista civila. Costurile etapei 1873-1883, atât pentru constructie cât si pentru lucrari de decoratie s-au ridicat la suma de 6,5 milioane lei-aur, iar costurile globale, pâna în anul 1914, la suma de 16 milioane lei-aur.

Proiectul final, propunând o cladire cu aspectul unui chalet, dupa cum era privita în epoca, a corespuns atât viziunii si gustului artistic, cât si posibilitatilor financiare ale comanditarului.

Edificiul s-a realizat în intervalul 1879-1883. Decoratia interioarelor era preponderent în stilul neorenasterii germane, doar doua încaperi diferind stilistic: salonul turcesc si budoarul neorococo al reginei Elisabeta, astazi disparut. Alegerea stilului neorenasterii germane a fost deopotriva expresia gustului la moda în anii '70 ai secolului al XIX-lea în Germania, cât si ilustrarea convingerilor estetice ale lui Carol I.

Patrimoniul artistic al castelului este divizat în mai multe categorii: decoratia din lemn, mobilierul, vitraliile, armele si colectia de arta plastica si decorativa.
Colectia de arme cuprinde peste 4000 de piese putând fi divizata în arme de parada, de vânatoare. Printre aceste arme albe si de foc, se numara piese începând din secolul al XV-lea pâna în secolul al XIX-lea.

Mobilierul de arta care decoreaza majoritatea încaperilor castelului cuprinde piese originale datând chiar din secolul al XV-lea, realizate în cunoscute ateliere europene din Mainz, Munchen, Viena, Hamburg.

Vitraliile au fost achizitionate între anii 1883 si 1914. O parte din ele sunt originale, piesele elvetiene si germane din secolul al XV-lea, al XVIII-lea, altele dateaza din secolul al XIX-lea si începutul secolului al XX-lea - aceste vitralii fiind lucrate în atelierele din Zettler (Munchen) si Zwolfer (Viena).

În domeniul artei plastice se disting picturi originale semnate de Gustav si Ernest Klimt, Franz Match, Dora Hinz si chiar regina Elisabeta, dar si o serie de copii dupa pictori celebrii.

Construit între anii 1873 - 1883 (etajul I) si între 1896 si 1914 ( etajul II),de Carol I de Hohenzolleren - primul rege al României (1866 - 1914), în stilul Renasterii germane, dupa planurile arhitectului vienez Wilhelm von Doderer si ale celui german Johann Schultz din Lemberg (Lovov), cu transformari si adaugiri gotice efectuate de arhitectul ceh Karel Liman în anii 1896 - 1914, este compus din 160 de camere si are un turn central de 66 de m înaltime.

Castelul a fost resedinta regala de vara (pâna în 1947), iar astazi adaposteste un muzeu cu colectii de picturi, sculpturi, armuri, covoare, mobila, tapiserii etc.
În apropierea Castelului Peles se afla Castelul Pelisor destinat initial printului Ferdinand I, azi muzeu.

În Europa resedintelor monarhice, Castelul Peles din Sinaia, resedinta de vara a regilor României, are un profil bine determinat. Creatie a gustului regelui Carol I dar si a stiintei arhitectilor Johannes Schultz si Karel Liman, precum si a maiestriei unor decoratori prestigiosi ca J. D. Heymann din Hamburg, August Bembé din Mainz si Berhard Ludwig din Viena, Castelul Peles poate fi considerat cel mai important edificiu de tip istoric din România, având caracter de unicat. Totodata, el este, prin valoarea sa istorica si artistica, unul din cele mai importante monumente de acest fel din Europa celei de a doua jumatati a secolului al XIX-lea.