miercuri, 29 decembrie 2010

De ce sa cumparati o BANDA de ALERGARE?

Progresul tehnologiei combinat cu costurile de productie reduse ? toate acestea va spun ca puteti acum sa cumparati o banda de alergare pentru uz la domiciliu cu control gradient, cu programe presetate si o functionare care este extrem de apropiata de benzile de alergare comerciale de calitate pentru mai putin de 1000Euro!

Ceea ce este foarte bine, pentru ca alergatul si urcatul dealurilor reprezinta forme foarte bune de antrenament cardiovascular si ambele sunt eficiente atat in controlul greutatii cat si in reducerea grasimii din corp. O banda buna de alergare poate oferi un nivel de amortizare atat de ridicat incat face ca cei mai exotici pantofi de sport sa dea senzatia unui flip-flop, fara sa trebuiasca sa cauti rutele fara trafic si poluare, dar sigure, mai ales pentru femei in serile de iarna.

Dar benzile de alergare presupun o tehnologie mai complexa decat celelalte tipuri de echipament? (cum ar fi cross trainers (bicicletele), ceea ce inseamna ca trebuie sa te gandesti bine inainte de a te repezi sa cumperi acel produs)

Foarte important cand cumparati o banda de alergare:

Asigurati-va ca banda de alergare se vinde impreuna cu o garantie a service-ului, pentru ca multe marci de import se vand doar cu garantia pieselor (doar nu vreti sa schimbati un nou motor chiar d-voastra, etc). Asigurati-va ca garantia nu se ofera cu intoarcerea la baza (d-voastra platiti transportul), intrebati daca inginerul vine la d-voastra acasa sa faca reparatia.

Este important sa cumparati un produs cu nume de marca cunoscut “high street” pentru care se ofera service adecvat in toata tara. Astfel, daca vanzatorul cu amanuntul dispare, garantia d-voastra este totusi valabila la producator. Acum multi producatori ofera garantii pentru toata viata aparatului pentru motor si o garantie prelungita pentru structura si componente.

* Dimensiuni generale – Verificati daca se incadreaza in locul in care doriti sa-l puneti (langa o sursa de energie) cu destul loc pentru a va urca si coborati de pe aparat. Daca locul este mic, ganditi-va si la benzile de alergare rabatabile.
* Puterea motorului – Ar trebui sa aiba cel putin 2.0 cai putere si sa aiba un bun efort de torsiune (la viteze foarte mici, cureaua nu trebuie sa incetineasca cand pasiti pe ea)
* Amortizarea si stabilitatea benzii – Cum te simti cand alergi pe banda de alergare? O banda buna de alergare ar trebui sa ofere o amortizare excelenta, dar sa nu scuture, sa nu agite, sa nu faca zgomote sau sa vibreze la fiecare pas.
* Cureaua sau banda de rulare – verificati daca banda este destul de lata (se recomanda de la 40cm in sus) si destul de lunga pentru a se adapta stilului d-voastra de alergat fara sa aveti crampe si sa se miste lin pentru punte, chiar si cand mergeti la viteza mica.
* Viteza maxima – Asigurati-va ca este cu cel putin 3Km/ora mai mare decat pasul d-voastra obisnuit de alergat? pentru ca motoarele benzilor de alergare care sunt folosite la viteze maxime pe perioade lungi nu vor rezista prea mult.
* Gradientul maxim (inclinarea) -? Gradiente maxime mai mari, de ex. 12%+ sunt folositoare pentru exercitiile de mers. Mai verificati si cat de repede se schimba gradientul cand apasati butonul!
* Pupitru feedback si usurinta utilizarii – cat de clare si inteligibile sunt informatiile de pe afisaj? Cat de usor este accesul la programe (daca exista)? Daca sunt butoanele destul de vizibile si usor de folosit?
* Programele – multe benzi de alergare ofera antrenamente la intervale anume, curse de alergat in panta sau va dau posibilitatea sa va creati propriul d-voastra program de alergat/ mers. Unele mai afiseaza si controlul ritmului cardiac.
* Zgomotul – cat de zgomotoasa este banda de alergat mai ales la viteze mai mari? Benzile de alergare mai silentioase de obicei au un standard mai ridicat de structura si motor.
* Rabatarea – Se rabateaza banda de alergare pentru a putea fi depozitata?
* Standardul structurii – Structurile sudate sunt mai bune decat structurile prinse cu suruburi (suruburile se pot desprinde sub presiune si greutate mare) iar banda de alergare nu trebuie sa se scuture vizibil cand calcati pe ea (este semnul unei constructii fragile)!

duminică, 12 decembrie 2010

Cele mai tari 31 de destinatii de vacanta din 2010

Ce ganduri de vacanta ai pentru acest an? Daca nu te-ai decis, pentru a te ajuta, DESCOPERA.ro iti propune 31 de destinatii “trendy” din intreaga lume, girate de prestigiosului cotidian american New York Times drept cele mai tari locuri de vacanta din 2010.

1. SRI LANKA: La Gradina Zoologica tropicala

Chiar daca checkpoint-urile militare amintesc inca de cei 25 de ani de razboi civil din trecutul recent al tarii, Sri Lanka, insula-gradina din largul coastei Oceanului Indian, poate in sfarsit sa primeasca turisti si sa-si arate lumii comorile. Pentru a fi asigurat accesul mai facil la Nilaveli Beach, o statiune aflata pe coasta de est, la 275 km de capitala Colombo, va fi in scurt timp inaugurat un nou aeroport la Matara. Acest orasel decimat de un tsunami in 2004 este in prezent plin de case de oaspeti si boutique-hoteluri. Un exemplu? Sun House, in stil colonial, care pare construit special pentru regina Angliei.

*

2. PATAGONIA: Vinoterapie in Argentina

In urma cu 10 ani, un grup de aventurieri desoperea un coltisor fertil pentru a cultiva vita-de-vie in Patagonia, la San Patricio del Chanar, lansandu-se in productia de vinuri negre de calitate: Merlot, Cabernet si Pinot. Pentru a va convinge nu trebuie decat sa mergeti la Bodega del Fin del Mundo sau la Enoteca Valle Perdido. Pe langa degustari, turistii au la dispozitie in zona 18 camere, si un spa specializat in tratamente pe baza de struguri.

*

3. SEUL: In capitala designului

Uitati de Tokyo. In 2010, destinatia amatorilor de design este Seul. In competitie cu Milano si New York, capitala coreeana a fost aleasa anul acesta Capitala Mondiala a Designului. Din 17 septembrie pana in 17 octombrie, tot aici va avea loc si un targ de profil (Seoul Design Fair), o manifestare care anul trecut a atras aproape trei milioane de vizitatori.

*

4. MYSORE: In India, in cautarea fericirii

Pe cat se pare, moda calatorilor initiatice si de meditatie castiga de la an la an tot mai multi fani. La Mysore, orasul palatelor din sudul Indiei, pelerinajul yoga urmeaza invataturile maestrului Krishna Pattabhi Jois, mort in 2009 la 94 de ani. La scoala acestuia, Ashtanga Yoga Research Institute, care se afla acum in mainile nepotului, trainingul dureaza circa o luna.

*

5. COPENHAGA: Viva La Revolution!

Daca summit-ul pe tema incalzirii globale desfasurat aici in luna decembrie a anului trecut a fost considerat de multi un esec, capitala Danemarcei s-a reconfirmat insa drept unul dintre cele mai "verzi" orase din Europa. Adevarate protagoniste ale "revolutiei verzi" sunt aici pistele kilometrice pentru biciclisti, care traverseaza fiecare artera citadina, si evident bicicletele, care pot fi inchiriate gratuit. Si pentru ca la Copenhaga a venit si vremea asa-numitei "recalificarii a ariilor urbane", Norrebro, pe vremuri un cartier rau-famat, s-a transformat acum intr-una din zonele preferate ale studentilor si intelectualilor, care-si dau intalnire in piata Sankt Hans Torv. Distractia e garantata, iar localurile sunt deschise pana dimineata.

*

6. KOH KOOD: Paradisul din insula

Noua destinatie de lux din Thailanda este Koh Kood, in insulele Trat; una mai putin frecventata pe vremuri din cauza tensiunilor din Cambogia vecina si a dificultatilor de acces, poate conta in prezent pe zboruri directe din multe orase ale lumii si "resort"-uri paradisiace. Unul dintre acestea, Soneva Kiri al retelei Six Senses pune la dispozitia turistilor 42 de vile-boungalow si o experienta demna de un Robinson Crusoe al zilelor noastre, basca toate facilitatile la indemana.

*

7. DAMASC: Siriana

Damascul a inteles ca turistii pot reprezenta o adevarata mina de aur. Luand exemplul restructurarii riad-urilor din Marrakesh, L'hotellerie Siriana (declarata "perla Siriei") a trecut printr-un "restyling" serios pentru a le restitui splendoarea antica cladirilor din centrul istoric. In urma "liftingului" au aparut si numeroase boutique hotel, precum Old Vine si Hanania.

*

8. CESME: La mare, in Turcia

Urmatoarea oprire, Cesme, Turcia. Pe vremuri un satuc amortit de pescari, acest coltisor de pe coasta Marii Egee ramas intact s-a reinventat ca destinatie "trendy". Una dintre explicatiile succesului turistic fulminant este cel mai probabil si plaja Alacati, care vara trecuta a gazduit Cupa Mondiala a Professional Windsurfer Association Slalom. Turistii asteapta cu sufletul la gura primavara 2010, cand aici va fi finalizat hotelul Nars Alacati; care deja promite sa devina locul preferat de petrecere a week-end-urilor pentru lumea buna din Istanbul.

*

9. ANTARCTICA: Ultimii ghetari

Ar putea fi ultimul an in care turistii sa poate vizita Antarctica. Noi restrictii de protejare a mediului si amenintarea rapidei topiri a ghetarilor limiteaza si mai tare turismul in zona, care si-asa in ultimii ani a inregistrat o scadere. Frigurosul desert antarctic este un ecosistem fragil, spun oamenii de stiinta, iar giganticele nave de croaziera pot sa-i dauneze si mai tare. Ca atare, Abercrombie & Kent a lansat deja Le Boreal, nava de lux eco-compatibila, dar cu o capacitate de "doar" 199 de pasageri.

*

10. LEIPZIG: 365 de zile de muzica

Elegantul oras din Germania de Est sarbatoreste anul acesta cea de-a 325-a aniversare a nasterii lui Johann Sebastian Bach, dar si pe cea cu numarul 200 a lui Robert Schumann. Calendarul este prin urmare doldora de evenimente culturale: concerte, festivaluri, expozitii si mult-asteptata redeschidere a Muzeului Bach. De asemenea, Muzeul de Arte Frumoase din oras organizeaza o retrospectiva dedicata lui Neo Raunch, parintele noii scoli artistice din Leipzig si predecesor al avangardelor contemporane. Turistii ajunsi aici mai pot face o vizita la Spinnerei, o moara veche de bumbac care adaposteste 11 galerii de arta, cafenele si o pensiune nou-nouta, Meisterzimmer, cu o oferta imbatabila: camera dubla la 50 €). In luna mai, de neratat este Leipzig Pop Up Festival.

*

11. LOS ANGELES: In avangarda artei

Orasul Ingerilor nu este chiar o destinatie clasica pentru amatorii de arta, sustin chiar americanii. Si totusi, la o privire mai atenta, in oras exista o viata artistica trepidanta. In octombrie anul trecut, galeria Culver City Blum & Poe a inaugurat un nou spatiu de 21.000 mp, iar mai inainte, in iulie, galeristul Thomas Solomon a deschis o galerie noua in cartierul Chinatown. In 2010 sunt prevazute alte evenimente: Los Angeles County Museum of Art va fi marit in cadrul unui proiect semnat de celebrul arhitect Renzo Piano, iar Museum of Contemporary Art va sarbatori a 30-a aniversare printr-o expozitie cuprinzand peste 500 opere din impunatoarea colectie de arta postbelica a institutiei.

*

12. SHANGHAI: Better city, better life

Aceasta este filosofia Shanghai-ului care se pregateste intens pentru marele eveniment EXPO 2010 (1 mai - 31 octombrie). Dupa Jocurile Olimpice desfasurate la Pechin, China nu sta cu mainile-n san, iar Shanghai da zor sa intampine cele 70 milioane de vizitatori conform ultimelor estimari. Lucrarile faraonice antamate in vederea Expozitiei au implicat arhitecti celebri, reteaua de metrou a fost deja extinsa, iar caile pietonale dublate, cu o investitie de 10 miliarde de dolari.

*

13. MUMBAI: Renasterea artei stradale

In vederea comemorarii unui an de la atentatele din 2008, locuitorii din Mumbai au pictat un murales cu lungimea de un chilometru pentru a-si dovedi dragostea fata de oras. Initiativa, datorata unui grup de artisti din cadrul Mumbai Arts Project (MAP), a generat numeroase alte proiecte de arta publica, un semnal incurajator al renasterii artistice a orasului. In Colaba Art District s-au deschis recent cinci galerii de arta contemporana si se asteapta inaugurarea altor doua, la BMB Gallery si Volte; mai exista si Project 88, un avanpost al Galeriei 88 din Calcutta, care sponsorizeaza autori indieni emergenti si artisti asiatici.

*

14. MINORCA: Turismul rural-chic

In timp ce Ibiza si Maiorca sunt destinatiile preferate de "insomniaci", pentru oferta consistenta de distractii nocturne, Minorca ramane o oaza de calm in Mediterana. Declarata biosfera de catre Unesco, insula din Baleare isi protejeaza natura necontaminata, confirmandu-se si anul acesta ca destinatia ideala pentru turistii cu constiinta "verde". Pentru un sejur chic pe insula, bed&breakfast reprezinta insa maximum de confort.

*

15. COSTA RICA: In imparatia pasarilor

Noutatea absoluta a lui 2010 este Costa Rican Bird Route, noul paradis al amatorilor de birdwatching. Traseul trece prin 13 rezerve diferite, habitaturi naturale a peste 500 de specii de pasarii si poate fi parcurs de turisti individual (cu ajutorul unei harti descarcabile online) sau insotiti de ornitologi si ghizi locali. Exista si posibilitatea cazarii in asa-numitele "eco-lodge" si a excursiilor in canoe.

*

16. MARRAKESH: Unde se avanta… VIP-urile

Anticele ziduri ale Marrakeshului probabil ca au reusit sa protejeze orasul de recesiunea globala. In ultima vreme, hotelurile de lux au rasarit aici ca ciupercile dupa ploaie, iar unul dintre simbolurile acestui "apetit" pentru "decadenta" al marocanilor este Mamounia, redeschis in noiembrie, anul trecut, dupa lucrari de restaurare de 176 milioane dolari. Pentru a va face o idee, la spectacolul de inaugurare a complexului turistic (in cadrul caruia acrobatii de la Cirque du Soleil au escaladat zidurile hotelului) au fost prezente staturi precum Jennifer Aniston, Orlando Bloom si Gwyneth Paltrow. In curand, in oras isi va deschide portile si Royal Mansour, al carui proprietar este regele Mohammed VI, cel care - spun "gurile-rele" -, ar fi responsabil cu alura "glamour" a intregii tari in ultimii ani. Royal Mansour va fi un soi de mini-medina de 20.000 mp, in stil andaluz, prevazuta cu piscine private, sali de sport, baie turceasca si trei restaurante. Doar pentru femei, la periferia orasului va fi deschis un "refugiu" de lux, un spa denumit sugestiv Harem.

*

17. LAS VEGAS: Cu Elvis la mall

In pofida faptului ca in 2009 s-a inregistrat o scadere a numarului de vizitatori cu 4%, Las Vegas continua sa investeasca in turism. Sunt aproape gata lucrarile la City Center, mega complex aflat pe Strip, bulevardul cel mai celebru din Las Vegas si au fost deja inaugurate trei hoteluri si un mall dedicat shopping-ului de lux. De asemenea, sunt asteptate si residence-ul Veer Towers si boutique hotelul Harmon, cu o capacitate de 400 de camere. La dispozitia clientilor, City Center va pune si un nightclub enorm, unde acrobatii companiei Cirque Du Soleil vor prezenta Viva Elvis, spectacol-tribut adus regelui rock-ului.

*

18. BAHIA: Lux in pasi de samba

In 2016, se stie, toti ochii vor fi atintit pe Rio de Janeiro, cu ocazia Jocurilor Olimpice. Pana atunci, lumea merge la Bahia, in nord-estul Braziliei, destinatie extrem de "trendy" datorita amestecului de culturi, peisajului de carte postala si noilor hoteluri luxoase. In satul Trancoso, designerul olandez Wilbert Das a deschis Uxua Casa Hotel, realizat din materiale reciclate si vechi barci de pescuit abandonate. Iar Salvador di Bahia, pe langa carnaval, este faimos atat pentru Pelourinho District, un fel de "templu" al shopping-ului, cat si pentru Zank Hotel si Pestana Bahia Lodge, ambele oferind o priveliste spectaculoasa asupra Oceanului Atlantic.

*

19. ISTANBUL: Capitala europeana a culturii

Reputatia acestui oras creste an de an, si mai ales in lumea artei. Istanbul, ales capitala Europeana a Culturii in 2010, are un afis incarcat de evenimente, performance-uri, vernisaje, concerte (lista completa la: en.instanbul2010.org/index.htm). Un mod mai rapid pentru o imersiune totala in arta turca este insa un sejur petrecut la Misir Appartments, situat de-a lungul bulevardului care traverseaza Beyoglu, cartierul modei. Aici, intr-o cladire eleganta se afla si unele dintre cele mai frecventate galerii ale orasului, precum Galerist si Gallerie Nev.

*

20. SHENZHEN: Masaj si tehnologie low-cost

De-aci a plecat Ipod-ul, din acest oras industrial aflat la o ora cu trenul de Hong Kong. In ultimii ani, Shenzehen a inregistrat un boom economic fulminant, fiind in prezent la fel de prosper ca Shangai si Pechin. Deocamdata insa, luxul aici este inca accesibil, daca tinem cont de faptul ca, de exemplu, la Regina Spa se poate dormi cu 15 dolari pe noapte, iar preturile unui masaj pornesc de la 25 de dolari.

*

21. MACEDONIA: In Balcani

Lacul Ohrid este unul dintre cele mai adanci de pe planeta, iar asezarile antice care rasar pe malurile lui au fost puse la adapost de Unesco. Nu-i de mirare ca macedonenii prefera sa-si petreaca vacantele la Ohrid, nu departe de granita albaneza. Pentru promovarea turismului pe aceste meleaguri putin cunoscute, a fost prevazuta deschiderea unui aeroport international in zona, si constructia a sase hoteluri de lux. Macedonia a facut in ultimul timp investitii importante, si acest lucru incepe sa dea roade.

*

22. AFRICA DE SUD: Pe stadion

Microbistii stiu deja unde vor merge la vara: in Africa de sud, la Mondialele 2010. E drept ca meciurile se vor juca in noua orase, dar cel care a investit cel mai tare in vederea evenimentului este Cape Town, unde multe hoteluri nou-noute isi asteapta deja clientii. Taj Cape Town este si el aproape de finalizare, iar intre doua meciuri, puteti profita si de un safari.

*

23. BRECKENRIDGE: Amsterdamul din Colorado.

Celebra statiune de schi din orasul de mineri Breckenridge, cu ocazia celei de-a 150-a aniversari va legaliza consumul cantitatilor mici de marijuana. Un "cadou" destul de neobisnuit pentru acesta localitate apreciata de schiorii din intreaga lume.

*

24. MUNTENEGRU: Surf la Ada Bojana

Pentru unii, paradisul se gaseste in Muntenegru, la granita cu Albania. Mai precis, pentru surferii germani, englezi si francezi, care au descoperit acest loc de ceva vreme si au decretat insula Ada Bojana drept destinatia lor favorita. Clima perfecta, vant cat trebuie, plaje cu nisip fin si bere ieftina. O singura precizare: resort-ul de pe insula este un "fief" al nudistilor. Pentru "pudici" exista insa Mediteran Hotel, in oraselul Ulcinj, la 15 minute distanta.

*

25. VANCOUVER: Canada salbatica

Ultima senzatie este Wild Pacific Trail, un tur organizat prin paduri de cedri si stejari rosii. Se parcurge un traseu spectaculos printr-o Canada salbatica, care de la Vancouver ajunge pana la Nanaimo, pe coasta orientala. Punctul de pornire este satul de pescari Folksy Ucluelet. Pentru a innopta puteti opta pentru Terrace Beach Resort, apreciat pentru atmosfera retro.

*

26. COLUMBIA: Vantul schimbarii in America latina

Nu s-a numarat multa vreme printre destinatiile turistice cele mai "trendy" din cauza traficantilor de cocaina si episoadelor de violenta, dar trend-setterii stiu ca lucrurile se mai schimba. Incepand cu capitala, Bogotà, care de la finele anilor '90 s-a transformat radical, dispunand acum de trotuare largi, piste pentru biciclisti, oaze de verdeata si un sistem de transport in comun mai eficient menit a limita utilizarea automobilelor. Pentru cei interesati de mare, Cartagena este considerata destinatia ideala. Declarat Patrimoniu al Umanitatii, acest oras se afla acum "pe val" din punct de vedere turistic. O adresa utila este l'Hotel Tcherassi, proiectat de designerul columbian Silvia Tcherassi.

*

27. KITZBUHEL: Sport si mancare

Nu exista schior adevarat sa nu fi auzit de Kitzbühel, renumita statiune austriaca de schi, cu 53 de instalatii de telecabina si 104 chilometri de piste. Dar printre atuurile acestei localitati se numara si numeroasele restaurante dedicate perioadei de "après ski". Pentru un itinerariu "gurmand" se poate face o oprire la Hotel Tennerhof, posesor al unei stele Michelin, sau la Hotel Schwarzer Adler, unde se afla restaurantul Neuwirt. Aici ficatul de gasca la cuptor cu garnitura de migdale si sos de prune este doar una dintre specialitatile carora li s-a dus vestea.

*

28. NORVEGIA: Nu doar fiorduri

Norvegienii o stiu deja, destinatiile cele mai frecventate in nord sunt fiordurile si coastele dantelate, vizitate de turisti vara, in cadrul croazierelor. Si-atunci, cu perioada estivala acoperita, ei s-au concentrat asupra sporturilor de iarna, ca trekkingul, schi-ul sau excursiile in barca printre gheturi.

*

29. GARGANO. In Italia, ieftin

In regiunea italiana Puglia, la Marea Adriatica, localitatea Gargano este considerata destinatia perfecta pentru vacanta estivala. Zona este una extrem de pitoreasca, aici existand si un Parc National, dar Gargano ofera mai ales cea mai cautata dintre atractii in aceste vremuri de criza: preturile reduse la cazare. La hotelurile din zona, o camera costa in medie intre 30 si 60 de euro.

*

30. NEPAL: Luna de miere (gay) pe Everest

In Nepal, Curtea Suprema a decis ca homosexualii au aceleasi drepturi cu heterosexualii. Prin urmare, una dintre tarile cele mai conservatoare din lume a devenit dintr-o data "gay friendly", iar o agentie de turism din Katmandu a si pregatit sejururi speciale pentru lesbiene si transgenderi. Anul acesta, guvernul ar putea legaliza casatoriile intre persoanele de acelasi sex si astfel fatidicul "da" va putea fi pronuntat de pe Everest.

*

31. KUALA LUMPUR: 24 de ore de shopping

In capitala Malaeziei, noua strada a modei este Jalan Bukit Bintag, unde designerul Bernard Chandran (o imbraca pe Lady Gaga, daca asta va spune ceva) a inaugurat recent un concept store. Tot pentru shopping se poate merge si la Jalan Telawi si in cartierul Bangsar, la 15 minute cu taxiul de centrul orasului. Pentru a-i cunoaste pe tinerii designeri exista si un soi de targ, organizat la fiecare 3 luni intr-una dintre discotecile cele mai la moda din Kuala Lumpur, Zouk.

*

sâmbătă, 11 decembrie 2010

Former Airline Employee Reveals Airline Secrets to upgrades + savings

An outspoken online bestseller that tells air travelers worldwide how to Upgrade to Business or First Class and how to Save big on air travel. This eBook sold Thousands Of Copies already: Proven Stellar Conversion Rates. Your Commission: 17.47$ per sale


Check it out!

Iarna cu tarife mici la zboruri catre Europa

In sezonul rece, operatorii aerieni se intrec in bilete low cost. De la Pisa la Dusseldorf, biletele de avion se vand cu 11 euro pana la 100 de euro. Operatori aerieni low cost se intrec in tarife extrem de accesibile in aceasta iarna.
 
"Indiferent de destinatie, biletele la promotie se vand foarte bine", spune Florentina Ivan, directorul de marketing al companiei Blue Air. "Daca tariful este accesibil, turistul achizitioneaza biletul de avion, chiar daca nu are planuita inca o vacanta in orasul cu pricina", adauga aceasta.


Printre cele mai ieftine zboruri aflate in oferta, acum, se numara cursa Bucuresti - Torino, operata de catre Wizz Air. Promotia anunta tarife incepand de la 50 de lei pe segment, insa in luna decembrie cel mai ieftin bilet de zbor poate fi cumparat cu 320 de lei. Daca zborul este efectuat incepand cu sfarsitul lui ianuarie si in februarie, biletul de avion costa 140 de lei.


Optiuni multiple pentru Italia, Spania si Germania


O alta destinatie din Italia, Pisa, este accesibilla in decembrie de la 100 de euro, insa daca zborul este efectuat in ianuarie biletul de avion dus-intors costa 140 de lei (34,07 euro). Aceeasi destinatie, efectuata insa din Cluj-Napoca, la finalul lunii ianuarie costa 45 de lei (10,95 euro).


Tot catre Pisa, Ryanair are promotii cu opt euro pe segment de zbor. Cursa este Constanta- Pisa, si inca se mai gasesc zboruri mai ieftine de zece euro, insa mai problematice sunt retururile. In decembrie, nu se gasesc la Ryanair bilete sub 100 de euro, insa daca se opteaza pentru plecare la inceputul lunii decembrie cu retur in ianuarie, un pasager poate calatori cu 16 euro pe ruta Constanta-Pisa.


In luna decembrie, un zbor catre Roma costa 29,9 euro, insa returul ajunge si la 199,9 euro la Blue Air. In schimb, daca este efectuat in ianuarie biletul costa 39,9 euro, daca turul este in ianuarie si returul la inceputul lui februarie. Datorita numarului mare de muncitori romani, Peninsula Iberica a incins lupta intre companiile aeriene low cost.


La Easy Jet, cele mai atractive tarife sunt in lunile februarie si martie. Cei care aleg aceasta companie pentru deplasarea la Madrid vor plati aproape 50 de euro pentru un bilet de avion dus-intors din Bucuresti, de altfel si cea mai ieftina optiune pentru capitala Spaniei.


Nici rutele din Germania nu sunt mai prejos. Printre cele mai ieftine oferte se numara Bucuresti- Dortmund, care poate fi achizitionata cu 38,94 de euro in luna ianuarie de la operatorul low cost Wizz Air.


Tot la aproximativ 40 de euro este cursa Bucuresti-Stuttgart, operata de compania Blue Air. La jumatate de pret, romanii pot achizitiona bilete catre Dusseldorf, insa cu plecare de la Cluj-Napoca (zbor efectuat de Wizz Air). Divizia low cost a Lufthansa, Germanwings, desfasoara in aceasta perioada o promotie pentru 19,99 de euro catre orase din Germania. Insa printre cele mai ieftine oferte este Bucuresti-Koln. Un bilet in perioada ianuarie-februarie costa 49,98 euro.


oferte bune si la operatorii de linie


De sarbatori, companiile traditionale introduc promotii pe cele mai cautate rute. "Carpatair are in oferta bilete de 49 de euro pe segment catre toate destinatiile externe operate in Italia, Germania, Grecia, Ucraina si Republica Moldova. Promotia face parte dintr-un program mai amplu de fidelizare a clientilor, care va continua cu noi proiecte si in 2011" declara Paula Ardelean, Vice-Presedinte Marketing & vanzari Carpatair.


Cu oferte tentante vine si Tarom, care a introdus promotia "Duo Concept" pentru zborurile catre Zurich: platesti un bilet, dar calatoresc doua persoane, companionul urmand a achita doar taxele de aeroport.


"Daca tariful e accesibil, turistul cumpara biletul, chiar daca nu planuise inca o vacanta in orasul cu pricina.",
FLORENTINA IVAN, director de marketing Blue Air


DEZAVANTAJ


Taxe suplimentare de aproape inca un bilet


ofertele operatorilor low cost sunt foarte atractive, reprezentand, in multe cazuri, echivalentul unei iesiri in oras.


Insa, la o privire mai atenta, pasagerul va plati alte cateva zeci de euro pentru achitarea cu cardul (circa 5 euro), bagaje (15-20 de euro pe segment de calatorie in cazul in care se anunta prezenta bagajului in momentul rezervarii, respectiv 30 de euro in aeroport), sau chiar check-in (unele companii taxeaza cu 10 euro acest lucru in cazul in care s-a omis efectuarea check-inului on-line).


De asemenea, la bordul aeronavelor pasagerii nu primesc mancare si bautura. In cazul in care se opteaza pentru o bautura si un sandvici se mai scot din buzunar 7-10 euro.


pretURI


Cele mai bune oferte din urmatoarele trei luni


View the original article here

‘Explore the Carpathian Garden’ si la Madrid

Aceasta asa numita ‘actiune’ face parte dintr-o serie de mai multe evenimente ce au loc in vederea promovarii tarii noastre ca destinatie turistica, pe pietele internationale, unde si Spania reprezinta, fara doar si poate, o importanta si atractiva piata pentru Romania, deoarece printre produsele turistice romanesti cele mai cautate de turistii proveniti din Spania se numara atat eco-turismul si turismul de tip ‘city-break’, cat si turismul cultural – toate acestea regasindu-se, de altfel, printre cele 6 produse ce stau la baza construirii brandului national de turism, conform informatiilor date de reprezentanti ai ministerului.

In cadrul acestui eveniment, s-a putut cunoaste initiativele M.D.R.T in domeniul investitiilor in infrastructura turistica, in plus a mai permis participantilor sa poata sa se familiarizeze cu principalele elemente ale noului brand de turism al tarii noastre (foarte controversat dupa cum bine stiti si dumneavoastra) dintre care:

-Atributele si produsele de baza ale brandului;

-Publicul tinta si profilul sau;

-Mesajul si identitatea vizuala aferente.

M.D.R.T (Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului) a organizat saptamana trecuta (mai exact Miercuri, 24 Noiembrie 2010) in capitala Spaniei, la Madrid, evenimentul cu titlu de prezentare a brandului national de turism, unde au participat jurnalisti din Madrid si nu numai, tour-operatori si agentii de turism potrivit comunicatului emis de Minister si preluat apoi de catre NewsIn.


View the original article here

Ce spune Udrea despre birourile de promovare turistica

Rolul birourilor de promovare turistica in strainatate, care folosesc preponderent metode traditionale, trebuie regandit, tinand cont de tendintele din marketingul turistic, care se orienteaza catre mediul online, a declarat ministrul Dezvoltarii si Turismului, Elena Udrea, relateaza Mediafax.

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) a desfiintat deja, incepand cu data de 1 iunie, 7 din cele 17 birouri de promovare turistica ale Romaniei in strainatate, si a redus numarul posturilor aferente acestora de la 27 la 10.

Potrivit Elenei Udrea, reducerile facute in urma acestor desfiintari sunt estimate la circa un milion de euro in sase luni.

"Avand in vedere tendintele conform carora promovarea si vanzarea in domeniul turismului se orienteaza din ce in ce mai mult spre mediul online, apreciez ca trebuie sa regandim rolul birourilor de promovare turistica pe care Romania la are in strainatate, birouri care pana acum auutilizat cu precadere instrumente traditionale de marketing", a spus Udrea.

"Aceste masuri vin pe fondul reducerilor de cheltuieli pe care le face Ministerul Dezvoltarii. Criteriul luat in considerare a fost importanta pietelor in care isi desfasoara activitatea", au declarat reprezentantii biroului de presa al MDRT.

Ministerul a pastrat birourile de la Viena, Beijing, Paris, Munchen, Roma, Londra, Varsovia, Moscova, Madrid si New York.

Totul despre balonare


Balonarea este cauzata de o anumita afectiune sau este o consecinta a unui stil alimentar dezordonat. Daca senzatia de balonare este repetitiva, in ciuda regimului alimentar optim, este important sa va adresezi unui medic specialist pentru a depista daca exista probleme digestive si cum pot fi tratate. Balonarea se manifesta prin gaze in exces in tubul digestiv, in special in stomac si intestine. In cazuri de balonare persistenta, este recomandata o detoxifiere de 2-3 ori pe an, necesitate prezenta in special dupa varsta de 35 de ani, cand problemele digestive devin mai frecvente.

Hotelierii: In trecut ne-am grabit sa scadem preturile, acum ne e frica sa le crestem

Una dintre provocarile din industria turismului din Romania o reprezinta scaderea preturilor. "In anii anteriori ne-am grabit sa scadem preturile si acum ne confruntam cu dificultate in a le creste", a spus directorul general al Ibis, Calin Ile.

Potrivit unui studiu al firmei Trend Hospitality, gradul de ocupare si venitul pe camera disponibila (revPAR) sunt asteptate sa creasca anul viitor cu sase puncte procentuale, respectiv 2%, dupa ce in 2010 acestea au scazut cu 7%, respectiv 6%, informeaza Mediafax.

"Cel mai lovit segment a fost cel de trei stele pentru ca tarifele au scazut, iar unitatile de 4 si 5 stele au intrat pe «teritoriul» celor de trei stele", a spus Lucian Marinescu, senior associate al Trend Hospitality.

Cererea pentru servicii turistice in Romania va creste cu 7-8% anul viitor, in conditiile in care indicatorii de referinta, printre care si numarul de calatorii, inregistreaza un trend ascendent, mai estimeaza Trend Hospitality.

In ciuda trendului descendent la nivel national, sosirile in Bucuresti au crescut in acest an cu 1,7%, la 930.000, iar innoptarile au avansat usor, la 1,7 milioane.

Reprezentantii mai multor hoteluri din Bucuresti au aratat ca unitatile de cazare pe care le administreaza au inregistrat in ultima perioada o crestere a cererii si ca se asteapta anul viitor la un trend similar.

"Situatia este inca nesigura, insa in ultima luna cererea a crescut, cu toate ca nu este ceva sustenabil. Speram ca in 2011 cererea sa inregistreze o revenire fata de 2010", a afirmat directorul general al hotelului de cinci stele Howard Johnson Grand Plaza, Sonia Nastase.

De aceeasi parere sunt si reprezentantii grupurilor Ibis si Continental, iar directorul general al hotelului de cinci stele JW Marriott, Igael Porecki, considera ca perioada de criza a fost pentru hotelieri "o lectie buna despre supravietuire".

Totodata, reprezentantii firmei de consultanta apreciaza ca oferta de hoteluri pe piata este similara celei de anul trecut.

In prezent functioneaza 1.147 de hoteluri in Romania, majoritatea fiind unitati de 2-3 stele, in timp ce proprietatile de cinci stele sunt slab reprezentate. Din totalul hotelurilor de doua stele, 60% sunt amplasate in statiuni de leisure si balneare.

Din numarul total de hoteluri din Romania, aproape 40% sunt clasificate la doua stele, peste 34% la trei stele, 10,8% la patru stele si doar 1,6% sunt unitati de cinci stele.

Pentru anul viitor, reprezentantii Trend Hospitality apreciaza o crestere a numarului de proiecte hoteliere noi.

"In acest an s-au deschis sapte hoteluri in Romania, dupa investitii totale de 43,8 milioane de euro. Pentru anul viitor au fost anuntate 24 de proiecte hoteliere, majoritatea constructii noi, cu investitii totale de 208,8 milioane de euro, iar peste doi ani ar putea fi deschise 19 unitati noi, care necesita investitii de 286,3 milioane de euro", a mai spus Marinescu.

Referitor la brandurile internationale, pe piata sunt prezente 11 grupuri hoteliere, cele mai multe camere de pe piata revenind lantului Wyndham (1.546), urmat de Accor (1.221). Pe piata mai sunt afiliate hoteluri grupurilor Best Western, Rezidor, Marriott si NH Hoteles.

"Pentru anul viitor, din proiectele care s-au anuntat pana acum, Wyndham isi va creste cota de piata si va ajunge la un numar de 1.808 camere, ca de altfel si Hilton, care va avea 521 de camere noi, si un nou grup regional va intra pe piata, Europa Group, printr-un hotel de 90 de camere", a adaugat Marinescu.

www.wall-street.ro

No Tag

View the original article here

vineri, 10 decembrie 2010

Gazetteer Of British Place Names

The Gazetteer provides an exhaustive Place Name Index to Great Britain, containing over 50,000 entries. It lists the historic county and the main administrative areas in which each place lies. An invaluable resource to those with British ancestors.


Check it out!

Numarul turistilor care merg in excursii de sarbatori a scazut cu 15%

 Agentiile de turism din România au înregistrat în acest de sarbatori cu 15% mai putini clienti fata de anul trecut, cu toate ca ofertele sunt destul de tentante. 

Printre oferte facute de agentii se numara reduceri de 20% la pretul unui bilet, gratuitate pentru o persoana sau posibilitatea de a cumpara un sejur în rate, informeaza Realitatea.net.


Astfel, craciunul în Maramures costa între 200 si 500 de lei, în pret fiind incluse masa de Craciun si plimbari cu sania trasa de cai.


O alta oferta tentanta este în Austria, unde pentru trei zile platesti între 135 si 500 de euro.


View the original article here

3 noi curse directe pe ruta Bucuresti-Madrid de la Tarom

Incepand cu 20 Noiembrie 2010 (Sambata), Tarom ofera saptamanal pe ruta Bucuresti si Madrid un numar de 10 zboruri.

Noile curse directe au urmatorul orar:

-Plecare din Bucuresti Luni, Miercuri, Vineri orele 1505

-Sosire la Madrid la orele 1805

-Marti, Joi, Duminica Plecare din Madrid la orele 19

-Sosire la Bucuresti la orele 2335.

Cursele cu escala la Cluj vor opera in continuare de dupa-amiaza.

Pentru sezonul de iarna 2010-2011, compania aeriana opereaza in nu mai putin de 49 de destinatii, reusind sa acopere tari din Orientul Mijlociu, Africa de Nord si Europa.

Tarom (Compania Nationala de Transporturi Aeriene Romane) este membra a Aliantei SkyTeam din data de 25 Iunie 2010 si isi desfasoara activitatea sub autoritatea Ministerului Transporturilor si Infrastructurii. In plus, din data de 5 Iunie 2010, Tarom a trecut la programul de fidelitate Flying Blue, conform cu informatiile furnizate de MediaFax.

Asadar, Tarom a reusit sa mai introduca, incepand cu 20 Noiembrie (a.c) inca 3 curse directe, pe ruta Bucuresti-Madrid.


View the original article here

Hotelul de 5 stele din Mamaia al Rafo Onesti, neinteresant pentru cumparatori

Administratorul judiciar al companiei Tour Scandinavia, care detine hotelul, a spus pentru DailyBusiness.ro ca pentru licitatia din decembrie a activului nu s-a vandut inca niciun caiet de sarcini, desi pretul a fost diminuat.

Hotelul Scandinavia de cinci stele din statiunea Mamaia a fost scos la licitatie publica in noiembrie pentru aproape 1,9 mil. euro (inclusiv TVA), insa lipsa cumparatorilor a determinat scaderea pretului cu 30%, pana la 1,3 mil. euro (inclusiv TVA), conform administratorului judiciar Cabinete Asociate Todica si Anghel.

Hotelul are trei etaje desfasurate pe 3.580 de metri patrati si se vinde impreuna cu mobilierul, instaltatiile, electrocasnicele si decoratiunile aferente, dar si impreuna cu terenul aferent de 3.000 de metri patrati.

Hotelul Scandinavia, detinut de societatea Tour Scandinavia, este scos la vanzare de mai multe banci in contul unor credite neachitate de companie in valoare de mai multe milioane euro, potrivit unor informatii anterioare.

Tour Scandinavia este o firma controlata de Rafo Onesti.

www.dailybusiness.ro

No Tag

View the original article here

joi, 9 decembrie 2010

Local Web Profits

The Easiest Online Business You Can Start... Right In Your Own Back Yard!


Check it out!

Pont: paradisuri necunoscute pentru Sarbatorile de Iarna

Patru nopti de cazare in perioada Craciunului, la Padis, in Muntii Apuseni, te costa aproximativ 500 de lei. In acest pret intra micul dejun, cina si masa festiva de Craciun.
 Departe de aglomeratia marilor statiuni, in locuri feerice, in colturi de rai, oaze de liniste. Va propunem cateva locuri turistice mai putin cunoscute. Locuri cu peisaje de vis, salbatice.

Cand te intorci la pensiune din drumetie sau de la partia de schi, ai internet, loc de joaca pentru copii si mancare traditionala, toate conditiile pe care le gasesti in Poiana Brasov sau la Predeal. Putini au auzit, de exemplu, de Padis, din zona Muntilor Apuseni. Aici se afla cel mai grandios fenomen carstic din Romania, cu tuneluri subterane, stanci si privelisti de o frumusete rara.



Valea Lotrului are foarte multe locuri spectaculoase care au pastrat peisajul natural, cascade spectaculoase si pesteri. Un sejur de Sarbatori costa de la 250 de lei pana la 900 de lei de persoana. Sunt si cabane care ofera pentru grupuri intreaga capacitate. De exemplu, la Harghita Bai, o cabana de 18 locuri se poate inchiria in totalitate in schimbul a 800 de euro.


BORSA


Borsa e o zona cu pante si diferente de nivel, unde se intalnesc trei formatiuni muntoase, Muntii Tibau, Muntii Maramuresului si Muntii Rodnei. In imediata apropiere se afla Rezervatia naturala Pietrosu Mare, care inca din 1979 este inclusa in reteaua mondiala de rezervatii ale biosferei. De asemenea mai sunt rezervatiile Cornu Nedeii, Salhoi, Pestere si Izvorul Albastru al Izei precum si Piatra Rea.


Borsa are 5 partii de schi: Olimpic (2.980 m), Poiana Stiol (1.600 m), Puzdrele (1.000 m), Poiana Vf. Stiol (790 m) si Bradet (200 m). La o pensiune de trei margarete, preturile unui sejur de trei zile in perioada Sarbatorilor de Iarna pornesc de la 220 de lei de persoana. In acest pret este inclusa si o masa traditionala. Majoritatea pensiunilor sunt dotate cu internet, sala de cu masa de biliard sau de ping-pong, gratare sau loc de joaca pentru copii.


CHEILE SOHODOLULUI


Se afla cam la jumatate de ora de Targu-Jiu, se intind pe mai bine de 10 kilometri si sunt asemanatoare unui canion. Printr-o fereastra modelata in stanca, denumita Inelul, se poate vedea cerul. Calcarul cretacic a fost sapat puternic de apa si s-a format o varietate de chei, avene, pesteri si lapiezuri. In Lunca cu Pruni, pe stanca sunt mai multe desene rupestre. Printre cele mai spectaculoase pesteri sunt: Garla Vacii, Patrunsa sau cea cu Lilieci.


Cei care doresc sa ajunga in aceasta zona se pot caza in comuna Runcu, unde exista mai multe pensiuni. Pentru Craciun, un sejur de 3 zile in care sunt incluse cazarea si masa costa in jur de 350 de lei de persoana. In pret este inclusa si o masa festiva.


RÂU DE MORI


Asezarea se afla in depresiunea Hategului, in centrul unei depresiuni pitoresti inconjurate de munti si dealuri. Rau de Mori ofera una dintre cele mai frumoase vederi a Muntilor Retezat. Izvoarele de munte dau nastere unor cascade spectaculoase. Una dintre cele mai deosebite este Rausorului, aflata in amonte de Suseni, satul vecin Rau de Mori.


In Retezat sunt aproximativ 100 de lacuri, majoritatea de origine glaciara. Dintre acestea, cele mai importante sunt Bucura, cel mai intins lac din Carpati, Zanoaga, cel mai adanc lac alpin, sau Galesul, cel mai inalt din Carpati. Ofertele pentru un sejur de 4 zile in perioada Sarbatorilor de Iarna incep de la 400 de lei de persoana in sistem demipensiune.


DUBOVA


Aer curat, liniste, Dunarea si muntele. Dubova este o localitate din judetul Mehedinti, aflata intre Cazanele Mari si Cazanele Mici, in zona de Defileu al Dunarii. In zona sunt numeroase locuri de cazare care se intrec in oferte pentru Craciun si Revelion.


De exemplu, o cabana aflata foarte aproape de malul Dunarii, la poalele muntelui, pe Clisura Dunarii, la intrarea in Cazanele Mari, ofera un pachet in care sunt incluse cazare, micul dejun, pranzul, cina si masa de Revelion la 800 de lei de persoana. In sistem demipensiune, pretul scade la 600 de lei. Majoritatea pensiunilor au internet, locuri de joaca pentru copii, iar o parte dintre acestea si pontoane pe Dunare.


HARGHITA BAI


Parte a orasului Miercurea-Ciuc, Harghita Bai este o localitatea cunoscuta in special pentru turismul balneoclimateric. Insa nu pot fi ignorate peisajele montane mirifice cu paduri de brazi. In zona se pot practica sporturi de iarna, iar turistii au la dispozitie sapte partii amenajate, intre 200 si 1.000 de metri, cu telescaun si instalatii nocturne. Perioada favorabila schiatului tine patru luni, iar stratul de zapada depaseste 60 de cm.


In timpul anului, cazarile la zecile de pensiuni din zona cu preturi cuprinse intre 60 si 140 lei. Pentru un pachet de Craciun la una dintre pensiunile din Harghita Bai sunt preturi incepand cu 300 de lei. Insa sunt si cabane care ofera pentru grupuri intreaga capacitate, aproximativ 18 locuri, in schimbul a 800 de euro. Majoritatea locurilor de cazare au internet, telefon, TV si asigura instructori de schi sau plimbari cu sania.


VALEA LOTRULUI


E o zona exclusiv montana, cu multe zone spectaculoase in care peisajul natural s-a pastrat. Exista mai multe arii protejate cu peisaje foarte frumoase precum Padurea Latorita cu arbori seculari, Caldarea Galcescu, Padurea Calinesti, din zona Brezoi, sau zona de tufarisuri subalpine. Printre cele mai impresionante cascade sunt Moara Dracilor (in aval de Lacul Galcescu), Moara Dracilor (Latorita de Sus) sau Apa Spanzurata (pe raul Latorita).


De asemenea, in aceasta zona sunt si foarte multe lacuri glaciare si de acumulare. Pentru Sarbatori, pretul unui sejur incepe de la 250 de lei de persoana, dar exista o varietate de oferte. De exemplu, 5 zile, in care sunt incluse toate mesele, cu mancare traditionala, purcelusi la rotisor si bauturi la discretie costa 890 lei de persoana, iar pentru copii se ofera o reducere de 50%.


PADIS - APUSENI


Patru nopti de cazare in perioada Craciunului la Padis, in Muntii Apuseni, costa aproximativ 500 de lei. In acest pret intra micul dejun si cina, masa de Craciun, inclusiv bautura. Se fac plimbari cu sania si foc de tabara. In zona e cel mai grandios fenomen carstic din Romania: un imens portal in stanca, trei doline, tuneluri subterane, cascade, stanci, grohotis si privelisti de o frumusete rara. Tot aici sunt numeroase izbucuri, ponoare, sorburi, lacuri presarate printre numeroasele poieni.


Ghetarul Focul Viu este al treilea ca marime din Romania si este recomandat sa fie vizitat la amiaza, atunci cand razele soarelui care intra in pestera lumineaza stalagmitele si au un efect spectaculos. La fel de impresionante sunt Cheile Galbene, Somesul Cald, Valea Bulbuci sau Valea Boca, cu izbuc, cascade si canioane.


View the original article here

Revelionul 2011, personalizat dupa propriul buzunar

Daca nu ai ales nicio oferta pentru Anul Nou, agentiile de turism iti pregatesc vacanta in functie de buget. Cu 500 euro poti opta pentru Amsterdam sau Antalya, iar cu 1.000 euro - Dubai.


Cei care dispun de un buget pentru revelion, insa nu au nicio idee de vacanta pentru noaptea dintre ani, pot apela la agentiile de turism specializate in concedii "tailor made" (croite dupa bugetul fiecaruia).


Nu trebuie decat sa comunice bugetul, perioada disponibila deplasarii si preferintele privind cazarea.


oferte pentru cei cu venituri medii


Daca dispui de 500 de euro, agentiile de turism recomanda un weekend prelungit la Amsterdam, in perioda 30 decembrie-3 ianuarie. pretul este de 490 de euro/persoana si include biletul de avion, patru nopti de cazare cu mic dejun la hotel de patru stele si consultanta medicala pentru calatorie.



O alternativa este Antalya, accesibila de revelion pentru 524 de euro. pretul include cinci nopti de cazare la un hotel de cinci stele, in regim all inclusive si transportul cu avionul.


Cine are ceva mai multi bani de cheltuit in perioada Anului Nou, poate alege un concediu in Emirate, mai precis in Dubai. Pentru opt nopti de cazare, in perioada 26 decembrie-3 ianuarie, turistul va plati 1.090 de euro. Are incluse biletul de avion si cazare cu mic dejun la Arabian Park Hotel, clasificat la trei stele. Nu se asigura insa taxa de viza (75 de euro).


La aproximativ 920 de euro, se poate achizitiona pentru revelion o vacanta de sase nopti cazare cu demipensiune in Maroc, in perioada 28 decembrie-3 ianuarie. oferta reprezinta un circuit Ca sablanca- Marakesh-Fez, si include biletul de avion, transferurile, excursii efectuate.


Unde poti merge cu 5.000 euro


Cine nu se uita la bani pentru revelion si e dispus sa cheltuiasca 4.845 euro, poate opta pentru o incursiune in Mexic, caci atat se plateste pentru un circuit de 16 zile. Plecarea este pe 26 decembrie cu retur pe 10 ianuarie. In program sunt bifate vizitele in Ciudad de Mexico, o calatorie cu barca pe Sumidero Canyon, la vestigiile maiase de la Palenque.


Nu lipseste din program nici vizitarea Cancunului, peninsulei Yucatan si a vestigiilor maiase de la Chichen-Itza. Tariful include biletele de avion, 15 nopti de cazare, excursiile si toate taxele de intrare la obiectivele turistice.



View the original article here

De Revelion in Bulgaria, Grecia sau… Turcia

Cu totii stim ca preturile pentru un sejur de Anul Nou in afara tarii sunt variabile, de la 27 la 2.970 euro. O oferta atragatoare este cea din centrul statiunii Bansko (Bulgaria), la Hotel Durchova Kashta, unde pentru un sejur de 3 nopti, turistii au de platit numai 27 euro/persoana (Nu sunt incluse in pret transportul si serviciile de masa).

Sau, tot in Bulgaria, dar de aceasta data, la Nisipurile de Aur, cazare la Hotelul BonaVita (2 stele), un sejur de 3 nopti, regim all inclusive, de la 90 euro/persoana.

In Grecia, preturile pentru vacantele programate in perioada sarbatorilor de iarna sunt cuprinse intre 65 si 425 de euro, pentru 3 nopti de cazare (mic dejun + cina festiva de Revelion).

Pentru un Revelion de neuitat in Turcia, la unul din cele mai mici preturi (turistii in acest caz, sunt nevoiti sa-si asigure transportul), ar fi o oferta la un hotel de 4 stele, de pe plaja Kusadasi, unde un sejur de 3 nopti (demipensiune + masa festiva) costa 56 euro/persoana sau o alta varianta ar fi la Hotelul Adam&Even (5 stele), din statiunea Belek, un sejur de 3 nopti, cu servicii de masa (regim ultra all-inclusive) si transport cu avionul (cu plecare din Bucuresti sau Cluj).

Astfel, hotelierii turci solicita preturi cuprinse intre 56 euro si 615 euro pentru sejururile ofertata cu ocazia Anului Nou.


View the original article here

Hotelul de Gheata de la Balea Lac isi mareste capacitatea

Lucrarile la noul Hotel de Gheata au demarat la inceputul acestei saptamani, la Balea Lac, in inima Masivului Fagaras.
Echipele de muncitori au montat primele cofraje, au trasat "amprenta" viitorului hotel si au inceput cladirea primilor pereti interiori ai obiectivului.

Desi lucrarile au inceput cu 10 zile intarziere din cauza lipsei unui strat foarte consistent de zapada, dar si a grosimii relativ mici a ghetii din lacul Balea (sursa de aprovizionare pentru mare parte a "materialelor de constructii"), se va lucra la capacitate maxima astfel incat hotelul sa fie gata la data stabilita.

Cel de-al saselea Ice Hotel de la Balea Lac va fi obiectivul principal al unui Complex de Gheata. Langa acesta va fi construita o noua Biserica de Gheata, precum si alte constructii. Toate acestea sunt parti componente ale proiectului de marketing turistic "Ice Hotel Balea Lac 2011".

Noul hotel va fi construit in aceeasi locatie ca si obiectivele din anii anteriori (in imediata apropiere a statiei de telecabina de la Balea Lac), dar va ocupa un teren mai mare. In interiorul hotelului vor fi amenajate un bar si un restaurant, cu loc de servire a mesei.
Tema proiectului din acest sezon este "Ice Hotel- Light and Stones", fiecare camera urmand a purta numele unei pietre pretioase sau semipretioase.

In conditii meteorologice favorabile (temperaturi scazute si strat abundent de zapada), Ice Hotel va putea fi vizitat in Ajunul Craciunului 2010, estimeaza organizatorii.

www.dailybusiness.ro

No Tag

View the original article here

miercuri, 8 decembrie 2010

The Ultimate Automatic System Online-2

Introducing The All- 70+New Quick and Easy Ebooks For Making Easy Money Online!Fast & Easy Secret Money Making System -Paying Top 75%Commissions On Two Levels! Get Affiliate Tools Here:http://www.automaticsystemonline.com/page5.ht ml


Check it out!

Traseul Revolutiei, obiectiv turistic

Autobuze supraetajate, un traseu al Revolutiei romane din decembrie 1989, dar si carduri de acces la teatre si muzee sunt cateva dintre planurile lui Sorin Oprescu (foto) de atragerea turistilor straini in Bucuresti.
 
Municipalitatea nu a oferit detalii despre "traseul Revolutiei", in care ar trebui sa fie incluse: Piata Universitatii, zona Dalles, fostul sediu al Comitetului Central al Partidului Comunist Roman (CC al PCR), Ministerul Apararii Nationale, Aeroportul Otopeni. Primarul Sorin Oprescu a lansat in weekend o strategie de turism pentru anul 2012, cand Capitala Romaniei va gazdui finala Ligii Europa. Cel putin 25.000 de turisti straini sunt asteptati sa vina in Bucuresti in luna mai 2012, cand este programata finala. Strategia a fost gandita dupa ce Institutul National de Statistica a raportat scaderea numarului de turisti. Astfel, in anul 2009, Bucurestiul a fost vizitat de peste 900.000 de romani si straini. Pana atunci, mai exact anul viitor, Primaria Capitalei intentioneaza sa inaugureze Stadionul "Lia Manoliu". Pe langa infiintarea Centrului de Informare Turistica de la Pasajul Universitatii, in ianuarie 2011 va fi lansat si website-ul turistic www.seebucharest.ro.



View the original article here

In Franta, Italia, Germania… sau Caraibe de Revelion ?!?

Preturile de Revelion in Paris, sunt cuprinse intre 119 euro (la hotel de 2 stele) si peste 600 de euro (la hotel de 4 si sau 5 stele).

O vacanta/un concediu de vis (pentru multi) la Disneyland, in perioada Revelionului poate fi indeplinita daca alegeti pachetul cu 3 nopti de cazare + bilet de avion (destinatia Paris) + transfer la aeroport-hotel si retur + supliment demipensiune pentru circa 1.440 euro de persoana.

Poate cea mai scumpa oferta din Italia este cea din Venetia, la Hotel Royal San Marco (3 stele) pentru 450 euro/sejur, sau o varianta mai ieftina ar mai fi, la unul din hotelurile de 2 stele care pentru o vacanta de 3 nopti in perioada 30 Decembrie – 2 Ianuarie solicita 66 de euro.

In Berlin (Germania) pretul unui concediu programat este de 130 euro la Hotelul Grand City Excelsior (mic dejun inclus), sau la Hotelul Express By Holiday Inn Dusseldorg pentru 395 euro (mic dejun inclus).

Un Revelion mai exotic costa peste 1.750 euro in Insulele Cayman (Caraibe) si are inclus… biletul de avion (plecare din Germania) + 7 nopti de cazare (fara mese).

Sau o alta destinatie exotica ar putea fi… Jamaica. Preturile pornesc de la 1.350 euro (la Hotelul Rooms Negril) sejur de 7 nopti cu mic dejun inclus si ajung la 1.960 euro cu cazare la Hotel Holiday Inn Sunspree Resort cu servicii in regim all inclusive, oferte valabile pentru intervalul 30 Decembrie – 6 Ianuarie.


View the original article here

Orizont Turism extinde complexul hotelier din Predeal

Firma Orizont Turism (ORTU), proprietarul hotelului Orizont din Predeal, investeste noua milioane lei in extinderea unitatii cu un corp nou de cladire, care va avea restaurant si terasa, dupa ce in iunie a finalizat lucrarile de modernizare a hotelului, in urma unor investitii de 46 milioane lei.

"In prezent se afla in derulare lucrarile pentru finalizarea obiectivului «restaurant cu specific romanesc», care va avea 250 de locuri de alimentatie publica si o terasa cu 40 de locuri, pentru sezonul cald, si va fi destinat atat clientilor hotelului, cat si organizarii de evenimente precum conferinte, simpozioane, nunti etc", a declarat Ion Mihaila, director general adjunct al SIF Transilvania, actionarul majoritar al firmei Orizont Turism, citat de Mediafax.

El a adaugat ca lucrarile de constructie pentru noul corp de cladire vor fi finalizate pana la jumatatea anului viitor.

Pe langa noul restaurant, firma Orizont Turism vrea sa mai amenajeze o sala de conferinte intr-un alt corp nou de cladire. Reprezentantii SIF Transilvania au spus ca lucrarile vor incepe anul viitor, investitia reprezentand surse proprii ale firmei hoteliere.

Complexul hotelier de patru stele Orizont din Predeal are 139 de camere, un centru de conferinte, un restaurant cu specific international, patru baruri si un spa.

In perioada iulie 2007-iunie 2010, complexul a fost inchis pentru lucrari de modernizare si reclasificare, care au necesitat investitii de 46,4 milioane de lei. Potrivit conducerii SIF Transilvania, finantarea a reprezentat aport in numerar din partea actionarilor si credit bancar.

Complexul Orizont se afla in patrimoniul firmei Orizont Turism din Predeal, la care SIF Transilvania este actionar, cu 99,61% din capitalul social.

Sectorul de turism reprezinta peste 34% din portofoliul SIF Transilvania, societatea avand hoteluri in statiuni montane, balneo, pe litoral sau in diferite locatii de business. Portofoliul de turism al SIF Transilvania include 47 de firme, printre care Orizont Turism Predeal, Transilvania Travel Bucuresti, Tratament Balnear Buzias, Aro-Palace Brasov, Turism Covansa, Tusnad si Dorna Turism.

www.wall-street.ro

No Tag

View the original article here

marți, 7 decembrie 2010

Turistii din Sharm el-Sheikh, amenintati de rechini

Autoritatile au capturat doi rechini, suspectati ca au mutilat patru turisti, in statiunea egipteana de la malul Marii Rosii, Sharm el-Sheikh. Unul dintre pradatori are o lungime de 2,25 metri, potrivit presei locale si a fost identificat de un salvatorul unui turist atacat.
 
Autoritatile cred ca rechinul a atacat un grup de scufundatori, la 40 de km de tarm. Pentru prinderea lui a fost nevoie de 12 experti si doua nave.


Dupa ce va iesi din mainile unui taxidermist, rechinul va fi expus in parcul National Ras Mohammed, la aproape 20 de km de Sharm el-Sheikh.


View the original article here

Unde ne petrecem Revelionul

Multi romani aleg sa-si petreaca vacanta de iarna departe de casaPachetele de Revelion sunt cele mai solicitateSezonul rece readuce in prim-plan sportul de iarna cel mai indragit: ski-ulIn ultimul an agentiile de turism din Romania, pentru a nu fi puternic afectate de criza financiara, si-au marit numarul de oferte last-minute si au creat cat mai multe concepte tentante pentru turisti.
 
In aceasta perioada, in conditiile in care apetitul romanilor pentru calatorii a fost afectat atat de lipsa de timp liber dar si de bani, "city break"-ul , pare a fi alegerea ideala pentru a petrece o mini vacanta peste hotare mai ales daca este vorba despre intampinarea noului an. Acest fenomen pare sa fi luat amploare iar cei care aleg aceasta varianta sunt in general turisti care nu au timp sa petreaca un sejur sau nu dispun de o suma mare pentru o vacanta , dar nici nu vor sa renunte la ea.


Revelionul la Praga, unele dintre cele mai ieftine oferte externe


Capitala Republicii Cehe, Praga si-a dobandit multiple renume, ca "oras al celor o suta de turnuri" sau "oras al celor o suta de poduri", aflandu-se in topul celor mai vizitate capitale europene dupa Londra, Paris, Roma, Madrid si Berlin, asa cum am mentionat si in articolele anterioare.
Dar in perioada vacantei de iarna pachetele care includ aceasta destinatie se bucura de un mare success aflandu-se in topul celor mai ieftine vacante de Revelion,astfel 3 zile in capitala ceha petrecute in perioada 30 decembrie - 2 ianuarie poate costa intre 250 si 350 euro de persoana cu cazarea la hotel de 3 stele cu mic dejun inclus.
Pentru cei pasionati de ski ofertele sunt multiple. Anul acesta statiunea St. Anton este promovata pe piata turistica atat pentru cei care doresc sa practice sporturile de iarna cat si pentru cei care vor sa se distreze in barurile austriece.
St Anton se afla la poalele drumului care urca spre trecatoarea Arlberg. Statiunea este un melanj de clasic si modern, cu hoteluri si vile asezate de o parte si de alta a unei vai inguste. Desi in trecut se confrunta cu zgomotul si disconfortul prezentei unei cai ferate in apropiere, odata cu anul 2001 gara a fost mutata, lasand locul unui parc si unui superb patinoar.
Un lucru extrem de interesant este faptul ca St. Anton este cunoscuta ca fiind o Mecca a "lenesilor" ski-ului, adica a celor care cauta cu preponderanta alte tipuri de activitati atunci cand aleg un sejur de acest tip. Statiunea dispune de zeci de baruri si discoteci deschise pana in zori. De aceea nu este o destinatie recomandata celor care cauta partiile linistite.


In Romania cele mai solicitate destinatii sunt Valea Prahovei si Vatra Dornei


In ceea ce priveste destinatiile de iarna din Romania, agentiile de tursim nu promoveaza foarte multe. Pe langa Valea Prahovei, cea mai promovata regiune turistica, Vatra Dornei , si Baile Tusnad sunt cele mai cautate de turisti.
Supranumita si "Perla Bucovinei", statiunea Vatra Dornei este apreciata de turisti in perioada iernii mai mult datorita partiilor de schi.
Partia de schi Dealu Negru are o lungime de 3000 m si beneficiaza de instalatie de transport cu telescaun, si este destinata schiorilor amatori, avand un grad de dificultate mediu. Partia de schi Parc este destinata schirilor incepatori, sau copiilor, fiind dotata cu o instalatie de teleschi, si baby-schi. Agentiile de tursim ofera cazare la pensiuni cu preturi cuprinse intre 75 lei si 90 lei de persoana pe noapte.
Situat in partea sudica a depresiunii Ciucului, orasul Baile Tusnad, inconjurat de muntii Harghita si Bodoc, este renumit ca cea mai mica statiune balneara din tara.
Zona Tusnadului este apreciata pentru izvoarele de apa minerala cu efecte curative.
In apropiere de Baile Tsnad se afla si Lacul Sf. Ana, singurul lac din Europa Centrala, asezat intr-un crater vulcanic care s-a pastrat intact. Este considerat o raritate a naturii, fiind declarat rezervatie naturala.
In baile Tusnad agentiile de tursim ofera pachete in perioada Sarbatorilor de iarna cu preturi incepand de la 700 lei, oferta ce include 3 nopti de cazare pensiune completa si masa festiva de Revelion si Carnaval.

View the original article here

Copos: În loc să modernizez hotelurile de la munte, ar fi trebuit să pun o panglică pe ele cu “Faceţi autostradă până la Braşov” pe care să vină turiştii

Omul de afaceri George Copos, care detine trei hoteluri în Poiana Brasov, sustine ca nu a câstigat niciun leu din 1996 pâna acum din deshiderea unitatilor de la munte si ca în loc sa investeasca în modernizarea acestor unitati ar fi trebuit sa puna o panglica pe ele cu mesajul "faceti autostrada pâna la munte, vom renova hotelurile când vom avea infrastructura", pentru a stimula turismul din aceasta zona.

"Aproape 80% din clientii hotelurilor vin din Bucuresti, turismul din Poiana Brasov s-ar fi dezvoltat daca am fi avut o infrastructura rutiera .

Autoritatile ar fi trebuit sa investeasca într-o autostrada de la Bucuresti pâna la Brasov", a declarat George Copos, cu ocazia aniversarii a 20 de ani de la înfiintarea primei companii de panificatie si patiserie Ana Co . El spune ca a "riscat" totusi sa investeasca în modernizarea unitatilor de la munte si sa construiasca un centru spa de 10 milioane de euro, pentru ca s-a gândit la cei 200 de angajati pe care îi are în aceste hoteluri. "Rezultatele investitiei se vor vedea peste 50 de ani", a sustinut Copos, adaugând ca pentru centrul spa si modernizarea hotelurilor de la munte a adus arhitecti din Tirol, pe care i-a platit cu 500.000 de euro

George Copos, 57 de ani, controleaza sapte hoteluri (Hilton, Crowne Plaza, din Bucuresti, Europa si Astoria din Eforie Nord, Sportul, Bradul si Poiana din Poiana Brasov), mai multe magazine proprii cu produse de panificatie, o fabrica de motoare (dryere) si alte active, numarul de angajati ajungând la 2.000 persoane.

Afacerile grupului Ana Holding au stagnat în primele zece luni ale anului, la aproape 75 de milioane de euro, potrivit oficialilor grupului.

www.zf.ro

No Tag

View the original article here

luni, 6 decembrie 2010

Cruise Line Employment

Cruise Line Industry Employment. Industry Leading Site. Resume Distribution Service And Employer Services Pay Affiliates 65%. Converts well. No leaks.


Check it out!

Craciun low cost in orase europene, cu cazare la hostel

O alternativa pentru un Craciun ieftin o reprezinta hotelurile low budget, de cele mai multe ori pline de tineri. Platesti mai putin, stai central, insa imparti camera cu mai multe persoane.
 

Nu dispui de foarte multi bani, insa te tenteaza sa-ti petreci Sarbatorile de Iarna in afara tarii? Hostelurile sunt intotdeauna o varianta buna pentru innoptari de scurta durata. Marile capitale si orase europene ofera un numar mare de astfel de unitati, dedicate in special tinerilor.


Preturi de la 39 de euro la Paris


Parisul este un oras foarte scump. Cafenele sic, hoteluri cochete, magazine mai ceva decat celebrul "paradis al femeilor" lui Zola. Cine nu ar vrea sa-si petreaca Craciunul intr-o astfel de atmosfera? Gama de hosteluri oferite este destul de larga, cu pre turi pentru absolut toate buzunarele.



Situat central, Aloha Hostel ofera cazare cu 43 de euro pe noapte. Inconvenientul este ca vei beneficia de o camera cu sase paturi, care in aceasta perioada are toate sansele sa fie ocupate. Daca se opta pentru acest hostel la inceputul lunii decembrie, tariful era cu 10 euro mai putin. Unul dintre cele mai apreciate hosteluri din Paris, Regent, comparabil cu un hotel de doua stele, costa in perioada Craciunului intre 39 de euro (o camera cu patru paturi) si 63 (camera dubla).


Mai ieftin in Germania


Ceva mai ieftine sunt hostelurile din Koln. Un turist dornic de un Craciun pe malul Rinului va plati la Meininger Cologne City Center intre 20 de euro (pentru o camera cu opt paturi) si 64 de euro (pentru o camera single) pe noapte.


Ziua de 26 decembrie le aduce un discount de 20% la nota finala a cazarii. Tarifele variaza intre 24 si 34 de euro la un alt hostel, Station, cazarea efectuandu-se in camere cu patru-sase paturi.


Trei nopti in Viena la 75 de euro, in Budapesta - 20 de euro/noapte


In capitala Austriei, cu 75 de euro se poate dormi trei nopti la hostelul Wombats City Hostel. Cu o suma putin mai mica, 70 de euro, turistii pot opta pentru Jacks Hostel, care dispune de camere ce pot gazdui pana la 10 paturi.


Cu 69 de euro, pentru trei nopti de cazare, cei care opteaza pentru Praga au la dispozitie hostelul Little Town, situat intr-o cladire istorica a orasului ceh. Tariful este valabil daca esti dispus sa-ti imparti camera cu inca noua persoane.


La Budapesta, se poate dormi mult mai ieftin decat in multe capitale europene. Spre exemplu, o noapte de cazare la hostelul Maverick costa 18 euro, iar camera dispune de cinci paturi.


Daca se opteaza pentru o camera standard dubla pretul urca la 31 de euro. Toate capitalele sau ora sele europene au sau urmeaza sa organizeze piete de Craciun unde puteti gasi cadouri pentru cei dragi.


View the original article here

Aeroportul de la Ghimbav prinde contur. Se construieşte… gardul

Consiliul Judetean a decis sa înceapa procedurile de reziliere a contractului cu compania canadiana Intelcan, fiindca aceasta nu a reusit sa obtina, pâna în data de 20 noiembrie, finantarea necesara pentru realizarea aeroportului.

Chiar daca lucrurile par sumbre, presedintele CJ Aristotel Cancescu spune ca aeroportul se va reliza si: „la anul, pe vremea aceasta, pista va fi finalizata".

În sedinta de plen de astazi, au fost aprobate sumele necesare realizarii împrejmuirii aeroportului si nivelarii terenului din zona vechii balastiere. Pentru aceste lucrari CJ a alocat 4,8 milioane de euro. Mai mult, Aristotel Cancescu sustine ca bancile sunt interesate sa finanteze direct Consiliul Judetean în vederea realizarii investitiei, iar în caz contrar  Cancescu spune ca este dispus ca întreaga investitie sa fie realizata cu forte proprii de catre autoritatile judetene. „Nicaieri în lumea un aeroport nu s-a facut mai repede de cinci, sase ani. Si pentru acest proiect cu Intelcanul s-a muncit destul si s-au facut zeci de deplasari în strainatate pentru a obtine finantarea, dar ea nu s-a putut concretiza tocmai, din cauza crizei financiare din România. Nu pot sa le reprosez canadienilro decât ca nu au putut obtine finantarea", a explicat Cancescu.

www.adevarul.ro

No Tag

View the original article here

sâmbătă, 4 decembrie 2010

Dubai Job Secrets e-book. The best product in the Dubai niche

Promote the only digital product in the Dubai jobs niche. There is a hungry market waiting for this product. No competition. Massive conversions.


Check it out!

vineri, 3 decembrie 2010

Cum poti calatori cu stil?

Luxul pentru unii este doar o notiune, dar pentru altii este un stil de viata. Si cand iti permiti o viata luxoasa, evident ca si atunci cand calatoresti o faci in acelasi stil.
 
De aceea lonelyplanet.com ne-a aratat cum calatoresc oamenii de afaceri.


Singapore Airlines - apartamente cu pat dublu


Singapore Airlines este linia aeriana nationala a Singapore. Nodul principal este la Aeroportul Internacional Changi. Aceasta companie s-a dezvoltat foarte mult pe partea de calatorii pentru oamenii de afaceri. Singapore Airlines este una dintre cele mai admirate companii aeriene din lume. Are un nume puternic si este foarte inovatoare, sigura si are niste servicii excelente - de aceea este aleasa de multi oameni cu bani. Cu servicii bune si cu un confort dus la extrem, oamenii care calatoresc si au bani aleg o astfel de companie aeriana. Un zbor de la Londra la Singapore costa aproape 6.500 de dolari, iar pentru intoarcere trebuie sa platiti aceeasi suma.


Inchirierea unei supermasini


Cateodata o Toyota Prius fara limita de vizita nu este suficienta. Din fericire, exista cateva companii care va pot indeplini toate dorintele cand vine vorba de o masina. Daca visezi sa te plimbi pe drumurile rurale engleze, Dream Car Hire te poate ajuta cu orice masina, incepand cu un Ferrari 430 F1 Spider pana la un Bentley GT convertibil. Pentru inchirierea unei astfel de masini trebuie sa platesti 775 de dolari pe zi.


Propria ta insula


Intotdeauna ai visat, probabil, sa fii singur pe o insula. Un reprezentant al companiei Farhad Vladi te poate ajuta. El iti poate inchiria sau vinde o insula exclusivista si retrasa unde poti fugi de lume si poti sa scapi de stres si de neplacerea de a te intalni cu alte persoane. Poti alege o insula spaniola, unde poti vizita si un castel, pretul este pe masura - de peste 2.000 de dolari pe zi - sau puteti alege o insula din Fiji, un mic paradis al coralilor care costa 6.600 de dolari pentru 4 nopti pentru 4 persoane. Daca inchirierea nu este de ajuns, atunci alegeti sa cumparati Cornish Cay in Bahamas, la un pret de 9 milioane de euro.


Plimbari cu submarinul


Pentru 25.000 de dolari poti ajunge pe Necker Nymph, un submarin cu trei locuri, pentru o saptamana. Submarinul este construit dupa un model fighter jet si poti explora albastra mare a Caraibelor si vedea niste peisaje spectaculoase.
Cazare in cel mai luxos hotel din Elvetia
Chiar si dupa standardele preturilor hotelurilor de lux din Elvetia, penthouse-ul de la Geneva's President Wilson Hotel are un pret cam piperat. Cam 65.000 de dolari trebuie sa platesti pe noapte pentru cazarea in acest penthouse. Pentru acesti bani ai un lift privat, o multime de vederi frumoase catre lacul Geneva si o echipa bine pregatita sa-ti indeplineasca toate dorintele. Cei care vin cel mai des sa ocupe acest penthouse sunt demnitarii ONU sau cei care participa la Forumul Economic Mondial.


» vezi articolul original


sursa:



View the original article here

De Revelion in Bulgaria, Grecia sau… Turcia

Cu totii stim ca preturile pentru un sejur de Anul Nou in afara tarii sunt variabile, de la 27 la 2.970 euro. O oferta atragatoare este cea din centrul statiunii Bansko (Bulgaria), la Hotel Durchova Kashta, unde pentru un sejur de 3 nopti, turistii au de platit numai 27 euro/persoana (Nu sunt incluse in pret transportul si serviciile de masa).

Sau, tot in Bulgaria, dar de aceasta data, la Nisipurile de Aur, cazare la Hotelul BonaVita (2 stele), un sejur de 3 nopti, regim all inclusive, de la 90 euro/persoana.

In Grecia, preturile pentru vacantele programate in perioada sarbatorilor de iarna sunt cuprinse intre 65 si 425 de euro, pentru 3 nopti de cazare (mic dejun + cina festiva de Revelion).

Pentru un Revelion de neuitat in Turcia, la unul din cele mai mici preturi (turistii in acest caz, sunt nevoiti sa-si asigure transportul), ar fi o oferta la un hotel de 4 stele, de pe plaja Kusadasi, unde un sejur de 3 nopti (demipensiune + masa festiva) costa 56 euro/persoana sau o alta varianta ar fi la Hotelul Adam&Even (5 stele), din statiunea Belek, un sejur de 3 nopti, cu servicii de masa (regim ultra all-inclusive) si transport cu avionul (cu plecare din Bucuresti sau Cluj).

Astfel, hotelierii turci solicita preturi cuprinse intre 56 euro si 615 euro pentru sejururile ofertata cu ocazia Anului Nou.


View the original article here