marți, 30 noiembrie 2010

3 noi curse directe pe ruta Bucuresti-Madrid de la Tarom

Incepand cu 20 Noiembrie 2010 (Sambata), Tarom ofera saptamanal pe ruta Bucuresti si Madrid un numar de 10 zboruri.

Noile curse directe au urmatorul orar:

-Plecare din Bucuresti Luni, Miercuri, Vineri orele 1505

-Sosire la Madrid la orele 1805

-Marti, Joi, Duminica Plecare din Madrid la orele 19

-Sosire la Bucuresti la orele 2335.

Cursele cu escala la Cluj vor opera in continuare de dupa-amiaza.

Pentru sezonul de iarna 2010-2011, compania aeriana opereaza in nu mai putin de 49 de destinatii, reusind sa acopere tari din Orientul Mijlociu, Africa de Nord si Europa.

Tarom (Compania Nationala de Transporturi Aeriene Romane) este membra a Aliantei SkyTeam din data de 25 Iunie 2010 si isi desfasoara activitatea sub autoritatea Ministerului Transporturilor si Infrastructurii. In plus, din data de 5 Iunie 2010, Tarom a trecut la programul de fidelitate Flying Blue, conform cu informatiile furnizate de MediaFax.

Asadar, Tarom a reusit sa mai introduca, incepand cu 20 Noiembrie (a.c) inca 3 curse directe, pe ruta Bucuresti-Madrid.


View the original article here

luni, 29 noiembrie 2010

Former Airline Employee Reveals Airline Secrets to upgrades + savings

An outspoken online bestseller that tells air travelers worldwide how to Upgrade to Business or First Class and how to Save big on air travel. This eBook sold Thousands Of Copies already: Proven Stellar Conversion Rates. Your Commission: 17.47$ per sale


Check it out!

Pont: paradisuri necunoscute pentru Sarbatorile de Iarna

Patru nopti de cazare in perioada Craciunului, la Padis, in Muntii Apuseni, te costa aproximativ 500 de lei. In acest pret intra micul dejun, cina si masa festiva de Craciun.
 Departe de aglomeratia marilor statiuni, in locuri feerice, in colturi de rai, oaze de liniste. Va propunem cateva locuri turistice mai putin cunoscute. Locuri cu peisaje de vis, salbatice.

Cand te intorci la pensiune din drumetie sau de la partia de schi, ai internet, loc de joaca pentru copii si mancare traditionala, toate conditiile pe care le gasesti in Poiana Brasov sau la Predeal. Putini au auzit, de exemplu, de Padis, din zona Muntilor Apuseni. Aici se afla cel mai grandios fenomen carstic din Romania, cu tuneluri subterane, stanci si privelisti de o frumusete rara.



Valea Lotrului are foarte multe locuri spectaculoase care au pastrat peisajul natural, cascade spectaculoase si pesteri. Un sejur de sarbatori costa de la 250 de lei pana la 900 de lei de persoana. Sunt si cabane care ofera pentru grupuri intreaga capacitate. De exemplu, la Harghita Bai, o cabana de 18 locuri se poate inchiria in totalitate in schimbul a 800 de euro.


BORSA


Borsa e o zona cu pante si diferente de nivel, unde se intalnesc trei formatiuni muntoase, Muntii Tibau, Muntii Maramuresului si Muntii Rodnei. In imediata apropiere se afla Rezervatia naturala Pietrosu Mare, care inca din 1979 este inclusa in reteaua mondiala de rezervatii ale biosferei. De asemenea mai sunt rezervatiile Cornu Nedeii, Salhoi, Pestere si Izvorul Albastru al Izei precum si Piatra Rea.


Borsa are 5 partii de schi: Olimpic (2.980 m), Poiana Stiol (1.600 m), Puzdrele (1.000 m), Poiana Vf. Stiol (790 m) si Bradet (200 m). La o pensiune de trei margarete, preturile unui sejur de trei zile in perioada sarbatorilor de Iarna pornesc de la 220 de lei de persoana. In acest pret este inclusa si o masa traditionala. Majoritatea pensiunilor sunt dotate cu internet, sala de cu masa de biliard sau de ping-pong, gratare sau loc de joaca pentru copii.


CHEILE SOHODOLULUI


Se afla cam la jumatate de ora de Targu-Jiu, se intind pe mai bine de 10 kilometri si sunt asemanatoare unui canion. Printr-o fereastra modelata in stanca, denumita Inelul, se poate vedea cerul. Calcarul cretacic a fost sapat puternic de apa si s-a format o varietate de chei, avene, pesteri si lapiezuri. In Lunca cu Pruni, pe stanca sunt mai multe desene rupestre. Printre cele mai spectaculoase pesteri sunt: Garla Vacii, Patrunsa sau cea cu Lilieci.


Cei care doresc sa ajunga in aceasta zona se pot caza in comuna Runcu, unde exista mai multe pensiuni. Pentru Craciun, un sejur de 3 zile in care sunt incluse cazarea si masa costa in jur de 350 de lei de persoana. In pret este inclusa si o masa festiva.


RÂU DE MORI


Asezarea se afla in depresiunea Hategului, in centrul unei depresiuni pitoresti inconjurate de munti si dealuri. Rau de Mori ofera una dintre cele mai frumoase vederi a Muntilor Retezat. Izvoarele de munte dau nastere unor cascade spectaculoase. Una dintre cele mai deosebite este Rausorului, aflata in amonte de Suseni, satul vecin Rau de Mori.


In Retezat sunt aproximativ 100 de lacuri, majoritatea de origine glaciara. Dintre acestea, cele mai importante sunt Bucura, cel mai intins lac din Carpati, Zanoaga, cel mai adanc lac alpin, sau Galesul, cel mai inalt din Carpati. ofertele pentru un sejur de 4 zile in perioada sarbatorilor de Iarna incep de la 400 de lei de persoana in sistem demipensiune.


DUBOVA


Aer curat, liniste, Dunarea si muntele. Dubova este o localitate din judetul Mehedinti, aflata intre Cazanele Mari si Cazanele Mici, in zona de Defileu al Dunarii. In zona sunt numeroase locuri de cazare care se intrec in oferte pentru Craciun si revelion.


De exemplu, o cabana aflata foarte aproape de malul Dunarii, la poalele muntelui, pe Clisura Dunarii, la intrarea in Cazanele Mari, ofera un pachet in care sunt incluse cazare, micul dejun, pranzul, cina si masa de revelion la 800 de lei de persoana. In sistem demipensiune, pretul scade la 600 de lei. Majoritatea pensiunilor au internet, locuri de joaca pentru copii, iar o parte dintre acestea si pontoane pe Dunare.


HARGHITA BAI


Parte a orasului Miercurea-Ciuc, Harghita Bai este o localitatea cunoscuta in special pentru turismul balneoclimateric. Insa nu pot fi ignorate peisajele montane mirifice cu paduri de brazi. In zona se pot practica sporturi de iarna, iar turistii au la dispozitie sapte partii amenajate, intre 200 si 1.000 de metri, cu telescaun si instalatii nocturne. Perioada favorabila schiatului tine patru luni, iar stratul de zapada depaseste 60 de cm.


In timpul anului, cazarile la zecile de pensiuni din zona cu preturi cuprinse intre 60 si 140 lei. Pentru un pachet de Craciun la una dintre pensiunile din Harghita Bai sunt preturi incepand cu 300 de lei. Insa sunt si cabane care ofera pentru grupuri intreaga capacitate, aproximativ 18 locuri, in schimbul a 800 de euro. Majoritatea locurilor de cazare au internet, telefon, TV si asigura instructori de schi sau plimbari cu sania.


VALEA LOTRULUI


E o zona exclusiv montana, cu multe zone spectaculoase in care peisajul natural s-a pastrat. Exista mai multe arii protejate cu peisaje foarte frumoase precum Padurea Latorita cu arbori seculari, Caldarea Galcescu, Padurea Calinesti, din zona Brezoi, sau zona de tufarisuri subalpine. Printre cele mai impresionante cascade sunt Moara Dracilor (in aval de Lacul Galcescu), Moara Dracilor (Latorita de Sus) sau Apa Spanzurata (pe raul Latorita).


De asemenea, in aceasta zona sunt si foarte multe lacuri glaciare si de acumulare. Pentru sarbatori, pretul unui sejur incepe de la 250 de lei de persoana, dar exista o varietate de oferte. De exemplu, 5 zile, in care sunt incluse toate mesele, cu mancare traditionala, purcelusi la rotisor si bauturi la discretie costa 890 lei de persoana, iar pentru copii se ofera o reducere de 50%.


PADIS - APUSENI


Patru nopti de cazare in perioada Craciunului la Padis, in Muntii Apuseni, costa aproximativ 500 de lei. In acest pret intra micul dejun si cina, masa de Craciun, inclusiv bautura. Se fac plimbari cu sania si foc de tabara. In zona e cel mai grandios fenomen carstic din Romania: un imens portal in stanca, trei doline, tuneluri subterane, cascade, stanci, grohotis si privelisti de o frumusete rara. Tot aici sunt numeroase izbucuri, ponoare, sorburi, lacuri presarate printre numeroasele poieni.


Ghetarul Focul Viu este al treilea ca marime din Romania si este recomandat sa fie vizitat la amiaza, atunci cand razele soarelui care intra in pestera lumineaza stalagmitele si au un efect spectaculos. La fel de impresionante sunt Cheile Galbene, Somesul Cald, Valea Bulbuci sau Valea Boca, cu izbuc, cascade si canioane.



View the original article here

duminică, 28 noiembrie 2010

Unde ne petrecem Revelionul

Multi romani aleg sa-si petreaca vacanta de iarna departe de casaPachetele de revelion sunt cele mai solicitateSezonul rece readuce in prim-plan sportul de iarna cel mai indragit: ski-ulIn ultimul an agentiile de turism din Romania, pentru a nu fi puternic afectate de criza financiara, si-au marit numarul de oferte last-minute si au creat cat mai multe concepte tentante pentru turisti.
 
In aceasta perioada, in conditiile in care apetitul romanilor pentru calatorii a fost afectat atat de lipsa de timp liber dar si de bani, "city break"-ul , pare a fi alegerea ideala pentru a petrece o mini vacanta peste hotare mai ales daca este vorba despre intampinarea noului an. Acest fenomen pare sa fi luat amploare iar cei care aleg aceasta varianta sunt in general turisti care nu au timp sa petreaca un sejur sau nu dispun de o suma mare pentru o vacanta , dar nici nu vor sa renunte la ea.


revelionul la Praga, unele dintre cele mai ieftine oferte externe


Capitala Republicii Cehe, Praga si-a dobandit multiple renume, ca "oras al celor o suta de turnuri" sau "oras al celor o suta de poduri", aflandu-se in topul celor mai vizitate capitale europene dupa Londra, Paris, Roma, Madrid si Berlin, asa cum am mentionat si in articolele anterioare.
Dar in perioada vacantei de iarna pachetele care includ aceasta destinatie se bucura de un mare success aflandu-se in topul celor mai ieftine vacante de revelion,astfel 3 zile in capitala ceha petrecute in perioada 30 decembrie - 2 ianuarie poate costa intre 250 si 350 euro de persoana cu cazarea la hotel de 3 stele cu mic dejun inclus.
Pentru cei pasionati de ski ofertele sunt multiple. Anul acesta statiunea St. Anton este promovata pe piata turistica atat pentru cei care doresc sa practice sporturile de iarna cat si pentru cei care vor sa se distreze in barurile austriece.
St Anton se afla la poalele drumului care urca spre trecatoarea Arlberg. Statiunea este un melanj de clasic si modern, cu hoteluri si vile asezate de o parte si de alta a unei vai inguste. Desi in trecut se confrunta cu zgomotul si disconfortul prezentei unei cai ferate in apropiere, odata cu anul 2001 gara a fost mutata, lasand locul unui parc si unui superb patinoar.
Un lucru extrem de interesant este faptul ca St. Anton este cunoscuta ca fiind o Mecca a "lenesilor" ski-ului, adica a celor care cauta cu preponderanta alte tipuri de activitati atunci cand aleg un sejur de acest tip. Statiunea dispune de zeci de baruri si discoteci deschise pana in zori. De aceea nu este o destinatie recomandata celor care cauta partiile linistite.


In Romania cele mai solicitate destinatii sunt Valea Prahovei si Vatra Dornei


In ceea ce priveste destinatiile de iarna din Romania, agentiile de tursim nu promoveaza foarte multe. Pe langa Valea Prahovei, cea mai promovata regiune turistica, Vatra Dornei , si Baile Tusnad sunt cele mai cautate de turisti.
Supranumita si "Perla Bucovinei", statiunea Vatra Dornei este apreciata de turisti in perioada iernii mai mult datorita partiilor de schi.
Partia de schi Dealu Negru are o lungime de 3000 m si beneficiaza de instalatie de transport cu telescaun, si este destinata schiorilor amatori, avand un grad de dificultate mediu. Partia de schi Parc este destinata schirilor incepatori, sau copiilor, fiind dotata cu o instalatie de teleschi, si baby-schi. Agentiile de tursim ofera cazare la pensiuni cu preturi cuprinse intre 75 lei si 90 lei de persoana pe noapte.
Situat in partea sudica a depresiunii Ciucului, orasul Baile Tusnad, inconjurat de muntii Harghita si Bodoc, este renumit ca cea mai mica statiune balneara din tara.
Zona Tusnadului este apreciata pentru izvoarele de apa minerala cu efecte curative.
In apropiere de Baile Tsnad se afla si Lacul Sf. Ana, singurul lac din Europa Centrala, asezat intr-un crater vulcanic care s-a pastrat intact. Este considerat o raritate a naturii, fiind declarat rezervatie naturala.
In baile Tusnad agentiile de tursim ofera pachete in perioada sarbatorilor de iarna cu preturi incepand de la 700 lei, oferta ce include 3 nopti de cazare pensiune completa si masa festiva de revelion si Carnaval.

View the original article here

Gazetteer Of British Place Names

The Gazetteer provides an exhaustive Place Name Index to Great Britain, containing over 50,000 entries. It lists the historic county and the main administrative areas in which each place lies. An invaluable resource to those with British ancestors.


Check it out!

Bulgaria introduce TVA-ul de 9% pe turism din aprilie

Incepand de 1 aprilie 2011, serviciile turistice vor fi impozitate in Bulgaria cu o cota a taxei pe valoare adaugata de 9%. Decizia a fost luata astazi de Parlamentul de la Sofia.
 
Aceasta cota va inlocui actualele cote de 7% pentru turismul organizat si de 20% pentru cel individual, relateaza Agepres.

Modificarea a fost facuta la solicitarea Comisiei Europene - care considera discriminatorie existenta unor cote diferite - si se va aplica din luna aprilie, pentru a nu perturba sezonul turistic de iarna.


Patronatele din turism sunt nemultumite, deoarece au incheiat deja contractele cu partenerii lor din strainatate pentru intregul an 2011 si sustin ca vor inregistra pierderi din cauza majorarii TVA de la 7 la 9 la suta.


Turismul aduce 10% din PIB


In Bulgaria. veniturile din turism se cifreaza la aproximativ 10% din produsul intern brut (PIB) al ?arii, acest domeniu fiind o sursa importanta de valuta ?i un furnizor de locuri de munca. Turismul, alaturi de construc?ii ?i imobiliare, a adus o contribu?ie puternica la cre?terea economica a Bulgariei din ultimii ani.



In Romania, chiar daca TVA este de 24%, serviciilor de masa ?i cazare li se aplica o taxa mai mica de 9%.


View the original article here

Concediul lasat pe ultima suta de metri, mai ieftin cu 30%

Cei care si-au pastrat vacanta pentru ultimele luni ale anului se pot bucura de ofertele last minute. Printre cele mai atractive destinatii se numara Egipt, Austria si Ungaria.
 O vacanta contractata cu putin timp inainte de plecare poate fi o alegere mult mai ieftina decat de obicei. Acest lucru se intampla doar in cazul rezervarilor last minute, devenite destul de populare in randul romanilor, care, contrar vesticilor, nu-si planifica vacanta cu mult timp inainte de momentul plecarii.

Cei care vor sa plece saptamana aceasta in croaziera in Egipt, Iordania, Israel vor scoate din buzunar 299 de euro pentru opt zile pe mare (oferta Dal Travel). Tariful include cazarea, pensiunea completa (trei mese si trei gustari pe zi) si accesul la toate facilitatile vasului (sala de fitness, piscina, biblioteca). Insa plecarea este pe 25 noiembrie.


Croaziera prelungita pe Nil, la preturi de la 639 de euro


Tot in Egipt, de data aceasta plecarea este de Mos Niculae, cei interesati pot contracta o vacanta la Sharm-el-Scheikh, in regim demipensiune. pretul: 339 de euro (oferta Calibra Travel). Tariful include biletul de avion, transferurile, asistenta turistica si sapte nopti cazare la un hotel de trei stele.


Cine dispune de mai mult timp liber in aceasta perioada poate opta pentru o croaziera pe Nil, de 12 zile, al carei pret este 639 de euro (oferta Ja"?Info Tours). Cazare pe uscat se face in hoteluri de patru stele, in regim demipensiune, iar vasul pus la dispozitia turistilor este clasificat la cinci stele. Tariful include si biletul de avion pe ruta Bucuresti-Cairo si retur.


vacante in capitale europene


Pietele de Craciun sunt o mi nunatie pentru turisti. Cei care nu si-au facut inca planuri de sarbatori, pot alege din ofertele last minute ale agentiilor de turism. O vacanta de doua zile la Budapesta si inca doua la Viena costa 210 euro, turistul avand incluse in pret cazarea cu mic dejun la hoteluri de trei si patru stele, transportul cu autocarul, plus ghid turistic (oferta Christian Tour).


O alta capitala europeana, Roma, este in oferta last minute a agentiilor de turism, pentru 254 de euro. Tariful include cazarea la un hotel de trei stele, transportul cu avionul si trei nopti de cazare cu mic dejun (oferta Prestige Tours). Pentru urmatoarele trei sambete, Praga este in oferta last minute a tour-operatorilor la pretul de 199 de euro (oferta Perfect Tour).


Pentru aceasta suma, turistul are asigurat transportul cu avionul, doua nopti de cazare la un hotel de trei stele in apropiere de centrul istoric al orasului, si micul dejun.


Cei care vor saptamana viitoare sa plece la Budapesta pot achizitiona o vacanta cu doar 260 de euro. Avionul, patru nopti de cazare cu mic dejun inclus la un hotel de trei stele sunt cuprinse in pret. Pentru a beneficia de acest tarif, turistul trebuie sa aleaga 29 noiembrie ca data de plecare (oferta Magic World Travel & Tour).



View the original article here

sâmbătă, 27 noiembrie 2010

Local Web Profits

The Easiest Online Business You Can Start... Right In Your Own Back Yard!


Check it out!

Iarna cu tarife mici la zboruri catre Europa

In sezonul rece, operatorii aerieni se intrec in bilete low cost. De la Pisa la Dusseldorf, biletele de avion se vand cu 11 euro pana la 100 de euro. Operatori aerieni low cost se intrec in tarife extrem de accesibile in aceasta iarna.
 
"Indiferent de destinatie, biletele la promotie se vand foarte bine", spune Florentina Ivan, directorul de marketing al companiei Blue Air. "Daca tariful este accesibil, turistul achizitioneaza biletul de avion, chiar daca nu are planuita inca o vacanta in orasul cu pricina", adauga aceasta.


Printre cele mai ieftine zboruri aflate in oferta, acum, se numara cursa Bucuresti - Torino, operata de catre Wizz Air. Promotia anunta tarife incepand de la 50 de lei pe segment, insa in luna decembrie cel mai ieftin bilet de zbor poate fi cumparat cu 320 de lei. Daca zborul este efectuat incepand cu sfarsitul lui ianuarie si in februarie, biletul de avion costa 140 de lei.


Optiuni multiple pentru Italia, Spania si Germania


O alta destinatie din Italia, Pisa, este accesibilla in decembrie de la 100 de euro, insa daca zborul este efectuat in ianuarie biletul de avion dus-intors costa 140 de lei (34,07 euro). Aceeasi destinatie, efectuata insa din Cluj-Napoca, la finalul lunii ianuarie costa 45 de lei (10,95 euro).


Tot catre Pisa, Ryanair are promotii cu opt euro pe segment de zbor. Cursa este Constanta- Pisa, si inca se mai gasesc zboruri mai ieftine de zece euro, insa mai problematice sunt retururile. In decembrie, nu se gasesc la Ryanair bilete sub 100 de euro, insa daca se opteaza pentru plecare la inceputul lunii decembrie cu retur in ianuarie, un pasager poate calatori cu 16 euro pe ruta Constanta-Pisa.


In luna decembrie, un zbor catre Roma costa 29,9 euro, insa returul ajunge si la 199,9 euro la Blue Air. In schimb, daca este efectuat in ianuarie biletul costa 39,9 euro, daca turul este in ianuarie si returul la inceputul lui februarie. Datorita numarului mare de muncitori romani, Peninsula Iberica a incins lupta intre companiile aeriene low cost.


La Easy Jet, cele mai atractive tarife sunt in lunile februarie si martie. Cei care aleg aceasta companie pentru deplasarea la Madrid vor plati aproape 50 de euro pentru un bilet de avion dus-intors din Bucuresti, de altfel si cea mai ieftina optiune pentru capitala Spaniei.


Nici rutele din Germania nu sunt mai prejos. Printre cele mai ieftine oferte se numara Bucuresti- Dortmund, care poate fi achizitionata cu 38,94 de euro in luna ianuarie de la operatorul low cost Wizz Air.


Tot la aproximativ 40 de euro este cursa Bucuresti-Stuttgart, operata de compania Blue Air. La jumatate de pret, romanii pot achizitiona bilete catre Dusseldorf, insa cu plecare de la Cluj-Napoca (zbor efectuat de Wizz Air). Divizia low cost a Lufthansa, Germanwings, desfasoara in aceasta perioada o promotie pentru 19,99 de euro catre orase din Germania. Insa printre cele mai ieftine oferte este Bucuresti-Koln. Un bilet in perioada ianuarie-februarie costa 49,98 euro.


oferte bune si la operatorii de linie


De sarbatori, companiile traditionale introduc promotii pe cele mai cautate rute. "Carpatair are in oferta bilete de 49 de euro pe segment catre toate destinatiile externe operate in Italia, Germania, Grecia, Ucraina si Republica Moldova. Promotia face parte dintr-un program mai amplu de fidelizare a clientilor, care va continua cu noi proiecte si in 2011" declara Paula Ardelean, Vice-Presedinte Marketing & vanzari Carpatair.


Cu oferte tentante vine si Tarom, care a introdus promotia "Duo Concept" pentru zborurile catre Zurich: platesti un bilet, dar calatoresc doua persoane, companionul urmand a achita doar taxele de aeroport.


"Daca tariful e accesibil, turistul cumpara biletul, chiar daca nu planuise inca o vacanta in orasul cu pricina.",
FLORENTINA IVAN, director de marketing Blue Air


DEZAVANTAJ


Taxe suplimentare de aproape inca un bilet


ofertele operatorilor low cost sunt foarte atractive, reprezentand, in multe cazuri, echivalentul unei iesiri in oras.


Insa, la o privire mai atenta, pasagerul va plati alte cateva zeci de euro pentru achitarea cu cardul (circa 5 euro), bagaje (15-20 de euro pe segment de calatorie in cazul in care se anunta prezenta bagajului in momentul rezervarii, respectiv 30 de euro in aeroport), sau chiar check-in (unele companii taxeaza cu 10 euro acest lucru in cazul in care s-a omis efectuarea check-inului on-line).


De asemenea, la bordul aeronavelor pasagerii nu primesc mancare si bautura. In cazul in care se opteaza pentru o bautura si un sandvici se mai scot din buzunar 7-10 euro.



View the original article here

Pefect Tour a lansat un program pentru mici afaceri din turism

Programul oferit de Perfect Tour se adreseaza atat agentilor de turism cu experienta sau managerilor care nu mai sunt dispusi sa-si sustina costurile unei agentii, cat si persoanelor cu intiativa, care vor sa-si suplimenteze veniturile.
 
Pentru a intra in programul Home Based Agent (HBA), ai nevoie de un laptop sau un PC cu conexiune la internet, imprimanta, disponibilitate pentru a cunoaste produsul, abilitati de comunicare si, evident, timp alocat acestei noi afaceri, se arata intr-un anunt al companiei Perfect Tour HBA prezinta ofertele clientilor avand in spate kitul de marketing Perfect Tour (carti de vizita, cataloage si pliante), acces direct la sistemul de rezervari, precum si la un call center dedicat cu program 24/24. In momentul in care, in urma unei oferte, un client este interesat sa faca rezervare, HBA contacteaza agentul desemnat de la Call Center, care il informeaza de toate conditiile rezervarii, trimitandu-i acestuia pe mail toate documentele pe care turistul trebuie sa le semneze: bon de comanda, contract si factura. Dupa momentul in care documentele sunt semnate, clientul primeste confirmarea rezervarii in sistem. Clientii carora HBA le ofera consultanta vor semna contractele cu turistul, bonurile de comanda cu Perfect Tour, asumandu-si toate obligatiile inscrise in contract. Compania Perfect Tour ofera training pentru produsele sale si coaching in turism atat agentilor noi intrati in program, cat si pe parcurs, printr-o serie de conferinte pe web pentru a fi la curent cu noutatile din domeniu.



View the original article here

Revelionul 2011, personalizat dupa propriul buzunar

Daca nu ai ales nicio oferta pentru Anul Nou, agentiile de turism iti pregatesc vacanta in functie de buget. Cu 500 euro poti opta pentru Amsterdam sau Antalya, iar cu 1.000 euro - Dubai.


Cei care dispun de un buget pentru revelion, insa nu au nicio idee de vacanta pentru noaptea dintre ani, pot apela la agentiile de turism specializate in concedii "tailor made" (croite dupa bugetul fiecaruia).


Nu trebuie decat sa comunice bugetul, perioada disponibila deplasarii si preferintele privind cazarea.


oferte pentru cei cu venituri medii


Daca dispui de 500 de euro, agentiile de turism recomanda un weekend prelungit la Amsterdam, in perioda 30 decembrie-3 ianuarie. pretul este de 490 de euro/persoana si include biletul de avion, patru nopti de cazare cu mic dejun la hotel de patru stele si consultanta medicala pentru calatorie.



O alternativa este Antalya, accesibila de revelion pentru 524 de euro. pretul include cinci nopti de cazare la un hotel de cinci stele, in regim all inclusive si transportul cu avionul.


Cine are ceva mai multi bani de cheltuit in perioada Anului Nou, poate alege un concediu in Emirate, mai precis in Dubai. Pentru opt nopti de cazare, in perioada 26 decembrie-3 ianuarie, turistul va plati 1.090 de euro. Are incluse biletul de avion si cazare cu mic dejun la Arabian Park Hotel, clasificat la trei stele. Nu se asigura insa taxa de viza (75 de euro).


La aproximativ 920 de euro, se poate achizitiona pentru revelion o vacanta de sase nopti cazare cu demipensiune in Maroc, in perioada 28 decembrie-3 ianuarie. oferta reprezinta un circuit Ca sablanca- Marakesh-Fez, si include biletul de avion, transferurile, excursii efectuate.


Unde poti merge cu 5.000 euro


Cine nu se uita la bani pentru revelion si e dispus sa cheltuiasca 4.845 euro, poate opta pentru o incursiune in Mexic, caci atat se plateste pentru un circuit de 16 zile. Plecarea este pe 26 decembrie cu retur pe 10 ianuarie. In program sunt bifate vizitele in Ciudad de Mexico, o calatorie cu barca pe Sumidero Canyon, la vestigiile maiase de la Palenque.


Nu lipseste din program nici vizitarea Cancunului, peninsulei Yucatan si a vestigiilor maiase de la Chichen-Itza. Tariful include biletele de avion, 15 nopti de cazare, excursiile si toate taxele de intrare la obiectivele turistice.



View the original article here

vineri, 26 noiembrie 2010

Professional Photography Secrets

Are You A Photographer? Want to Become a Photographer? Complete Homestudy Package: How To Work From Home With Photography


Check it out!

Romania a cazut 9 locuri in clasamentul brandurilor de tara

Spania a iesit din top 10, ajungand pe locul 14 in "Country Brand Index", in timp ce Romania este in coada clasamentului, pe locul 92, ultima dintre statele membre UE.
 
Brandingul de tara al Romaniei este in cadere libera. Tara noastra pierde 9 pozitii in clasamentul Country Brand Index, ajungand de pe locul 83 (din 102 tari, in 2009), pe 92 (din 110 tari, in 2010), in decurs de doar un an. "Country Brand Index" este elaborat de BBC World News si FutureBrand, care analizeaza complexitatea, dinamica si beneficiile manifestarilor natiunilor ca branduri. Spania a iesit din primele zece Top 10-ul de anul trecut a suferit modificari importante. Daca in 2009, SUA conducea rankingul, in acest an americanii au ajuns pe 4, pe locul 1 urcand Canada, urmata de Australia si Noua Zeelanda. Spania, aflata in top 10 in 2009, a cazut pe 14, iesind din clasamentul celor mai vizibile zece branduri de tara din lume. Romania este cel mai prost pozitionat membru UE in acest clasament. Practic, singurele tari pe care le depaseste Romania sunt: Ruanda, Sierra Leone, Mozambic, Etiopia, Camerun, Nicaragua, Ucraina, Algeria, Sudan, Bangladesh, Senegal, Libia, Salvador, Nigeria, Congo, Pakistan, Iran si Zimbabwe. Vecinii nostri de la sud, bulgarii, sunt pe locul 76 al clasamentului, in timp ce Ungaria se afla pe 66. Chiar si Albania, luata pentru prima oara in calcul in acest clasament, ocupa un meritoriu loc 61. Vezi pe adevarul.es clasamentul complet al tuturor celor 110 state luate in calcul de rankingul "Country Brand Index"


View the original article here

Tarom vrea sa redeschida linia aeriana Bucuresti-Beijing in 2011

Aflandu-se in recesiune economica, este necesar pentru tara noastra sa coopereze cu zonele economice globale importante spre a-si valorifica produsele si serviciile.
 
In aceste conditii, reluarea zborurilor directe Bucuresti-Beijing (Shanghai) ca mijloc principal de contacte si transport persoane intre Romania si China devine o necessitate, scrie Ziare.com. TAROM nu poate opera la acest moment zboruri directe Bucuresti-Beijing neavand aeronave de lung curier si forta financiara sa suporte eventuale pierderi. In prezent, disponibili pentru transport aerian ar fi aproximativ 17.000 pasageri dinspre Shanghai si circa 9.000 dinspre Beijing. Prea putini pentru 3-4 curse saptamanale ca zborurile sa fie eficiente. Un zbor pe ruta Bucuresti Beijing costa aproximativ 200.000 dolari cu tot cu bilete, nava, carburant, taxe aeroport. "Suntem in curs de a implementa un acord comercial cu China Southern Airlines cu care s-au initiat discutii de colaborare pentru puncte de operare in comun spre a efectua transport de calatori romani si chinezi intre Romania si China, dar cu trasee combinate si nu directe. Linia aeriana Bucuresti-Beijing a fost intrerupta in 2003 de catre TAROM din ratiuni financiare.


View the original article here

Brandul turistic al Romaniei si la… Moscova

Statiunile din tara noastra sunt la dispozitia turistilor rusi, putandu-se negocia pachete atractive pentru acestia, cat si organizarea unor evenimente speciale, de pilda Craciunul si/sau Anul Nou pe stil vechi. Atragerea turistilor provenitia din Rusia s-a facut prin implementarea unor zboruri charter de la Moscova spre Bucuresti, Constanta si Targu Mures, cu toate ca potentialul de dezvoltare al acestui segment este cu mult mai mare.

Acuma, plusul Romaniei vine din partea statiunilor balneare, de care multi doctori si tour-operatori din Rusia ce au fost prezenti la acest eveniment s-au aratat interesati. Ba mai mult, din pachetele ofertelor turistice din Romania interesul a fost indreptat catre statiunea Sovata care este preferata si mai mult cautata datorita tratamentelor eficiente de fertilitate, tratamentelor pentru infrumusetare si intinerire sub marca ‘Ana Aslan’ si a salinelor.

E foarte important sa se imbunatateasca imaginea Romaniei cat mai mult. Potrivit reprezentantului M.D.R.T (Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului) la Moscova, anul trecut (2009), un numar de peste 70.000 de cetateni rusi au vizitat Romania, cu circa 17 % mai mult decat in anul 2008.

Astfel, Romania a invitat Rusia, cu prilejul lansarii brandului turistic de tara la Moscova, ‘sa exploreze Gradina Carpatica ’a tarii noastre, ne informeaza AgerPres.


View the original article here

Oferte last-minute si destinatii foarte atractive

2 zile la Budapesta + 2 zile la Viena =  210 euro/persoana ( aici aveti inclus: Cazare +  mic dejun la hotel de 3 si 4 stele, Transport cu autocarul + ghid turistic).

La Roma, 3 nopti de cazare la hotel de 3 stele + mic dejun + transportul cu avionul = 254 de euro. Pentru Praga, 2 nopti de cazare la hotel de 3 stele + mic dejun + transportul cu avionul =  199 de euro.

Sau, din nou, la Budapesta cu numai 260 de euro aveti: transport  avion, 4 nopti de cazare la hotel de 3 stele + mic dejun inclus.

Pentru destinatii de croaziera ca: Egipt, Iordania, Israel, cu 8 zile pe mare unde aveti: Cazare – pensiunea completa  cu 3 mese + 3 gustari/zi, Acces la toate facilitatile vasului (biblioteca+ sala de fitness + piscina) la pretul de 299 de euro.

In Egipt, cu plecare din 6 Decembrie, la Sharm-el-Scheikh, in regim demipensiune, bilet de avion + transferuri + asistenta, 7 nopti (8 zile) cazare la hotel de 3 stele = 339 euro.

O croaziera pe Nil (12 zile), cu cazare pe uscat in hoteluri de 4 stele, in regim demipensiune, iar vasul este clasificat la 5 stele, aici aveti inclus si bilet de avion pe ruta Bucuresti-Cairo + retur = 639 de euro.


View the original article here

joi, 25 noiembrie 2010

Charterele catre Dubai ieftinesc vacantele in Emiratele Arabe

De la sfarsitul lui decembrie pana pe 17 februarie vor fi operate curse charter saptamanale catre Dubai si Fujairah. pretul mediu al unui sejur se ridica la 800 de euro de persoana.
 

Startul vacantelor in Emiratele Arabe Unite va fi dat inainte de revelion, cand Air Bucharest va opera prima cursa charter catre Dubai. Astfel, un sejur de Anul Nou costa aproximativ 840 de euro pentru sapte nopti de cazare cu demipensiune, la un hotel de patru stele (Excelsior Creek), la care se adauga taxa de aeroport de 129 de euro, respectiv taxa de viza care costa 80 de euro (oferta a agentiei Christian Tour).


Cei care vor mai mult de la vacanta de revelion au optiunea unui sejur in Fujairah, unul dintre cele sapte emirate arabe. pretul unui sejur in perioada 30 decembrie-6 ianuarie este de aproximativ 1.285 de euro (oferta Prestige Tours) si include transportul cu avionul, transferurile, sase nopti de cazare la cinci stele cu mic dejun, respectiv asistenta turistica in limba romana. La toate acestea se adauga taxele de aeroport si de viza.



Incepand cu 6 ianuarie si pana pe 17 februarie, agentiile au pregatit oferte saptamanale, speciale pentru Emirate. Un sejur de sapte nopti de cazare in Dubai la un hotel de patru stele, cu demipensiune, porneste de la 686 de euro, la care se adauga taxele de aproximativ 200 de euro.


Azi plaja, maine schi


In oferta agentiilor se gaseste si circuitul Dubai-Fujairah. Se vor vizita ambele emirate, cazarea va fi la un hotel de patru stele in Dubai si la cinci stele in Fujairah. pretul sejurului este de 799 de euro/persoana. "Pentru primele patru nopti oferim bonus: turistii platesc mic dejun si primesc demipensiune", spune Mircea Vladu, presedintele agentiei de turism Prestige.


Dupa plaja, daca turistii vor sa testeze "iarna din Emirate", au la dispozitie cea mai mare platforma de schi acoperita din lume, de 22.500 mp, in Mall of the Emirates. Resortul Ski Dubai este dotat cu un sistem eficient de izolare care permite pastrarea unei temperaturi de -1 grad Celsius in timpul zilei, respectiv - 6 grade noaptea, cand se produce zapada. Mai mult, exista cinci partii cu grade de dificultate diferite. Un ski pass pentru doua ore costa 49 de dolari, iar unul pentru o zi 82 de dolari. In pret sunt incluse jacheta, pantalonii, sosetele, schiurile, betele si claparii.


Contra cost (40 de dolari pe ora), turistul poate lua lectii de schi. Persoanele care prefera alte sporturi de iarna pot practica bobul sau snowboardul. Pentru distractie, cea mai potrivita este Pestera Snow Park, tot din cadrul resortului.



View the original article here

Lucian Bute va promova turismul romanesc - VIDEO

Campionul mondial la categoria supermijlocie, Lucian Bute, va fi partenerul Ministerului Dezvoltarii si Turismului in promovarea brandului turistic, anunta Antena3.ro.
 Dupa Gica Hagi, Nadia Comaneci si Ilie Nastase, pugilistul Lucian Bute va face cunoscuta Romania in lume si pe plan turistic.

"Parte a parteneriatului se refera la sustinerea unui meci de centura in Capitala noastra, care ar atrage atentia lumii intregi asupra Romaniei", a declarat Elena Udrea, ministrul Dezvoltarii si Turismului.


"Sunt roman, aici m-am nascut, aici m-am format si nu voi uita niciodata de Romania indiferent unde imi voi desfasura activitatea sportiva. E o onoare sa fiu alaturi de alti mari sportivi in acest proiect. Sper din tot sufletul, asa cum a zis si doamna ministru, ca anul viitor sa ajung sa boxez in Romania. Voi face tot posibilul sa promovez imaginea Romaniei la cel mai inalt nivel", a declarat Lucian Bute.


R.I


View the original article here

Lucian Bute, ambasador al Turismului, in slujba Elenei Udrea

Pugilistul Lucian Bute ar putea deveni promotorul turismului romanesc. Oficialii Ministerului Turismului anu anuntat ca maine va avea loc o conferinta de presa la care vor participa ministrul de resort, Elena Udrea, si boxerul Lucian Bute.
 

''Elena Udrea, ministrul dezvoltarii regionale si turismului si Lucian Bute, campion mondial IBF la categoria supermijlocie, vor sustine miercuri, 17 noiembrie 2010, incepand cu ora 11.00, o conferinta de presa comuna la sediul MDRT'', se arata intr-un comunicat.



In cadrul evenimentului va fi anuntata oficial implicarea lui Lucian Bute in promovarea imaginii turistice a Romaniei.


Ramai pe evz.ro pentru a afla cele mai importante declaratii.



View the original article here

Ministerul Transporturilor solicita 150 milioane euro de la CE pentru modernizarea aeroporturilor

Aeroporturile cu un trafic de sub un milion de pasageri pe an ar putea beneficia de finantare de la Uniunea Europeana pentru modernizarea infrastructurii.
 
Ministerul Transporturilor a depus o cerere la Comisia Europeana pentru obtinerea unei finantari de 150 milioane euro, prin Programul Operational Sectorial de Transport, pentru proiecte care tin de siguranta circulatiei, cum ar fi reabilitarea pistelor si a platformelor, pentru aeroporturile cu trafic de sub un milion de pasageri pe an, a declarat miercuri, la un seminar, directorul general al Directiei de Aviatie Civila din Ministerul Transporturilor, Catalin Radu. Pentru a obtine finantare, aeroporturile trebuie sa depuna proiecte a caror valoare sa nu depaseasca 40 milioane de euro. "Majoritatea aeroporturilor au deja proiectele, iar noi am elaborat Ghidul Solicitantului, care este acum in varianta de draft. Daca valoarea totala a proiectelor eligibile va depasi 150 de milioane de euro, vom incerca sa suplimentam fondurile de la alte proiecte din POST unde exista surse necheltuite", a spus Radu. Acesta a precizat ca asteapta un raspuns de la Bruxelles in urmatoarele saptamani in acest sens. "Ministrul Anca Boagiu a discutat deja la Bruxelles, pentru a grabi accesarea acestor fonduri. Va avea loc totodata si o vizita la forurile europene, cel mai probabil saptamana viitoare", a afirmat directorul din MTI. In Romania exista 16 aeroporturi, din care patru se afla in subordinea Ministerului Transporturilor si Infrastructurii, iar 12 sunt la Consiliile Judetene. Din cele 16 aeroporturi, doar Otopeni si Baneasa inregistreaza un trafic de peste un milion de pasageri pe an.



View the original article here

miercuri, 24 noiembrie 2010

Starting A Bed And Breakfast

Complete Business Package To Help You Start And Operate Your Own Successful Bed And Breakfast Business!


Check it out!

Orasele cu cele mai frumoase piete de Craciun

Koln, Viena, Bruges, Strasbourg si Praga sunt printre cele mai frumoase orase ale lumii. Potrivit celor de la Lonely Planet, aceste orase au cele mai bune piete de Craciun.

Autoritatile locale se intrec pe sine in fiecare an si decoreaza aceste orase cu mii de beculete, brazi impodobiti sau ingeri din sticla. Decorul medieval, dat de vechile cetati in jurul carora s-au ridicat metropolele moderne, este completat anual de elemente alese cu grija, pentru a nu contrasta. Astfel, pe strazile iluminate feeric poti intalni de la jucarii din lemn la patinoare.

Comerciantii din aceste orase sunt vizitati an de an de mii de clienti veniti din intreaga lume, dornici sa plece acasa cu daruri potrivite pentru cei dragi. De aceea, Koln, Viena, Bruges, Strasbourg si Praga au fost desemnate ca avand cele mai bune piete de Craciun din intreaga lume de cei de la Lonely Planet.


Germanii sunt renumiti pentru pietele lor de Craciun. In Piata Medievala de Craciun din Koln turistii pot gasi produse de artizanat si pot asculta concerte.


Piata este deschisa intre 22 noiembrie si 23 decembrie.


Viena abunda de piete de Craciun, cele mai multe fiind inaugurate la jumatatea lunii noiembrie.


Inscris pe lista patrimoniului UNESCO, Bruges ofera vizitatorilor ocazia de a se infrupta din delicioasele sortimente de ciocolata belgiana si de a cumpara obiecte deosebite din ceramica. Piata de Craciun se deschide in fiecare an de pe 26 noiembrie, pana pe 2 ianuarie.


Traditionala piata de Craciun din Strasbourg a debutat in 1570, fiind cea mai veche din franta, si poate fi vizitata de pe 27 noiembrie pana pe 31 decembrie.


Tot de pe 27 noiembrie poate fi vizitata si piata de Craciun din Praga. ''Spectacolul'' tine pana pe 2 ianuarie.


View the original article here

Revelion low cost in fostele cabanele ale lui Ceausescu

De cativa ani, Romsilva a introdus in circuitul turistic mai multe cabane, printre care se numara si favoritele fostului lider Nicolae Ceausescu. Cabana Dealu Negru Lui Nicolae Ceausescu ii placea sa se odihneasca la Dealu Negru dupa partidele de vanatoare de ursi Sursa: Romsilva Cabana Dealu Negru, Bistrita Nasaud Sursa: Romsilva Cabana Hurdugas Sursa: Romsilva Cabana Hurdugas, Harghita Sursa: Romsilva Cabana Valea Iasului, Arges Sursa: Romsilva Cabana Horoabele, Dambovita Sursa: Romsilva Cabana Horoabele, Dambovita Sursa: Romsilva Cabana Gura Barsei, Brasov Sursa: Romsilva La Cabana Dealu Negru, aflata astazi in administrarea Directiei Silvice Bistrita Nasaud, Ceausescu se aduna cu apropiatii pentru a participa la partide de vanatoare. Cum initial acolo nu era decat un punct vanatoresc, el a cerut sa fie construita actuala cabana.


Desi au trecut mai bine de 20 de ani de cand fostul dictator a pus piciorul in cabana, lucrurile aproape ca nu s-au schimbat deloc.



Unitatea are sapte camere cu cate un pat, de cinci camere cu doua paturi si o camera cu trei paturi. Toate spatiile de cazare beneficiaza de bucatarii utilate si locuri pentru servit masa. Intreaga unitate poate fi inchiriata la un tarif de 1.300 lei/noapte.


Numai ca, pe langa tariful de cazare, turistii trebuie sa se gandeasca si la meniu, deoarece in cabanele Romsilva nu se asigura masa. Reprezentantii regiei spun ca turistii pot apela la serviciile altor operatori din zona. De asemenea, exista si posibilitatea de a face drumetii, de a juca tenis sau de a schia, contra cost.

sejur de minimum patru nopti


Cele aproximativ 170 de cabane detinute de Romsilva pot fi inchiriate de sarbatori pe o perioada de minimum patru nopti. Inchirierea se face pe intreaga cabana si nu pe camera, iar plata se va face integral in momentul obtinerii aprobarii de inchiriere.


Spatiile de cazare apartinand Romsilva sunt amplasate in aproape toata tara, pe raza directiilor silvice. Accesul la cele mai multe unitati se face pe drumuri forestiere, astfel ca, daca vreme este nefavorabila, turistii care nu s-au pregatit corespunzator pentru deplasari in conditii de iarna pot intampina probleme.
Cate margarete, atatea preturi


Alaturi de cabana Dealu Negru, pe lista ''obiectivelora"?''Romsilva se mai numara si alte locatii, iar tarifele variaza in functie de amplasare si dotari. De exemplu, tariful pentru inchirierea cabanei Hurdugas, din Harghita, pentru Craciun sau revelion este de 300 de lei/noapte.


Cum unitatea, care beneficiaza de trei camere a cate doua paturi, o sufragerie si o bucatarie complet utilate, trebuie inchiriata cel putin patru nopti, turistii trebuie sa fie pregatiti sa plateasca 1.200 de lei, suma mai mica decat tariful cerut pentru petrecerea unei singure nopti la Dealu Negru. Practic, daca se ocupa toate locurile, fiecare turist va plati 100 de lei pe sejurul de patru nopti.


La Gura Barsei, in Brasov, Romsilva are o cabana cu patru camere a cate doua locuri, cu baie proprie, si doua camere a cate doua locuri cu baie comuna, care poate fi inchiriata la un tarif de 900 lei/noapte/cabana. La un tarif apropiat poate fi inchiriata si cabana Horoabele, din cadrul Dambovita. Aceasta are trei camere a cate doua locuri cu baie proprie si o camera cu un loc si baie proprie, la un tarif de 820 lei/noapte/cabana.


Tarife dupa buzunarul fiecaruia


Turistii pot gasi si cabane cu tarife mai mici. De exemplu, cabana Valea Iasului din Arges are cinci camere cu cate doua paturi, la un tarif de 500 lei/noapte/cabana. Daca se ocupa toate locurile, tariful va fi de 100 lei/persoana/sejur.
Exista si cabane care pot fi inchiriate pe mai putini bani.


Ocolul silvic Tulghes are in administrare o cabana la Lacul Rosu. Aceasta poate fi inchiriata de obicei cu cu circa 50 de lei/persoana. La zile festive, cum sunt si sarbatorile de iarna, tariful creste la 650 de lei/cabana. Accesul la unitatea de cazare se face destul de usor, potrivit reprezentantilor Romsilva. Un alt avantaj este ca aceasta a este amplasata la nici 100 de metri de malul Lacului Rosu si ca in apropiere nu au fost construite alte vile. Astfel, turistii se pot bucura de liniste.


Alte cabane pot fi inchiriate cu sume mult mai mici. De exemplu, cabanele Coceanu si Vadu Oii din Buzau pot fi inchiriate cu 250 lei/noapte si, respectiv, 770 lei/noapte. Insa, rezervarile pentru revelion trebuie facute inca din luna septembrie-octombrie. In prezent, atat tariful pentru Coceanu, care are 3 camere, din care una cu cinci paturi simple si doua camere cu cate doua paturi duble, cat cel si pentru Vadu Oii (7 camere cu pat dublu) au fost deja achitate.


View the original article here

Brandul turistic al Romaniei prezentat si la Viena

Conform statisticilor pe tari, cel mai mare numar de turisti au provenit din S.U.A si Rusia, apoi din Austria, Franta, Germania si Elvetia. La polul opus, cel mai mic numar de turisti s-a  inregistrat pe relatia Italia, Marea Britanie si Japonia.

Bineinteles ca mai toate categoriile de hoteluri/pensiuni si alte tipuri de unitati de cazare au profitat de traficul mare de turisti, unde gradul de ocupare a crescut cu circa 6 % fata de anul 2009 (de la 59,2 % la 65,6 %).

In data de 18 Noiembrie 2010, Biroul de Turism al Romaniei la Viena a organizat actiunea de promovare a ofertei turistice romanesti, in Austria,  la Hotel Imperial.

Brandul turistic al Romaniei, cu sloganul ‘Explore the Carpathian Garden’ a fost adaptat pietei din Austria (in limba germana fiind lansat sub egida aceluiasi mesaj/invitatie tuturor iubitorilor de turism- ‘Sa exploreze Gradina Carpatica a Romaniei’, conform informatiilor de la AgerPres.

Un seminar de specialitate (cu o durata de 2 ore), a precedat seara de Joi, unde tour-operatorii din tara noastra (care au venit de la Bucuresti) au avut posibilitatea sa participe la acest eveniment, unde au putut sa se informeze despre faimoasa ospitalitate austriaca, dar si asupra particularitatilor pietei locale si a industriei hoteliere de aici.

Se estimeaza ca numarul turistilor proveniti din Austria, care au vizitat tara noastra, in intervalul 1 Ianuarie – 31 August 2010, a fost de aproximativ 125.800 de persoane, o crestere de circa 2,5 % comparativ cu acelasi interval din anul precedent.


View the original article here

marți, 23 noiembrie 2010

Rusii, invitati sa exploreze "gradina carpatina"

Romania le-a lansat rusilor invitatia de a explora "gradina carpatina", cu prilejul lansarii brandului turistic de tara la Moscova. Turoperatorii din Rusia insa au subliniat necesitatea de a imbunatati imaginea Romaniei.
 
"Ne-am propus sa fim mai atenti cu aceasta piata, sa venim mai des in tara dumneavostra si sa creem oportunitati, pentru ca si dumneavostra sa veniti si sa cunoasteti Romania, la noi acasa", a afirmat ieri presedintele Organizatiei Patronale a Turismului Balnear Roman, Nicu Radulescu, citat de Agerpres.

El a punctat progresele inregistrate pentru atragerea turistilor rusi, intre care lansarea unor zboruri charter de la Moscova spre Bucuresti, Targu Mures, Constanta, admitand insa ca potentialul de dezvoltare este mult mai mare.


Totodata, Radulescu a subliniat disponibilitatea statiunilor din Romania de a negocia pachete atractive pentru turistii rusi, organizarea unor evenimente speciale, cum ar fi Craciunul, Anul Nou pe stil vechi, dupa cum sunt sarbatorite in Rusia, vacante de 9 mai.

Romania, atractiva pentru statiunile balneare


Medicii si turoperatorii din Rusia prezen?i la eveniment, familiarizati cu oferta turistica a Romaniei, au precizat ca sta?iunea Sovata prezinta interes pentru turisti. Aceasta este cautata cautata pentru tratamentele eficiente de fertilitate, saline, tratamente pentru infrumusetare si intinerire Ana Aslan. Pe de alta parte, ei au subliniat necesitatea de a imbunatati imaginea Romaniei.


"Exista o doza de neincredere din partea turistilor ca vor ajunge in Romania si li se va recomanda un hotel rau. De fapt, in ultimii ani, baza hoteliera din Romania s-a imbunatatit si in fiecare statiune exista hoteluri care pot raspunde cerintelor celor mai pretentiosi turisti. Dar pentru a-i convinge pe oameni, pur si simplu trebuie sa le aratam asta la televizor", a concluzionat reprezentantul unei agentii de turism.


Potrivit reprezentantului Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului la Moscova, in 2009, peste 73.000 de cetateni rusi au vizitat Romania, cu 16,8% mai mult decat in 2008.


Brandul turistic al Romaniei a fost lansat pe 29 iulie la Shanghai (China), la Expo 2010, cu sloganul "Explore the Carpathian garden"("Exploreaza gradina carpatina").


View the original article here

Noi bilete de tratament…

Biletele sunt valabile pentru urmatoarele statiuni:

- Tinca, Baile Felix, Lacu Sarat, Sovata, Sinaia, Olanesti, Moneasa, Caciulata, Techirghiol, Vatra Dornei, Covasna, Buzias, Bazna, Tusnad, Baile Herculane, Sangeorz Bai, Eforie Nord si Slanic Prahova.

C.J.P (Casa Judeteana de Pensii) – Bihor, a primit a doua serie de bilete de tratament pentru luna Noiembrie 2010. Aceasta noua serie a fost desemnata pentru unitatile de tratament balnear si/sau recuperarea capacitatii de munca. Pentru C.J.P Bihor au fost repartizate un numar de 336 de locuri, cu incepere din 30.11.2010. Mentionam faptul ca pentru luna Octombrie, au fost alocate 520 de bilete de tratament pentru statiunile mai sus mentionate.

Repartitia locurilor pentru luna in curs (a doua serie) o puteti consulta fie la sediu, fie pe pagina web a C.J.P- Bihor. Daca sunteti printre cei aflati pe liste, va reamintim ca ultima zi de plata a biletelor de tratament este Miercuri (24 Noiembrie 2010) pana la orele 15, conform cu anuntul dat de reprezentantii C.J.P-Bihor.


View the original article here

Tudor Jidav: 'Biletele de avion nu se mai pot ieftini'

Chiar daca profiturile companiilor aeriene si-au reluat cresterea, acestea nu vor mai putea ieftini foarte mult biletele de avion, decat in situatii punctuale, potrivit lui Tudor Jidav, directorul general al Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti.
 
"preturile calatoriilor nu se mai pot reduce semnificativ, decat in cazuri punctuale"ne-a declarat oficialul, dand ca exemplu faptul ca un operator aerian poate percepe tarife speciale pentru 10 locuri dintr-o aeronava de 100 de locuri.

Anul trecut, migratia calatorilor catre zborurile low-cost a diminuat traficul de pasageri de pe aeroportul Henri Coanda si a determinat cresterea spectaculoasa a traficului pe aeroportul Baneasa.


In 2010, circa 5 milioane de pasageri au tranzitat aeroportul Otopeni, in vreme ce traficul de pe aeroportul Baneasa a ajuns la aproximativ doua milioane de pasageri, a mai spus Tudor Jidav.


Fara subventii, fara reduceri


Ttraficul de pasageri de pe cele doua aerogari va spori cu 5% in 2011, potrivit oficialului citat, care a subliniat ca tarifele percepute de Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti operatorilor aerieni nu au cum sa mai scada, in aceste conditii de trafic.


''In conditiile in care va trebui sa platim creditele contractate pentru dezvoltarea actuala si tinand cont ca aeroporturile Henri Coanda si Baneasa nu au beneficiat de subventii de la bugetul de stat, tarifele nu vor scadea decat daca vom avea evolutii spectaculoase'', a declarat Tudor Jidav.


El a precizat ca diferenta dintre tariful perceput de Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti pentru fiecare dintre cele doua aeroporturi, in cazul unui avion Boeing 737 este de circa 600-800 de euro.


View the original article here

Noi companii aeriene in Romania ?!?

Conform cu datele furnizate de Mediafax, exista posibilitatea ca ‘Pegasus’ (compania aeriana tip low cost din Turcia) sa-si faca intrarea pe piata din tara noastra incepand cu luna Ianuarie 2011, cand s-ar putea sa fie lansata o noua cursa pe ruta Otopeni (Bucuresti)- Istanbul.

Si celebra companie Qatar Airways, ar putea sa efectueze primul zbor din Romania cu plecare de la Bucuresti (Otopeni) la Doha, cu escala la Budapesta.

Inca nu s-a semnat un contract, dar daca toate demersurile vor decurge bine, operatorul din Qatar isi va incepe zborurile in 17 Ianuarie 2010, iar operatorul turc tot in Ianuarie, intr-o zi ce urmeaza a fi stabilita.
Daca toate vor fi bune si frumoase, atunci noile curse vor fi efectuate (pentru inceput) avand o frecventa de 4 ori pe saptamana, plus ca vor fi curse tip tur-retur.

Astfel, zborul pe ruta Doha-Budapesta-Bucuresti si retur va fi unul de la care se asteapta multe, si in plus mai este foarte probabil, ca si alti operatori intercontinentali sa vina, transformand in acest fel Aeroportul Otopeni, intr-un hub intercontinental dintr-un hub care actualmente este doar regional.


View the original article here

Unde calatorim pentru a gasi cele mai interesante bazare

Turcia, Egipt si Maroc sunt tarile unde puteti gasi cele mai mari si frumoase bazare din lumeDaca v-ati hotarat sa mergeti la cumparaturi in aceste locuri trebuie sa va inarmati cu multa rabdare si tehnici bune de negociereDe fiecare data cand mergem intr-o calatorie nu ne putem intoarce fara suveniruri, de aceea trebuie intotdeauna sa ne facem timp pentru cumparaturi.
 
Pentru multi dintre noi shopping-ul in magazine nu ni se mai pare atat de interesant, de aceea bazarele sunt o alternativa mult mai interesanta decat mall-urile. Targuielile din bazar poate ca fac tot farmecul cumparaturilor, dar si multitudinea produselor pe care le gasesti in bazare te lasa mut de uimire.


Din Istanbul nu trebuie sa ratati Marele Bazar


Un loc unde poti face cumparaturi tot timpul anului este Istanbul. "Daca Pamantul ar fi un singur stat, Istanbul ar fi Capitala acestuia" - a spus-o Napoleon Bonaparte, sintagma pe care o intelege orice turist care descopera minunile orasului de la Portile Orientului.
Marele Bazar este cu siguranta unul din locurile pe care nu aveti voie sa le ratati in vizita voastra in Istanbul. Aici va puteti exersa abilitatile de negociator si de aici puteti cumpara cele mai diverse suveniruri. Marele Bazar ar fi avut pe vremuri orice fel de marfa ti-ai putea dori, din orice colt al Pamantului. Astazi abunda insa in suveniruri, materiale contrafacute, kitschuri, carpete si bijuterii. Veti avea nevoie de energie, rabdare si putere de negociere cand vizitati Marele Bazar. Comparati preturile din Bazar cu cele din alte locatii si daca nu reusiti o negociere foarte buna, asigurati-va de calitatea marfii pe care o veti cumpara. Tot aici veti gasi si magazine de antichitati unde puteti cumpara suveniruri ce amintesc de marele Imperiu Otoman, ceramica deosebita, cele mai bune produse din piele. Pe toata intinderea Kalpakcilar Caddesi din Marele Bazar stralucesc metalele pretioase. Mai puteti cumpara fete de perna, fete de masa brodate, servicii de cafea decorate etc. Foarte interesante sunt si magazinele de lux Kapalicarsi Caddesi, pe drumul ce duce la intrarea in Bazar. Anumite magazine de bijuterii din afara Bazarului ofera garantii de calitate asa ca nu va grabiti sa cumparati la prima oferta. Bazarul Mirodeniilor poate fi cu adevarat fermecator. Plimbati-va si nu ezitati sa descoperiti si strazile alaturate. Veti putea negocia si cumpara amintiri nepretuite.


In bazarul din Cairo trebuie sa fiti atenti la negocieri


Construit de-a lungul Nilului, capitala Egiptului, fascinantul Cairo este un oras senzational in care locuiesc peste 15 milioane de suflete. Orasul este de asemenea plin de contraste, de la chemarile la rugaciune auzite din moschei la muzica europeana, de la tinerii studenti plini de viata la politia inarmata cu mitraliere pe strada, de la turistii galagiosi la localnicii si mai galagiosi, de la cartierele moderne la mahalale pline de mizerie precum Orasul Mortilor - case si colibe construite peste mormintele unui vechi cimitir. Aici, in cartierul Giza veti descoperi vestitele Piramide si Sfinxul.
Egiptul ofera o gama atat de larga de produse si o plaja atat de mare de produse incat abia in a doua sau a treia vizita in bazar veti descoperi cat de jos pot fi negociate preturile si ce reduceri incredibile poate un european sa obtina. In Cairo se afla unul dintre cele mai mari bazare din lume: Khan el Khalili, unde clientii pot achizitiona obiecte de artizanat, parfumuri orientale, bijuterii din argint si aur, articole de imbracaminte din bumbac de calitate, covoare tesute in stil oriental.
Daca ati ajuns in Cairo trebuie sa vizitati Muzeul de Egiptologie sau cel mai mare bazar din Africa de Nord. Ajunsi in bazar, cautati sa negociati un pret bun oferind cel mult 10% din prima oferta a vanzatorului. Insa, dincolo de fatada turistica binecuvantata de soare si Nil a orasului turistic, trebuie sa aveti grija pe unde va plimbati. Evitati orice remarca ce poate fi interpretata ca
antiislamica. Cairo este un oras islamic si aici chiar functioneaza cu influenta a ceea ce se numeste politia islamica. Incercati sa intelegeti sau macar sa respectati credinta localnicilor si intrati in moschee mereu fara pantofi si imbracati corespunzator. femeile ar trebui sa se imbrace conservator si, cel putin printre localnicii care respecta traditiile, atingerile intre femei si barbati nu sunt permise in spatiul public. Desi conditia femeii in societatea egipteana s-a imbunatatit in ultima perioada, veti observa multe femei acoperite din cap pana in picioare suportand caldura orasului. Primarii oraselor noastre ar trebui sa organizeze excursii in Cairo pentru a-si dovedi eficacitatea. Aici sunt zone in care ai senzatia ca salubritatea nu exista sau nu functioneaza. Traficul este infernal, rareori se respecta semafoarele sau regulile de circulatie, insa rareori gasim intersectii blocate. Socul cultural este semnificativ, la fel cum splendorile din Cairo te imbie sa vizitezi acest oras macar o data in viata.
In Marrakech evitati sa va plimbati singuri pe stradute necunoscute noaptea
Impartit in doua - orasul vechi si orasul nou - Marrakechul este vechi, incarcat de istorie si mister si plin de experiente nebanuite. Peisajele si arhitectura par desprinse din O mie si una de nopti. In piata centrala - Djemaa el Fna - veti descoperi imblanzitorii de serpi, ghicitorii, cei ce inghit foc, acrobatii, dansatorii si dansatoarele. In aceasta zona se afla si bazarul - alei intregi pline de marfa de unde puteti cumpara suveniruri si orice iarba sau mirodenie va imaginati sau va doriti. Aromele si mirosurile de aici sunt de neuitat si pot fi coplesitoare pentru vizitatorul neinitiat.
La fel ca si in Cairo, in bazar trebuie sa negociati. Vanzatorii vor fi foarte insistenti, insa daca va tin nervii duceti negocierile sub 20% din pretul oferit initial. Este de evitat sa va plimbati singuri pe stradute necunoascute noaptea, insa acest lucru e valabil in multe alte orase din lume. Incredibil si fermecator, Marrakechul va va asalta toate simturile.
Capcanele orasului: daca te ratacesti undeva intr-un oras european vei primi indicatii despre cum poti ajunge in locul cautat. In Marrakech daca intrebi de un loc, localnicii te vor duce ei insisi acolo. Atentie - se asteapta sa ii platiti pentru asta. Si nu se multumesc cu maruntis
In vreme ce fiecare tara si fiecare oras ofera vizitatorilor o aroma unica, sunt anumite locuri pe glob care sunt cu adevarat iesite din comun. Socul cultural este, insa, unul din motivele principale pentru care aceste orase merita vizitate macar o data in viata.


In casablanca puteti gasi unul dintre cele mai mari bazare din lume


Cel mai mare port al Marocului este casablanca. Aici pasesti pe largile bulevarde cu cladiri in stil art-deco si hispano-maure pe urmele lui Humphrey Bogart si Ingrid Bergman. Cunoscuta in Evul Mediu sub numele de Anfa, casablanca adaposteste si astazi cele mai mari universitati si monumente din Maroc, precum Universitatea Hassan II si Marea Moschee Hassan II. Partea moderna a orasului a fost construita in timpul ocupatiei franceze in jurul suburbiei Moorish. casablanca te incanta cu clima ei blanda, cu plajele sale la Oceanul Atlantic, cu magazine luxoase, dar si cu un aer rustic, putandu-se lauda cu unul din cele mai mari bazare din lume.


View the original article here

Turistilor veniti din Anglia le place in… Poiana Brasov

Statiunea Poiana Brasov a fost descrisa si promovata intr-un articol al cunoscutului ziar britanic ‘The Independent’  ca  fiind una din cele mai ieftine statiuni. Articolul are in continutul sau, analiza mai multor zone din intreaga Europa, unde se poate schia in sezonul rece.

Asadar, in articol apar referiri  legate de statiunea Poiana Brasov, cum ca, ar fi destinatia cu cele mai bune partii din Romania, cu numeroase facilitati, preturi mai mult decat rezonabile, ski accesibil pentru incepatori si familiile cu copii, instructori foarte buni, starea partiilor excelenta.

7 zile de ski la Bansko (Bulgaria), cu demipensiune +  transport cu avionul, la hotel de 3 stele, un englez are de platit 420 de lire, iar pentru hotel de 4 stele 710-800 de lire sterline.
In contrast, in Poiana, pentru aceleasi conditii, la hotel de 3 stele, un englez trebuie sa plateasca circa 475 de lire sterline, iar la un hotel de 4 stele, aproape 500 de lire sterline.

Astfel, statiunea Poiana Brasov este promovata ca fiind una din cele mai ieftine statiuni de ski din Europa si se numara printre locatiile favorite ale turistilor englezi, care pentru 7 zile, la un hotel de 3 stele, ar avea de platit circa 475 de lire sterline.


View the original article here

luni, 22 noiembrie 2010

Submit website to 100 directories

Submit Website To 100 Directories Only $29.00 One-Time Payment. Display Within 24 Hours Guarantee!

Check it out!

ANAT a prelungit programul "Inscrieri timpurii"

Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism (ANAT) a anuntat ca programul "Inscrieri timpurii", prin care pot fi cumparate cu reduceri de pana la 20% servicii turistice pentru sezonul de iarna, inclusiv cele pentru Craciun si revelion, a fost prelungit pana la 1 decembrie.
 
Aceasta este prima editie de iarna a programului lansat de ANAT in 2009, in parteneriat cu patronatele hoteliere alaturi de celelalte organizatii din turismul romanesc. Pachetele sunt disponibile din septembrie, iar termenul limita initial era 15 noiembrie. In program s-au inscris circa 50 de hoteluri de 2, 3 si 4 stele din statiuni montane (Arieseni, Busteni, Gura Humorului, Poiana Brasov, Predeal, Sinaia etc), balneare (Baile Olanesti, Covasna), zone de turism rural (Maramures, Bucovina, Marginimea Sibiului, Bran-Moieciu, Valea Mare) sau Litoral (Eforie Nord, Mamaia). La editia de vara a acestui program au aderat peste 200 de unitati de cazare si au fost cumparate circa 50.000 de pachete turistice.


View the original article here

Brandul turistic al Romaniei, prezentat la New York: "Suntem inca o tara foarte rurala"

Brandul turistic al Romaniei si semnificatia noului logo au fost prezentate, miercuri, la New York, in cadrul unui eveneniment care a reunit profesionisti din industria turismului si jurnalisti americani.
 
"Suntem inca o tara foarte rurala, dar acesta poate fi un atu", a subliniat Simion Alb, directorul Biroului National de Turism al Romaniei de la New York.In cadrul prezentarii facute de el, au fost atinse puncte precum diversitatea geografica, relieful cu atractiile naturale, cultura si traditiile populare inca active, vinurile romanesti, originea latina si nu in ultimul rand mitul Dracula.Reprezentantul roman a explicat cu aceasta ocazie si semnificatia noului logo touristic al Romaniei, care va fi o componenta importanta a campaniilor de promovare turistica in viitor:"Scrisul de mana doreste sa exprime autenticitate, ospitalitate si veselie, forma literelor doreste sa simbolizeze relieful muntos-deluros, frunza verde semnificã rezervatiile naturale, iar linia albastra este pentru Dunare si raurile cu care Romania este binecuvantatã. Iar accentul de pe litera a vrea sa exprime unicitatea si sa faca trimitere la litoralul Marii Negre", a spus Simion Alb."Prin lansarea acestui brand incepem campania de promovare a turismului romanesc, pe cele sase produse pricipale dintre care primul este turismul cultural, iar celelalte sunt legate de natura: turism de aventura, eco-turism, agro-turism, turism balnear si city break-urile", a declarat pentru Mediafax Sorin Muntean, coordonatorul proiectului de brand turistic Romania, prezent la eveniment.De altfel Sorin Alb a mentionat ca in 2011 va fi pregatita o campanie de publicitate in Statele Unite si Canada. "Chiar daca numarul turistilor din aceste doua tari care vin in prezent in Romania este mai mic decat al celor din tari ca Germania si Italia, americanii si canadienii cheltuiesc mai mult, de aceea sunt importanti pentru Romanie si speram sa avem in continuare resurse pentru a putea derula campanii de reclama", a adaugat el.


View the original article here

Ce orase mai vizitam in 2011?

Orice isi doreste sa ajunga in mult orase din lume dar care sunt cele mai interesante locuri iar lonelyplanet.com ne propune o lista de zece orase. Pentru a intra in acest top un oras nu trebuie sa fie o metropola.
 

New York, primul loc


New York este cel mai populat oras din Statele Unite, zona sa metropolitana fiind una dintre cele mai mari zone urbane din lume. Este situat in statul New York, prescurtat NY (a nu se confunda!) si are statutul de cel mai mare oras al Statelor Unite inca din 1790, fiind de asemenea i primul ora capitala al statului i locul de numire a lui George Washington ca primul pre edinte al Statelor Unite. De mai bine de un secol a fost unul din centrele mondiale importante de comer i finan e. New York este de asemenea considerat unul din cele mai importante orase din lume datorita influen ei sale globale din mass media, educa ie, divertisment, art i mod . Orasul este de asemenea si un centru important al afacerilor externe,gazduind sediul Organiza iei Na iunilor Unite.
Multe dintre cartierele si monumentele orasului au o popularitate foarte mare in intreaga lume. Statuia Libert ii primea milioanele de emigran i ce veneau in America la sfar itul secolului al XIX-lea si inceputul celui de-al XX-lea. Strada Wall Streetdin Manhattan este un centru financiar important inca din timpul celui de-al Doilea R zboi Mondial, si este sediul bursei americane New York Stock Exchange (NYSE). Ora ul gazduie te de asemenea unele dintre cele mai inalte cladiri din lume, incluzand Empire State Building. Turnurile gemene World Trade Center din Manhattan au fost distruse in atentatele din 11 septembrie 2001.


Cunoaste istoria orasului Tanger din Africa


Tanger este un oras in partea de nord-vest a Marocului, foarte aproape de stramtoarea Gibraltar. Tanger este cel mai important centru industrial dupa casablanca iar in 2008 avea o popula ie de circa 700.000 de locuitori. Istoria Tangerului este foarte bogata datorita prezen ei istorice a multor civiliza ii i culturi incepand din secolul al V-lea i.Hr.. In prezent ora ul se supune unei modenizari rapide. Printre proiectele se afla: construirea unor noi hoteluri de cinci stele de-a lungul litoralului; a unei zone comerciale moderne numite Tangier City Center; a unui nou terminal de aeroport i a unui stadion nou de fotbal. Economia Tangerului va beneficia mult i de pe urma construirii noului port Tanger-med.


Tel Aviv, un loc cu un ritm de via a alert si cu multe locuri de agrement


Tel Aviv este, dupa Ierusalim, cel mai mare ora din Israel, centru economic, de afaceri i cultural al arii. Este un oras cu un ritm de viata alert si cu multe locuri de agrement. Aici se afla sediile principale ale bancilor i ziarelor israeliene, de asemenea jumatate din marile companii i locurile de munca ale unui sfert din popula ia activa a Israelului. In anul 1909, cand a luat fiin a in mod oficial, urma sa devina cel dintai ora evreiesc din ara Sfant (Palestina, Eretz Israel) , dupa o pauza de doua mii de ani. Tel Avivul, impreuna cu ora ele vecine (Ramat Gan, Giv'atayim, Bat Yam, Holon, Bney Brak, Petakh Tikva, Ramat Hasharon, Rishon Letzion, Herzliyya), cu unele din care are chiar cateva strazi comune, formeaza un conglomerat urban numit "Gush Dan" ("Blocul Dan") , cu o popula ie de circa un milion de locuitori.


O calatorie in capital Noii Zeelande , Wellington


Wellington este capitala Noii Zeelande, cea de-a doua zona urbana a tarii si capitala cu cea mai mare popula ie din Oceania. Se gase te in regiunea Wellington in partea sudica a Insulei de Nord, in apropierea centrului geografic al arii.
Precum multe alte orase, aria urbana a capitalei Wellington se extinde mult peste limitele unei singure autorita i administrative. Prin Greater Wellington sau Regiunea Wellington se in elege intreaga zona urbana, plus zonele rurale ale altor ora e de pe coasta Kapiti, respectiv peste lan ul muntos Rimutaka pana la Wairarapa.


Valencia, al treilea oras spaniol ca marime


Valencia este capitala comunitatii autonome Valencia, din Spania. Este al treilea oras spaniol ca marime, si o arie industriala pe Coasta Azahar din Spania. Popula ia estimata a orasului propriu-zis este de 807.396 locuitori, conform estimarilor din 2006. Valencia este principala pia a de desfacere a produselor agricole pentru fermele inconjuratoare.Totodata, dupa cum se cuvine rangului pe care il poarta, ora ul e centrul regiunii, sediul a numeroase intreprinderi i un important nod de comunicare. Metropola este dominata de industria textila, de cea chimica i de cea a prelucrarii metalelor. antierele navale i fabricile de bere asigura, la randul lor, locuri de munca pentru localnci. Valencia mai este i cel mai important port mediteranean al Spaniei, alaturi de Barcelona.


Iquitos, Peru, un taram exotic


Iquitos este cel mai mare oras din p durile tropicale din Peru , cu o populatie de 370962.Este capitala regiunii Loreto si provincia Maynas .
In acest oras se poate ajunge numai cu avionul sau cu barca, Cele mai multe calatorii in oras se fac prin autobuz, motocicleta, sau ric_ auto (mototaxi, motocarro sau motokar).Transport la orasele din apropiere necesita adesea o excursie pe rau.
Clima este calda si umeda, cu o umiditate relativa medie de 85%. Rau este la cel mai scazut in octombrie.


Ghent, Belgia un oras frumos


Ghent este un oras si un municipiu situat in regiunea flamand a Belgiei. Acesta este capitala si cel mai mare oras din Flandra de Est . Orasul a inceput ca o asezare la confluenta raurilor Scheldt si Lys si in Evul Mediu a devenit unul dintre cele mai mari si mai bogate orase din Europa de Nord. Astazi este un oras ocupat, cu un port si o universitate .


Delhi, India


Delhi este un ora in nordul Indiei, in teritoriul cu acela i nume, format din orasul vechi Shahjahanabad, i ora ul nou, New Delhi(construit in 1911), care indepline te func ia de capitala, cu o popula ie de 11.505.196 de locuitori. Este principalul centru politic i administrativ al arii, nod important de comunica ii, mare centru financiar i comercial i poseda aeroportul interna ional Palam. Sunt dezvoltate industriile bumbacului, tricotajelor, chimico-farmaceutica, constructoare de ma ini, incal amintei, prelucrarii lemnului, alimentara i poligrafica. Are o universitate, un institut politehnic, mai multe muzee si teatre, monumente reprezentative pentru diferite perioade ale artei indiene si un artizanat.


Dupa ce apune soarele in Newcastle, incepe o alta viata


Cand soarele apune, Newcastle isi incepe a doua viata. Barurile si puburile din cartiere sunt foarte cunoscute. Indiferent care este preferinta ta: fie ca vrei sa stai la bar cu o bere sau sa degusti un vin bun, in Newcastle ai de unde alege. Aici poti gasi unele dintre cele mai interesante cluburi din Europa. Pentru a ajunge in Newcastle trebuie sa luati avionul pana la Londra si din capitala sa mergeti spre destinatie. Cazarea ajunge undeva pe la 100 de euro pe noapte.


Chiang Mai , cel mai important oras cultural din nordul Thailandei


Chiang Mai , uneori scris ca "Chiengmai" sau "Chiangmai", este si cel mai important oras cultural din nordul Thailandei , si este capitala provinciei Chiang Mai . Acesta este situat la 700 km (435 mile) nord de Bangkok , unde sunt printre cei mai inalti munti din tara. Orasul este pe raul Ping , un afluent major al raului Chao Phraya. In ultimii ani, Chiang Mai a devenit un oras modern si din ce in ce atractiv. Aproximativ 1 milion de vizitatori vin aici in fiecare an.


View the original article here

Ce poti vedea in doua zile in Londra?

Multi oameni isi doresc sa ajunga cel putin o data in viata in Londra si chiar merita sa faci o vizita in acest oras. De ce merita sa vezi acest loc? Pentru ca respira istorie prin toti porii.
 
Numeroasele poduri londoneze care traverseaza Tamisa au propriile lor povesti care marcheaza o perioada importanta a acestui oras. Acest loc are o istorie impresionanta in spate si a reusit sa se adapteze din mers noilor cerinte impuse de timpurile moderne. Modul in care s-a adaptat Londra noilor vremuri se vede pe strada prin multitudinea de nationalitati pe care le poti regasi in aceasta capitala. Asadar, Londra este un oras cosmopolit care merita atentia oricarui turist. Pentru a vizita acest oras si a te bucura de obiective turistice in plimbari destul de linistite iti trebuie cel putin o saptamana, dar Curierul National va propune sa cunoasteti Londra in doua zile. Acest lucru inseamna o vizita mai pe fuga, dar merita, mai ales daca nu aveti prea mult timp la dispozitie.


Prima zi: croaziera pe Tamisa si privelisti uimitoare din London Eye


In momentul in care va pregatiti bagajul pentru Londra, trebuie sa luati in calcul ca in orice perioada a anului temperaturile sunt mult mai scazute decat la noi si ploua foarte des. Dupa o calatorie cu avionul de 3 ore veti ateriza pe un aeroport londonez. Daca aterizati pe Heathrow, trebuie sa stiti ca ati ajuns pe cel mai mare aeroport din Europa, asa ca aveti grija sa nu va pierdeti. Transferul de la aeroport in centrul orasului va dura ceva timp , in jur de 1 ora si jumatate, chiar mai mult daca este trafic si sunteti in timpul saptamanii. Londra este un oras cu cladiri frumoase, ingrijite si care se imbina perfect unele cu celelalte. Aici vin foarte multi turisti mereu. Asa ca daca ajungeti pe Oxford Street, Piccadilly sau alte strazi din centru, sa nu va speriati, pentru ca este foarte aglomerat.
Seara este cel mai frumos sa admirati peisajele dintr-o croaziera pe Tamisa. Aici veti avea parte si de un ghid, care de cele mai multe ori are umor si in prezentarea sa nu omite sa taxeze greselile facute de arhitecti in podurile ridicate de-a lungul timpului. Turul dureaza cam 40 de minute, dar veti putea vedea in acest timp Big Ben-ul, Parlamentul, Tower Bridge, dar si alte cladiri aflate de-o parte si de alta a Tamisei. Biletul porneste de la 6 lire, dar daca rezervati online bilete aveti parte de anumite reduceri. Odata ce ati vazut Londra de pe Tamisa, trebuie sa vedeti cum arata acest oras si de sus. Pentru a vedea Londra de la inaltime trebuie sa va urcati in London Eye, este o roata ce are numeroase capsule, iar intr-o capsula pot intra chiar si 20 de oameni. Biletul pentru o astfel de calatorie porneste de la 12 lire.
Daca doriti sa luati masa in oras si doriti sa cautati un restaurant mai luxos, unul dintre ele este Oxo, dar ganditi-va ca trebuie sa alocati un buget generos pentru o masa aici. Iar astfel va puteti incheia ziua intr-un mod placut.


A doua zi: turul orasului cu faimosul autobuz dublu


Un mod de a trece pe la cele mai importante obiective turistice este un tur cu autobuzele speciale pentru turisti.
Un tur dureaza intre doua si trei ore. Un bilet costa 10 lire pentru copii, 26 de lire pentru adulti si 62 de lire pentru familie. Dar in cadrul turului veti avea parte si de un ghid care va va povesti despre toate obiectivele turistice pe langa care veti trece.
Cele mai importante obiective turistice sunt Big Ben, casa Parlamentului, Catedrala Sf. Paul, The London Eye, Buckingham Palace, Tower Bridge, Trafalgar Square, Piccadilly Circus, Westminster Abbey, Downing Street.
Autobuzul care va va plimba va face anumite opriri unde puteti cobori, pentru ca biletul pe care il aveti este valabil pentru toata ziua, asa ca puteti merge cu mai multe autobuze intr-o zi cu acelasi bilet. Asadar, puteti sa va dati jos la Buckingham Palace si sa vedeti cum se schimba garda.
La Palatul Buckingham in fiecare zi in care vremea este frumoasa are loc ceremonia de schimbare a garzii. Daca ploua, schimbarea garzii nu are loc.
Schimbarea garzii se efectueaza la ora 11.30 si consta in inlocuirea vechii garzi (care este imbracata in albastru) cu noua garda (care este imbracata in alb).
In timpul schimbarii, trupele reginei, care au o imbracaminte specifica (cu caciula inalta din blana de urs), insotesc ceremonia.


View the original article here

duminică, 21 noiembrie 2010

Cipru, perla Marii Mediterane

Insula, descrisa elogios inca din Antichitate, reprezinta, in zilele noastre, un important centru turistic pentru toate gusturile. Insula Cipru, locul de nastere al zeitiei iubirii, Afrodita, are in spate un trecut fascinant.
 
Ea a cunoscut numeroase stapaniri si inca face obiectul unor dispute etnice. Fasia de pamant din Mediterana, cu o suprafata de doar 9.200 de kilometrii patrati reprezinta una dintre cele mai populare destinatii de vacanta, atat pentru iubitorii de plaja si soare, cat si pentru cei care sunt interesati de obiective culturale, religioase si istorice. De altfel, insula este considerata unul dintre locurile de pe Pamant cu cele mai multe zile insorite pe an, peste 300. Din 1974, insula este impartita in doua state de facto, Republica Cipru si Republica Turca a Ciprului de Nord.


Capitala, Nicosia, ramane, in continuare, singura capitala divizata din lume. De la plaja la muzeu Clima blanda a insulei si plajele sale curate, impreuna cu apele limpezi din preajma tarmului, padurile de pin, chiparos si cedru, toate formeaza un ambient natural placut pentru fiecare tip de turist, fie ca el isi doreste sa-si petreaca intreaga zi relaxandu-se aproape de mare, fie ca este adeptul drumetiilor si al explorarii. Insa Cipru ii atrage si pe cei care vor sa se distreze non-stop. In statiunile insulei, printre care Kyrenia, Paphos, Famagusta, Limassol si Larnaca, o data cu lasarea serii, cluburile si teresale devin neincapatoare pentru tinerii care iubesc un ritm vibrant al vietii. La mijlocul zilei, atunci cand soarele dogoreste puternic, puteti evada intr-un periplu cultural. Puteti alege sa vizitati Muzeul Bizantin, Muzeul de Arheologie, Muzeu National de Arta Moderna, Muzeu Bijuteriilor, cel al Postei si Timbrelor, Muzeul Istoriei Banilor sunt doar cateva dintre punctele de interese pentru iubitorii de cultura, majoritatea lor gasindu-se in Nicosia, Larnaka si Limassol.


Excursii in timp In Cipru mai puteti opta pentru excursii la bisericile vechi, in satele traditionale, unde va puteti delecta cu bucataria locala, precum si la siturile arheologice, asa cum este ansamblul de morminte regale situat in apropiere de Paphos.



View the original article here

Submit Website To 100 Directories Only $29.00 One-Time Payment. Display Within 24 Hours Guarantee!


Check it out!

Hotelul de gheata de la Balea Lac se deschide in Ajunul Craciunului

Hotelul de gheata de la Balea Lac, situat in inima Masivului Fagaras, la 2.034 de metri altitudine, va fi inaugurat anul acesta pe 24 decembrie si va fi deschis turistilor pana pe 30 aprilie 2011, iar suprafata sa va fi extinsa la 14 camere, ce vor avea nuantele si irizatiile pietrelor pretioase si semi-pretioase carora le sunt dedicate: topaz, safir, smarald, diamant sau ametist, a anuntat compania de proiect.
 
ICE Hotel, singurul hotel de acest gen din Europa de Sud-Est, implementeaza un concept intalnit pana acum doar in tarile nordice ale Europei, Canada sau Japonia si are o anumita tema in fiecare an. In acest an, proiectul, denumit "Ice Hotel - Lights and Stones", va fi dedicat pietrelor pretioase.

Complexul va include un Ice Bar, un Ice Restaurant si o esplanada cu expozitie de statui din gheata. Suprafata totala de constructie a hotelului va fi de circa 650 de metri patrati, iar fiecare camera este dotata cu un pat dublu.


Tariful va fi de 150 de lei de persoana pe noapte.


Succes printre britanici


"Ice Hotel 2011" va cuprinde si in acest sezon o serie de actiuni in cinstea sarbatorilor de iarna, precum si activitati precum team-buildingurile. "ICE Hotel se bucura de un real succes printre britanici, mai multi turisti din aceasta tara facandu-si deja rezervari pentru acest sezon", se arata intr-un comunicat.


De la crearea sa din 2005 de catre compania Klingeis Consulting, Hotelul de Gheata a fost gandit ca facand parte dintr-un adevarat "complex de gheata", alaturi de Biserica de Gheata, esplanada cu statui de gheata sau Winter Park, toate construind un brand turistic pentru Balea Lac si Masivul Fagaras.


View the original article here


Submit Website To 100 Directories Only $29.00 One-Time Payment. Display Within 24 Hours Guarantee!


Check it out!

Fonduri pentru Strandul Municipal Oradea

S-a depus la Cluj proiectul prin care Primaria Oradea vrea sa transforme Strandul Municipal intr-un complex turistic. Pe langa investitie este necesar si ca serviciile sa fie foarte bune, dar si personalul sa stie sa se comporte cu turistii, spun expertii.


Complexul termal modern ce urmeaza sa fie construit va avea o suprafata de 1.402 de m2. Proiectul se va putea realiza cu bani europeni, nerambursabili in valoare de peste 6.975.000 euro.


Proiectul cuprinde:


-          sala de fitness, tobogane, terenuri de sport, spa;


-           bazine de inot, bazine cu jacuzzi, bazin cu valuri;


-          Bazin Olimpic, zona cu bazine acoperite va avea, de asemenea spa, fitness, zona pentru bowling (popice);


-           1 zona pentru Familie si Copii, Relaxare si Aventura +10 Aqua tobogane.


Complexul comercial va avea restaurante, magazine, bazine exterioare prevazute cu bazine cu valuri, bazine de inot si bazine de sarituri. E un proiect ce ofera mai multe zone de agrement si relaxare pentru toate varstele, terenuri de sport…


La dispozitia turistilor vor fi puse: locuri de joaca pentru copii, zone de plaja, zone cu pavilioane pentru: tenis de masa (ping-pong), table, rummy si sah, teren de volei pe nisip, zona de catarat + amenajarea unei cascade.


Asteptam cu nerabdare finalizarea proiectului si parerile dumneavoastra in legatura cu orice tip de astfel de proiecte.


View the original article here


Submit Website To 100 Directories Only $29.00 One-Time Payment. Display Within 24 Hours Guarantee!


Check it out!

sâmbătă, 20 noiembrie 2010

Istanbul: minivacanta de la 27 de euro pe zi

Fiind aproape de Romania, vechiul Bizant atrage mii de turisti romani anual. Putine orase se pot mandri cu o istorie si o mostenire culturala atat de semnificative, asa cum este cazul orasului de pe Bosfor.
 
Fosta colonie greaca, cunoscuta sub numele de Byzantion, ulterior cucerita de romani, apoi capitala a Imperiului Bizantin - pe cand a purtat numele de Constantinopol - si a Imperiului Otoman, Istanbulul de astazi este principalul centru urban al Turciei moderne si caminul a aproximativ 19 milioane de oameni. Orasul atrage sute de mii de turisti anual si astazi, la fel ca in urma cu secole sau milenii. Iar asezarea sa in punctul de intalnire a doua continente, Europa si Asia, face din el un centru strategic de maxima importanta. Istanbulul are o suprafata de aproape 2.000 de kilometri patrati.


A fost, in ultimii aproape 1.700 de ani, unul dintre principalele centre religioase ale lumii.Aici vizitatorul poate admira, printre altele, basilica Sfanta Sofia, ridicata initial in anul 325 de imparatul bizantin Constantin cel Mare si transformata in moschee in Evul Mediu, apoi Moscheea Albastra, una dintre capodoperele arhitecturii musulmane, Palatul Topkapi, fosta resedinta a sultanilor otomani. La fel, ar fi de vizitat hipodromul construit de romani, coloana zidita a imparatului Constantin al VII-lea Porphirogenetul, obeliscul egiptean, precum si Palatul Dolmabahce.


De asemenea, nu ratati plimbarile pe Bosfor ori prin Marele Bazar sau vizitele la bisericile greco-ortodoxe, deoarece orasul, desi este parte a unei tari preponderent musulmane, continua sa fie centrul spiritual al crestinatatii rasaritene, la fel cum era inca din secolul al IV-lea.Nu uitati sa negociati preturile, mai ales in bazar, la magazinele de bijuterii si de haine. Inarmati-va cu rabdare, deoarece negustoriiturci sunt recunoscuti pentru insistentele lor. In acest oras, a fi roman reprezinta un avantaj din acest punct de vedere, deoarece, pentru turistii din occident, preturile de pornire ale marfurilor sunt semnificativ mai mari.Alternative diverse de calatoriePuteti opta pentru a va petrece un "city break" (minivacanta urbana) sau revelionul la Istanbul, deoarece ofertele abunda in aceasta perioada. Spre exemplu, turistii care isi asigura singuri transportul pot alege oferta celor de la Europa Travel.


 Ei vor plati pentru cazare cu mic dejun un pret care porneste de la 27 de euro pe zi. Exista numeroase oferte si pentru revelion, cum ar fi cea a agentiei Christian Tour, care ofera un pachet incluzand patru nopti de cazare cu mic dejun la un hotel de trei stele, transport cu autocarul si ghid insotitor la un pret de 185 de euro de persoana. pretul nu include costul cinei festive de revelion, in valoare de 95 de euro, sau alte tarife aferente unor excursii optionale. Daca preferati varianta transportului cu avionul, aveti la dispozitie pachete precum cel promovat de Boutique Travel, agentie care va ofera un city break de trei zile in acest oras, cu cazare intr-un hotel de patru stele situat in centrul orasului, transport cu avionul si mic dejun, la un pret de 235 de euro. Folositi lire turcesti!Desi majoritatea comerciantilor accepta si euro sau dolari, este indicat sa achitati cumparaturile in moneda locala, respectiv lira turceasca. Evitati astfel sa fiti pacaliti la cursul de schimb. taguri vacanta istambul preturi sfanta sofia vechime



View the original article here


Local Niche Secrets Reveals A New Way To Make A Lot Of Money From Niche Marketing With Almost No Competition! Just Release In CB - Get Paid With 3 Income Streams. Register For Affiliate Promo Tools Now at www.LocalNicheSecrets.com/affiliate.html


Check it out!

Ministrul Turismului: "Piata constructiilor se va relansa in 2011"

Piata constructiilor se va relansa anul viitor, pe fondul stabilizarii economiei, sustine ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea.
 
Semnalele sunt ca economia se va stabiliza in 2011 si piata constructiilor isi va reveni anul viitor. Din cauza constrangerilor bugetare nu am reusit sa facem tot ce ne-am fi dorit pentru ca in constructii activitatea sa functioneze normal, dar au fost foarte multe lucruri pe care le-am facut la nivel de reglementari, a declarat Elena Udrea, la seminarul Romania Construct Forum, organizat de Mediafax.


Ministrul Turismului estimeaza ca, anul viitor, se va putea vorbi de o relansare a pietei constructiilor. Speram ca odata cu 2011, intrand in vigoare aceste prevederi care sa aduca finantare, sa putem vorbi de o relansare a acestui domeniu, a spus Udrea referindu-se la parteneriatele public-private care urmeaza sa fie lansate de minister anul viitor atat pentru constructia de locuinte cat si pentru cea de drumuri, apa si canalizare. In acest an, piata constructiilor ar putea scadea cu 35-40%, de la 12,6 miliarde euro in 2009, cand de asemenea a fost consemnat un declin. Asociatia Romana a Antreprenorilor de Constructii - ARACO sustine ca piata constructiilor a fost sprijinita in acest an in principal de lucrarile de reparatii, situatie care va fi valabila si anul viitor, cand ar putea fi atins punctul critic de minus in acest domeniu.

View the original article here


Local Niche Secrets Reveals A New Way To Make A Lot Of Money From Niche Marketing With Almost No Competition! Just Release In CB - Get Paid With 3 Income Streams. Register For Affiliate Promo Tools Now at www.LocalNicheSecrets.com/affiliate.html


Check it out!

Oferte de Revelion in insula zeitei Afrodita

Cipru a devenit, in ultimii ani, nu doar o destinatie estivala, ci si una cautata de turistii care vor sa petreaca sarbatorile de iarna intr-un mediu mai cald.
 
Iar ofertele de iarna sunt numeroase. Spre exemplu, oferta agentiei Best Tourism vine cu un pachet de cinci nopti de cazare in Limassol, in perioada 30.12.2010-04.01.2011, cu demipensiune si transport cu avionul, la un pret de 497 de euro de persoana. pretul include si cina festiva in noaptea dintre ani, dar si o excursie in muntii Troodos. Ceva mai ieftina, dar care nu include pretul cinei de revelion, este oferta celor de la AA Travel, agentie care pune la dispozitia clientilor un pachet de cinci nopti in Larnaca, cu mic dejun si transport cu avionul, la un pret de 399 de euro de persoana, pentru perioada 29.12.2010-03.01.2011. Vacanta de cinci stele, de la 559 de euro Pentru turistii care dispun de bugete mai generoase, exista si oferte de revelion cu cazare in unitati hoteliere de cinci stele, care pornesc de la 559 de euro, cum este cazul ofertei agentiei Ultramarine Travel. De precizat ca pretul nu include costul cinei festive, iar turistilor le este asigurat, in oferta agentiei, doar micul dejun, pentru demipensiune achitandu-se in plus 149 de euro de persoana. Cipru nu este o destinatie din categoria celor ieftine, daca vorbim de preturile practicate de magazinele si restaurantele de pe insula.


Comparativ cu principalii competitor din zona turistica mediteraneeana, preturile de aici sunt cu aproximativ 25% mai mari, chiar si la apa, fructe sau bauturi. Acest motiv a facut ca Cipru sa primeasca un aflux tot mai mare de turisi, mai ale in timpul verii, care prefera variant unui sejur cu self-catering si aprovizonarea cu alimente si cele trebuincoase pe durata sederii din supermarketuri si nu din pietele pentru turisti. Negociati excursiile pe care le doriti Pentru a economisi ceva bani, este indicat sa cumparati excursii optionale de la companiile locale si nu de la agentiile din Romania. Astfel, veti putea negocia direct pretul final si, in cazul in care faceti parte dintr-un grup mai numeros, puteti otine discounturi semnificative. Dintre excursiile prezentate in ofertele locale, nu ratati turul insulei cu masina si croazierele de o zi.




View the original article here

Local Niche Secrets Reveals A New Way To Make A Lot Of Money From Niche Marketing With Almost No Competition! Just Release In CB - Get Paid With 3 Income Streams. Register For Affiliate Promo Tools Now at www.LocalNicheSecrets.com/affiliate.html


Check it out!